Інноваційні технології музично-освітньої індустрії: здобутки та перспективи

У рамках VI Всеукраїнського науково-практичного семінару «Мистецька освітня галузь: методики, технології», який проходив 1-4 березня 2021 року на базі кафедри музичного мистецтва факультету педагогіки та психології Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, доцентка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Віра Бурназова презентувала пленарну доповідь «Підготовка фахівців за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова) в контексті реалізації тенденцій Європейського освітнього простору», а доцентка Вікторія Григор’єва взяла участь у секційному засіданні «Професійна підготовка (вокально-хорова) учнів і студентів».

Продовжити читання “Інноваційні технології музично-освітньої індустрії: здобутки та перспективи”

Вітаємо команду кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін з перемогою та отриманням гранту!

Команда кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Бердянського державного педагогічного університету у складі: Віри Бурназової, к. пед. н., доцентки, заступниці декана з навчально-методичної роботи ФППОМ, Анастасії Петренко, здобувачки вищої освіти освітнього ступеня бакалавр ОПП «Початкова освіта», заступниця голови ради студентського самоврядування ФППОМ, Катерини Орел, здобувачки вищої освіти освітнього ступеня бакалавр ОПП «Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова)», членкині ради студентського самоврядування ФППОМ, взяла участь і отримала перемогу в освітньому проєкті «Concept school. University edition» для молоді від Edison Space за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка Східної України».

Продовжити читання “Вітаємо команду кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін з перемогою та отриманням гранту!”

Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Середня освіта (Хореографія). Фітнес» спілкувалися з представниками законодавчої влади Бердянська

Наприкінці минулого тижня здобувачі вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) поспілкувалися з депутатами Бердянської міської ради. На зустрічі були присутні: Жанна Безродня, депутатка міської ради VII, VIII скликання, заступниця завідувачки міського відділу освіти, Алла Циндра, депутатка VII, VIII скликання, представниця ЧП «Курорти Приазов’я», Яна Осадча, депутатка VIII скликання, завідувачка ДНЗ № 41 Бердянської міської ради, Тетяна Лігута, депутатка VIII скликання, помічниця народного депутата України Олександра Пономарьова.

Продовжити читання “Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Середня освіта (Хореографія). Фітнес» спілкувалися з представниками законодавчої влади Бердянська”

Вперше в БДПУ буде фінансуватися держбюджетне дослідження з педагогічних наук

Вітаємо керівника та авторів проєкту держбюджетного дослідження з успішним проходженням конкурсного відбору!

Продовжити читання “Вперше в БДПУ буде фінансуватися держбюджетне дослідження з педагогічних наук”

Мова кожного етносу – неповторна і своя: переможці диктанту єдності

Рідна мова дорога кожному з нас. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Кожна мова самобутня. Визнання й пошана всіх мов є ключем до збереження миру. З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який відзначають 21 лютого, кафедра української мови та славістики ініціювала проведення в Бердянському державному педагогічному університеті диктанту єдності українською мовою та мовами національних меншин, зокрема російською та болгарською. У цьому заході взяли участь понад 80 здобувачів вищої освіти з чотирьох факультетів: філології та соціальних комунікацій, гуманітарно-економічного, психолого-педагогічної освіти та мистецтв, фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти. Журі відзначило досить високий рівень писемного мовлення майбутніх педагогів.

Продовжити читання “Мова кожного етносу – неповторна і своя: переможці диктанту єдності”

Зустріч майбутніх учителів фізичної культури з професіоналами-практиками

Однією з умов успішної реалізації освітньо-професійної програми є залучення до процесу фахової підготовки здобувачів вищої освіти професіоналів-практиків, експертів галузі та представників роботодавців.

Продовжити читання “Зустріч майбутніх учителів фізичної культури з професіоналами-практиками”

Створення творчих проєктів – один із шляхів набуття професійних компетентностей майбутнього вчителя хореографії

Майбутній учитель хореографії має володіти значною кількістю професійних компетентностей, а саме: навичками створення хореографічних постановок, умінням застосовувати набуті знання в професійній діяльності та генерувати креативні ідеї.

Продовжити читання “Створення творчих проєктів – один із шляхів набуття професійних компетентностей майбутнього вчителя хореографії”

Чарівна постать жінки в музичному мистецтві давньої та сучасної України

Кураторська година на таку тему була проведена 4 березня для здобувачів освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв спеціальності «Музичне мистецтво». Долучаючись до низки заходів, присвячених святкуванню Міжнародного жіночого дня, які щороку відбуваються у БДПУ в перші дні весни, куратори (викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Олена Бузова, Вікторія Григор’єва, Павло Косенко, Світлана Сергієнко) разом зі своїми студентами підготували доповіді-презентації про видатних жінок, які вже зробили свій історичний внесок у розвиток музичної культури України, або продовжують презентувати нашу державу у світовому музичному просторі.

Продовжити читання “Чарівна постать жінки в музичному мистецтві давньої та сучасної України”

Літературна вікторина «Вгадай письменника»

До Всесвітнього дня письменника кафедра української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства БДПУ 3–4 березня провела в соцмережі «Інстаграм» онлайн-вікторину «Вгадай письменника». Викладачі кафедри записали низку відео, на яких зачитують цитати творів українських і зарубіжних письменників, а студенти і всі охочі мали вгадати автора.

Продовжити читання “Літературна вікторина «Вгадай письменника»”

Гостьова лекція з прав жінок від координаторки з гендерних питань ОБСЄ

4 березня, напередодні чудового свята вшанування жіноцтва, на факультеті філології та соціальних комунікації БДПУ відбулася лекція-дискусія «Гендерні аспекти та роль жінок у вирішенні конфліктів», яку провели представники Дніпровського офісу СММ ОБСЄ для студентів спеціальності 035 Філологія.

Продовжити читання “Гостьова лекція з прав жінок від координаторки з гендерних питань ОБСЄ”