Лекція від ОБСЄ: важливі питання – приємні нагороди

Питання прав жінок гостро стоїть і у сучасному світі. Суспільство часто забуває про те, як довго і якими зусиллями жінки виборювали собі право на участь у виборах, право на опанування певними професіями та можливість підніматися кар’єрними сходинками.

Продовжити читання “Лекція від ОБСЄ: важливі питання – приємні нагороди”

Використання лабораторного методу як засіб підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) з дисципліни «Теорія і методика навчання класичного танцю»

Спеціальна підготовка майбутнього вчителя хореографії для роботи у ЗЗСО та педагога-хореографа для закладів позашкільної освіти передбачає вільне володіння теорією і методикою навчання класичного танцю. Здобувачі освіти традиційно отримують знання та навички під час аудиторних занять, самостійної роботи, проходження навчальної та виробничої практик тощо. Аналіз результатів навчання, сучасних освітніх вимог, рекомендацій стейкхолдерів ОПП «Середня освіта (Хореографія). Фітнес» показали необхідність застосування нових підходів до навчання, а саме застосування в освітньому процесі лабораторного методу під час викладання дисципліни «Теорія і методика навчання класичного танцю».

Продовжити читання “Використання лабораторного методу як засіб підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) з дисципліни «Теорія і методика навчання класичного танцю»”

Масниця на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини

Масниця – одне з найвеселіших і найсмачніших свят року. Ще з давніх часів воно символізувало прихід весни та пробудження природи. Було прийнято робити опудало, велику ляльку з соломи, вдягнену у жіночий одяг, яку за традицією, наприкінці святкового тижня спалювали як уособлення зими, прагнучи розбудити весняну природу. Ну, і, звісно ж, прийнято готувати головну страву Масниці – млинці. Вони теж є атрибутом свята, уособленням небесного світила. Млинець як маленьке сонце – круглий і гарячий. Намастити млинець маслом – значить піднести дар сонцю, задобрити його, щоб тепло прийшло швидше.

Продовжити читання “Масниця на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини”