Академічна мобільність викладачів у контексті інтернаціоналізації вищої освіти

Одним із ключових напрямів реформування вищої освіти в Україні є інтеграція у світовий освітній і науковий простір. Серед стратегій реалізації реформ з інтернаціоналізації – мобільність викладацького складу, яка включає в себе стажування і творчі відпустки, гранти та стипендії.

Продовжити читання “Академічна мобільність викладачів у контексті інтернаціоналізації вищої освіти”

Неформальна освіта як джерело розвитку майбутнього вчителя англійської мови і зарубіжної літератури

Неформальна освіта сьогодні є невід’ємною частиною процесу навчання в Україні. Все більше просвітницьких організацій пропонують семінари, тренінги, майстер-класи, воркшопи тощо. Значна кількість освітніх ресурсів є безкоштовними, що відкриває та збільшує можливості дистанційної участі саме здобувачів вищої освіти у неформальній освіті.

Продовжити читання “Неформальна освіта як джерело розвитку майбутнього вчителя англійської мови і зарубіжної літератури”

Вклонилися бійцям за Україну

У День 30-літньго ювілею відродження рідної Вітчизни, по-своєму вирішили відзначити це свято свідомо-патріотичні бердянці. О 10-й годині ранку, зустрілися біля пам’ятника загиблим воїнам в російсько-українській війні. Щоби згадати полеглих у війні з московським окупантом, разом із отцем Святославом помолитися за спокій їхніх душ, згадати окремі моменти з історії України, промовити добре слово на адресу нинішніх захисників України… Промовці – перша заступниця голови райдержадміністрації Ірина Півень, ветерани та інваліди теперішньої війни, гості Бердянська, а також співзасновники ГО «НАШІ АТЛАНТИ» Анетта Омельченко та Степан Герилів – у першу чергу, дякували тим, хто нині на лінії фронту боронить святість рідної землі, вітали рідну неньку та бердянців із ювілеєм…

Продовжити читання “Вклонилися бійцям за Україну”

Величаючи рідний наш стяг…

У День Державного Прапора України, 23 серпня, о 10-й годині в Бердянську стартували традиційні урочистості, яким передувала святкова хода центральними вулицями міста (вул. Горького та Азовський проспект).

Продовжити читання “Величаючи рідний наш стяг…”