«Harlem Shake» по–бердянськи

У Всесвітній павутині масово набирає популярності новий інтернет-мем Harlem Shake, завдяки 30-секундному ролику австралійських підлітків, що зібрав за тиждень понад 3,5 мільйонів переглядів на відеохостингу YouTube. Західні ЗМІ вже порівнюють новий мем з хітом південнокорейського репера PSY Gangnam Style.

Відео пародійного танцю під пісню Harlem Shake виконавця Baauer п'яти підлітків з австралійського штату Квінсленд, яке вони зняли в будинку від нудьги, вже встигло породити десятки каверів по всьому світу. Завдяки тому , що для інтернету немає кордонів, мем дійшов до України.

Бердянська альтернативна молодь також вирішила зробити свою пародію на Harlem Shake. Дійство проходило 15 лютого у 14.00 на Приморській площі, де взяло участь декілька десятків молодих людей, вдягнених  у дивні речі.

Зйомки не могли залишити байдужими мешканців міста, що прогулювались  набережною: одні – усміхались, а деякі підключались до танцю.

Відео-мем уже є на на YouTube (див. вище).

Тіна Єрофеєва,

кореспондент газети БДПУ «Університетське Слово»

На світлинах автора: так сьогодні розвеселяли своїх земляків молоді бердянці

«Шлюб на 24 години» або День Св. Валентина в режимі ON-LINE

Весело, яскраво і, як завжди, цікаво проходить свято Дня Святого Валентина в головному корпусі БДПУ.

На «Веселих перервах», як їх називає головний організатор дійства, кандидат педагогічних наук, доцент Олександр Голик, можна зареєструвати шлюб на 1 день, а «досвідчена» ворожка розкаже про вашу майбутню долю. Кожної перерви на студентів та викладачів чекали музичні подарунки від Юлії Тиндик, Алли Залізняк та Вікторії Лутчак.

Не обійшлось і без «символу кохання», роль якого виконував учасник команди КВК «Нічого особистого» Валерій Ляпота. Але свято не було б повноцінним без талановитого та яскравого ведучого Максима Шопова.

 «Шлюб на 24 години» реєстрували в режимі on-line Олег Перегудов та Олексій Касаткін. Цього дня відбулося 15 віртуальних одружень.

Олександра Іскренко – головна «ворожка» дня, встигла «понадпередбачувати» кожному, хто насмілився заглянути в своє майбутнє.

Вікторія Лутчак,

Студентка кафедри соціальних комунікацій БДПУ

На фото: прекрасні моменти заходу

Фото Артема Лигіна

«ДоброДій»ні злети в БДПУ

Напередодні цьогорічного Міжнародного Дня спонтанного прояву доброти, який щороку відзначається 17 лютого, в Бердянському державному педагогічному університеті викладачі створили волонтерсько-благодійну організацію «ДоброДій».

Очолили новостворену організацію редактор газети БДПУ «Університетське Слово», член Національної спілки журналістів України добродій Степан Герилів та провідний фахівець з виховної роботи університету, кандидат педагогічних наук, доцент добродійка Анетта Омельченко. Варто зазначити, що, завдяки наведеним тісним контактам з американськими Фондом імені Катерини Ковшевич (засновниця – американка українського походження доктор пані Христина Дурбак) та парафією церкви св. Івана Хрестителя в Нюарку (керівник проекту в Америці – завідувачка церковної канцелярії пані Ксеня Гапій), С. Герилів при активній підтримці А. Омельченко вже зуміли «ощасливити» більш як 60 університетських студентів вишу оплатою за піврічне чи річне навчання в університеті, неповну сотню бердянських інвалідів, одиноких та престарілих врученням їм безкоштовних інвалідних візків, ходунків, милиць, біо-туалетів…Відтепер ця робота матиме більш організований та планомірний характер. Адже саме в колективності криються невичерпні критерії результативності в роботі.

Уже зголосилися стати членами організації голова профкому БДПУ Віталій Лола, заступник декана з виховної роботи факультету економіки та управління Ірина Нагай, керівник Студентського клубу університету Євген Голік, провідний фахівець редакційно-видавничого відділу Олександр Степаненко, асистент кафедри соціальної педагогіки Ольга Величко та старший викладач цієї ж кафедри Ірина Сизоненко, старший викладач кафедри прикладної психології та логопедії Ганна Сизко ІСПтаКО, заступник декана з виховної роботи ФОІПТ Ольга Коваленко та інші.

Успіхів вам, університетські «ДоброДії» в нелегкій, а водночас у такій благородній справі!

Олександр Степаненко,

редактор інтернет-версії газети БДПУ «Університетське Слово»

КУПАЙМОСЯ В РІЧЦІ ВЕЛИКОЇ ЛЮБОВІ

Підготовка до святкування Дня Святого Валентина та саме його відзначення в БДПУ були найрізноманітнішими. Скажімо, ще з самісінького ранечку на всіх студентів 5-б корпусу (і не тільки їх) чекав приємний подарунок. Це була ідея деканату факультету фізичного виховання, яку втілив у реальність заступник декана з виховної роботи, викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання Сергій Єфімов. Завдяки його старанням студентське фойє було по-справжньому святковим. Насолодитися такою піднесено-урочистою атмосферою завітали голова профспілкового комітету БДПУ Віталій Лола та провідний фахівець з виховної роботи Анетта Омельченко. Вони подякували за тепле вітання та побажали ще не один раз радувати такими приємними несподіванками. Декан факультету фізичного виховання Сергій Кушнірюк по-своєму непередбачено привітав студентів, викладацький колектив, гостей зі святом та побажав усім – побільше кохання, у серцях – вічної весни, хвильки якої, обійнявшись, розбурхували б плеса річки, ім’я якій – Велика Любов!

Вікторія Лутчак,

кореспондент газети «Університетське Слово»