Актуальні питання автоматизації процесів фінансового планування діяльності закладів охорони здоров’я

Процеси реформування, які сьогодні відбуваються в системі охорони здоров’я України, призвели до змін у функціонуванні закладів охорони здоров’я, розмежування первинної та вторинної медичної допомоги, розроблення нових та удосконалення існуючих нормативно-правових актів у сфері охорони здоров’я, запровадження програми медичних гарантій на 2021 рік, змін у механізмі розподілу фінансових ресурсів між суб’єктами господарювання сфери охорони здоров’я.

Продовжити читання “Актуальні питання автоматизації процесів фінансового планування діяльності закладів охорони здоров’я”

Новий вектор розвитку освіти в БДПУ

Минулого навчального року Бердянський державний педагогічний університет отримав шість наборів техніки для відеоконференцзв’язку та обладнав дві лабораторії для дистанційного навчання завдяки фінансовій підтримці Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Обладнання розподілили між усіма факультетами університету для забезпечення вільного доступу до нього. Окрім того, викладачі опанували основи відеомонтажу та навчилися знімати, монтувати відео, працювати зі звуком.

Продовжити читання “Новий вектор розвитку освіти в БДПУ”

У БДПУ проводитимуть іспит на рівень володіння українською мовою

На базі Бердянського державного педагогічного університету з 26 липня 2021 року розпочинається проведення іспиту на рівень володіння державною мовою для осіб, які зобов’язані нею володіти та застосовувати під час виконання службових обов’язків. Відповідну угоду про співпрацю уклав ректор БДПУ Ігор Богданов з головою Національної комісії зі стандартів державної мови Орисею Демською. Іспит відбуватиметься в аудиторії №113 навчального корпусу №5 університету, розташованого за адресою
вул. Шмідта  4. Одночасно іспит зможуть складати 10 осіб, які заздалегідь зареєструвалися на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови. Графік проведення іспитів у липні 2021 року:

Продовжити читання “У БДПУ проводитимуть іспит на рівень володіння українською мовою”

Команда БДПУ у новому проєкті ім. Жана Монне

Команда БДПУ бере участь у проєкті напряму ім. Жана Монне програми Еразмус+ «Відбудова потенціалу Європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення» (“Rebuilding the Potential of EU Studies in the Conflict-affected Areas of Ukraine: Addressing Challenges and Creating Solutions”. 619892-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT). Проєкт реалізується Українською Асоціацією Викладачів і Дослідників Європейської Інтеграції (APREI)

Продовжити читання “Команда БДПУ у новому проєкті ім. Жана Монне”

Провідницький дискурс у літній онлайн-школі

З 6 по 8 липня 2021 року відбулися заняття у першій міжнародній літній науковій онлайн-школі «Адаптивні процеси в освіті» (керівник – професор Галина Єльникова). До оргкомітету школи від Бердянського державного педагогічного університету увійшли професор кафедри менеджменту та адміністрування Василь Крижко та доктор педагогічних наук Сергій Немченко.

Продовжити читання “Провідницький дискурс у літній онлайн-школі”

Розгляд питань щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів та підписання Меморандуму про співпрацю БДПУ та Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)

9 липня в. о. ректора Бердянського державного педагогічного університету Ігор Богданов та начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іван Легостаєв підписали Меморандум про співпрацю БДПУ та Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Також, під час зустрічі було розглянуто питання щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів.

Продовжити читання “Розгляд питань щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів та підписання Меморандуму про співпрацю БДПУ та Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)”

Виховний відділ БДПУ на варті студентського дозвілля

Студентські будні – це пари, практичні заняття, написання наукових робіт та хвилювання перед складанням сесії. Робота виховного відділу, зокрема студентського клубу, спрямована на створення балансу між навчанням та дозвіллям, де кожен здобувач може відчути справжній смак студентського життя, бо найяскравішими спогадами завжди були і будуть гучні студентські вечірки, підготовка, репетиції та круті івенти, які створені спеціально для здобувачів вищої освіти Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Виховний відділ БДПУ на варті студентського дозвілля”

Студентка БДПУ спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Школа невролога» в Греції

Здобувачка 2 курсу спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія  Дар’я Андрєєва (кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації) взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Школа невролога». Захід відбувся 24-29 червня 2021 року в Греції на півострові Пелопоннес за підтримки Всеукраїнської асоціації по неврології і рефлексотерапії.

Продовжити читання “Студентка БДПУ спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Школа невролога» в Греції”