До Дня жінок і дівчат в науці

Катерина Ющенко: історія авторки «Адресної мови програмування»

         Першим в СРСР доктором фізико-математичних наук в галузі інформаційних технологій була Катерина Логвинівна Ющенко.

Продовжити читання “До Дня жінок і дівчат в науці”

Установча зустріч із представниками ООН

Сьогодні, 11 лютого 2021 року, у  Бердянському державному педагогічному університеті відбулася установча зустріч керівництва університету і представників Програми з відновлення та розбудови миру Організації Об’єднаних Націй.

Під час зустрічі ректор Ігор Богданов та Керівник проєкту програми Ігор Кістеньов-Кавказький обговорили особливості реалізації субпроєкту Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, фінансові та технічні питання щодо капітального ремонту гуртожитку №1 (вул. Університетська, 35).

Продовжити читання “Установча зустріч із представниками ООН”

Екскурсія-виставка «Книги – інтелектуальний інструмент пізнання математики»

9 лютого 2021 року у рамках роботи наукового гуртка «Історико-математичні студії» для студентів першого курсу факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти групи 1МА було організовано екскурсію-виставку «Книги інтелектуальний інструмент пізнання математики».

Продовжити читання “Екскурсія-виставка «Книги – інтелектуальний інструмент пізнання математики»”

Інформатична освітня галузь в умовах НУШ: практичні орієнтири

Метою інформатичної освітньої галузі в початковій школі є формування інформаційно-комунікаційної компетентності здобувачів початкової освіти, здатності до розв’язання проблем з використанням цифрових пристроїв, інформаційно-комунікаційних технологій та критичного мислення для розвитку, творчого самовираження, навичок безпечної та етичної діяльності в інформаційному суспільстві.

Продовжити читання “Інформатична освітня галузь в умовах НУШ: практичні орієнтири”