Плідна робота молодих дослідників, або Сторінка діяльності наукового гуртка «Secret history»

26 березня на кафедрі української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Secret history», роботу якого присвячено поглибленому вивченню сучасного світового літературного процесу.

Продовжити читання “Плідна робота молодих дослідників, або Сторінка діяльності наукового гуртка «Secret history»”

Долучаємося до проєкту ревіталізації земської школи в с. Нескучному

Кафедра менеджменту та адміністрування БДПУ разом із здобувачами другого рівня вищої освіти, спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки, ОПП «Управління закладом освіти» взяли активну участь в обговоренні проєкту ревіталізації (відновлення, оживлення. – «УС») земської школи с. Нескучне (Великоновосілківський район Донецької області).

Продовжити читання “Долучаємося до проєкту ревіталізації земської школи в с. Нескучному”

24 березня – Всесвітній день боротьби проти туберкульозу

Щорічно, 24 березня, відзначається Всесвітній і Всеукраїнський день боротьби проти туберкульозу мета якого полягає в тому, щоб підвищити обізнаність про згубні наслідки туберкульозу на здоров’я людини, інформувати про економічні наслідки туберкульозу, і таким чином активізувати зусилля по боротьбі з цією глобальною епідемією.

Продовжити читання “24 березня – Всесвітній день боротьби проти туберкульозу”

Унікальні педагогічні системи фізичного розвитку дітей дошкільного віку

У методичному кабінеті факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти організована виставка літературних видань: власні унікальні педагогічні системи фізичного розвитку дітей дошкільного віку. Рекомендуємо звернути увагу на публікації доктора педагогічних наук, професора кафедри прикладної психології та логопедії Миколи Миколайовича Єфименка. Останніми роками стан здоров’я дітей значно погіршився: знизилася кількість абсолютно здорових, зросла кількість дітей, які мають різноманітні відхилення в стані здоров’я, порушення функцій опорно-рухового апарату, а також хронічні захворювання.

Продовжити читання “Унікальні педагогічні системи фізичного розвитку дітей дошкільного віку”

Добрі справи – для добрих людей

Сучасне суспільство повинно проявляти більше чуйності до оточуючих. У той час, коли одні люди живуть безтурботним життям, – інші потрапляють у складні життєві ситуації. Таким людям, безперечно, потрібна наша допомога як у подоланні матеріальних проблем, так і моральна підтримка.

Продовжити читання “Добрі справи – для добрих людей”

Вітаємо з урочистою подією, з чудовим ювілеєм!

 30 березня святкує свій ювілейний день народження Світлана Степанівна Баханова, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та філософії. Чудова викладачка, професіоналізм якої, знання і відповідальне ставлення до роботи викликають заслужену повагу колег і студентів. Її лекції неперевершені, серце завжди відкрите, творчому запалу – просто позаздриш! Чарівна жінка, розум якої захоплює, чарівність і елегантність гідні наслідування, а сила духу гідна поваги!

Продовжити читання “Вітаємо з урочистою подією, з чудовим ювілеєм!”

Обговорення проєкту освітньої програми 061 Журналістика зі здобувачами вищої освіти

У п’ятницю, 19 березня, у 4 корпусі Бердянського державного педагогічного університету відбулася перша зустріч стейкхолдерів, активних студентів-журналістів, представників кожного курсу, із доценткою, завідувачкою кафедри, гарантом освітньої програми 061 Журналістика Юлією Мельніковою та доценткою кафедри соціальних комунікацій Анастасією Носко.

Продовжити читання “Обговорення проєкту освітньої програми 061 Журналістика зі здобувачами вищої освіти”

Наш Богдан Тараненко – Майстер спорту України з важкої атлетики!

На чемпіонаті України серед юніорів до 20 років та Всеукраїнському відкритому турнірі на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун в складі збірної команди Запорізької області, в останній день змагань, 27 березня, у ваговій категорії понад 109 кг змагався бердянський важкоатлет Богдан Тараненко – вихованець Бердянської ДЮСШ відділу молоді та спорту виконкому Бердянської міської ради, Заслуженого тренера, Заслуженого працівника фізичної культури та спорту Олександра Савона, студент Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Наш Богдан Тараненко – Майстер спорту України з важкої атлетики!”

Гімназисти в гостях у журналістів

26 березня на ознайомчу екскурсію до журналістів у 4 корпус Бердянського державного педагогічного університету завітали учні гімназії №1 «Надія». Ініціативна молодь, учні 5-11 класів, представляли фракцію «Грін» редакції газети свого освітнього закладу – «Гімназійний вісник».

Продовжити читання “Гімназисти в гостях у журналістів”

Академічно доброчесні соціальні працівники

26 березня ц. р. для здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Соціальна робота» денної та заочної форм навчання був організований тренінг-семінар «Академічна доброчесність: від теорії до практики».

Продовжити читання “Академічно доброчесні соціальні працівники”

Актуальні питання інтеграції хореографії та спорту

Інтеграція хореографії та спорту останнім часом набуває все більшої популярності. Так, 25 березня викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін і теорії та методики фізичного виховання разом зі здобувачами вищої освіти, які навчаються за ОП «Середня освіта (Хореографія). Фітнес», «Хореографія» взяли участь в двох науково-практичних конференціях. 

Продовжити читання “Актуальні питання інтеграції хореографії та спорту”