Виробнича практика майбутніх учителів біології та основ здоров’я освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація»

Практика є одним із засобів забезпечення ефективності та якості підготовки майбутніх фахівців. Виробнича практика створює умови для закріплення набутих та отримання нових умінь і навичок майбутніх учителів біології та основ здоров’я.

Продовжити читання “Виробнича практика майбутніх учителів біології та основ здоров’я освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація»”

Плідна професійна співпраця

10 березня 2021 року на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти відбулася лекція доцента Старинської О.В. для студентів ІІІ курсу заочної форми навчання спеціальності 016 “Спеціальна освіта” в рамках навчальної дисципліни “Основи психологічного консультування та психокорекції осіб з особливими освітніми потребами” за участю доктора філософії в галузі соціальних та поведінкових наук, практичного психолога Комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр № 3” Миколаївської міської ради Прасола Дмитра Вікторовича. Лекція мала форму обміну досвіду та дискусії, оскільки багато студентів вже працюють за фахом. Під час заняття фахівці-практики ділилися своїм досвідом взаємодії з дітьми, а також учасники мали нагоду поставити питання Дмитру Вікторовичу стосовно особливостей практичної реалізації консультування та психокорекції осіб з особливими освітніми потребами.

Продовжити читання “Плідна професійна співпраця”

Формування професійної компетентності майбутнього вчителя-дефектолога

12 березня 2021 року відбулася підсумкова конференція з педагогічної практики в спеціальних закладах студентів 305 СО та 306 СО груп спеціальності 016 спеціальна освіта факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти.

Продовжити читання “Формування професійної компетентності майбутнього вчителя-дефектолога”

Вітаємо переможців диктанту єдності з нагоди Міжнародного дня рідної мови

З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який щорічно відзначають 21 лютого, кафедрою української мови та славістики ініційовано проведення в Бердянському державному педагогічному університеті диктанту єдності українською мовою та мовами національних меншин, зокрема російською та болгарською.

Продовжити читання “Вітаємо переможців диктанту єдності з нагоди Міжнародного дня рідної мови”

Старт програми викладацької майстерності «ARS DOCENDI»

10 березня в університеті стартувала програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників нашого університету «ARS DOCENDI». Майже 40 викладачів нашого університету долучилися до цієї програми, основний фокус якої зосереджено на підвищенні розуміння ролі викладання та розвитку викладацької майстерності завдяки обміну ефективними практиками з колегами-однодумцями.

Продовжити читання “Старт програми викладацької майстерності «ARS DOCENDI»”

Активна профорієнтаційна робота зі здобувачами загальної середньої освіти

Упродовж лютого місяця ц. р. кафедрою соціальної роботи та інклюзивної освіти було проведено ряд профорієнтаційних зустрічей з учнівською молоддю закладів загальної середньої освіти Запорізької, Донецької та Дніпропетровської областей (організатор – асистент Наталія Мацейко).

Продовжити читання “Активна профорієнтаційна робота зі здобувачами загальної середньої освіти”

Розширюючи коло знайомств для професійної співпраці

9 березня 2021 року викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Олена Мартиненко, Тетяна Фурманова та Руслан Павленко мали честь зустрітись з професором Кишинівського державного педагогічного університету імені Іона Крянгє (Молдова) Іоном Івановичем Бенкечем. Зустріч відбулась в онлайн режимі з використанням платформи для проведення відеоконференцій Zoom.

Продовжити читання “Розширюючи коло знайомств для професійної співпраці”

Зустріч Масляної на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв

Масляна, як символ проводів зими та радісного очікування весни, стала улюбленим святом студентства та викладачів факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв. Цьогоріч саме здобувачі вищої освіти стали ініціаторами проведення масляного ярмарку, що відбувся 11 березня у холі 5б корпусу Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Зустріч Масляної на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв”

Важлива місія вчителя-волонтера

Здобувач другого рівня вищої освіти, групи м1УЗО гуманітарно-економічного факультету Микола Оверченко упродовж лютого-березня 2021 року працював вчителем-волонтером у Новотошківському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітній навчальний заклад І – ІІІ ступенів № 10», що знаходиться в Луганській області, у крайньому населеному пункті, підконтрольному Україні. Це стало можливо завдяки освітньому проєкту, який реалізується благодійною організацією «Восток-SOS» разом з MTÜ Mondo за фінансової підтримки Estonian Ministry of Foreign Affairs / Välisministeerium.

Продовжити читання “Важлива місія вчителя-волонтера”