ЩОБИ ЦІ ЖАХІТТЯ НІКОЛИ НЕ ПОВТОРЮВАЛИСЯWE MUST NOT ALLOW SUCH HORROR AGAIN

Голокост – жахлива трагедія, від якої найбільше постраждав єврейський народ. Збереження пам'яті про злочини нацистів має сприяти тому, щоб цей жах ніколи не повернувся.

Минулої неділі не тільки в Україні пройшли релігійні служби та інші заходи, присвячені Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту, в ході яких звучали заклики не допустити повторення подібних трагедій.

У Бердянську також пройшла акція за участю головного спеціаліста відділу організаційної роботи та внутрішньої політики виконкому Ігоря Зубрицького, заступників директорів та деканів з виховної роботи, викладачів і студентів Бердянського державного педагогічного університету, керівника єврейської міської громади Д. Прайсмана, членів єврейського національно-культурного товариства в зв’язку з щорічним Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Мета – виховання в підростаючих поколінь історичної пам’яті, толерантності, недопущення повторення будь-яких форм геноциду та ксенофобії, зміцнення у суспільстві стосунків міжнаціонального миру і злагоди… Пройшло покладання квітів біля пам’ятного знаку “Жертвам Голокосту” по вул. Горького. Свідки тих трагічних подій 1941-1943 років виступали перед молоддю, розповівши  про події, пов’язані з трагедією минулого століття. Хвилиною мовчання увіковічили пам’ять її жертв.

Тіна Єрофеєва,

кор. газети БДПУ «Університетське Слово»

У ПРОФЕСІЙНЕ ЖИТТЯ – З ГОРДІСТЮ!

26 січня в актовій залі головного корпусу БДПУ відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам-магістрам Факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій. У Бердянському державному педагогічному університеті вручення дипломів магістрам – визначна подія. Адже випускний – це остаточне підбиття підсумків  роботи викладачів та студентів, урочисте оприлюднення результатів їхньої спільної плідної праці. Саме тому в суботу, 26 січня, дружня родина ФОІПТ традиційно зібралася на це свято, щоби привітати випускників-магістрів.

Півтора роки навчання в магістратурі пролетіли майже непомітно, і ось настав довгоочікуваний день, коли 30 магістрантам денного та заочного відділення ФОІПТ вручили заповітні дипломи. За традицією, з привітаннями та напутніми словами випускникам вручили дипломи декан факультету Віталій Григорович Хоменко та завідувач кафедри інформатики та програмної інженерії Віталій Іванович Межуєв. Дипломи з відзнакою в цьому році отримали 13 відмінників навчання. Від імені випускників-магістрантів виступила Анастасія Стоянова, яка висловила слова подяки професорсько-викладацькому складу  факультету.

На святі лунали пісні у професійному виконанні випускника нашого факультету Олега Студеннікова, а святковий настрій випускників та гостей підтримували яскраві жарти від гумористичного дуету «Пюрешка».

Щиро вітаємо наших випускників та хочемо побажати їм здоров’я, натхнення, талану та реалізації себе в особистому та професійному житті!

Ольга Коваленко,

заступник декана з виховної роботи ФОІПТ