Із впевненістю йдемо у новий навчальний рік

На оперативній нараді 31 серпня ректор БДПУ, професор Ігор Богданов привітав колег і висловив упевненість, що колектив – це міцна родина, яка з честю відпрацює 2021–2022 навчальний рік, і університет вкотре підтвердить свій високий статус.

Продовжити читання “Із впевненістю йдемо у новий навчальний рік”

Челендж від студради ФДССО

 «Україна для мене – це…»

Україна… Наша рідна країна, земля наших предків, на якій нам судилося народитися і жити, яка стала для всіх нас Батьківщиною. У кожного з нас є свій образ України, закарбований в серці. І готуючись до дня народження нашої держави, студрада факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти оголосила челендж «Україна для мене – це…».

Продовжити читання “Челендж від студради ФДССО”

Новини з чемпіонату світу

Місяць тому відбувся чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед юнаків, де наші здобувачі вищої освіти стали чемпіонами. І знов перемоги! З 23 по 29 серпня проходив чемпіонат світу в Румунії. У ваговій категорії до 105 кг срібним призером став студент факультету фізичної культури, спорту і здоров’я людини Анатолій Заєць. Результат спортсмена – 240 кг у присіданні, 165 кг у жимі лежачи і 265 кг у тязі – приніс йому 670 кг у сумі триборства та велику срібну медаль. Крім цього, у нього одна мала бронзова медаль у присіданні і дві срібні в жимі і тязі.

Продовжити читання “Новини з чемпіонату світу”

Бути у тренді! Створення чат-бота «Your psychologist»

Упродовж п’яти днів громадська організація «Свої» Запорізької області провела інтенсив із волонтерського менеджменту, під час якого складні, на перший погляд, теми пояснювали простими словами: як керувати проєктами, набирати команду, співпрацювати з бізнесом та з місцевою владою.

Продовжити читання “Бути у тренді! Створення чат-бота «Your psychologist»”

Святкове зібрання бердянських журналістів

Сьогодні, 26 серпня, з нагоди 30-річчя відродження незалежності України в актовій залі газети «Південна зоря» місцеві журналісти зібралися на урочисте розширене засідання бюро місцевого осередку Національної спілки журналістів України, яке провела секретар Бердянської міської організації НСЖУ Юлія Тисленко.

Очільниця обласної організації НСЖУ Наталя Кузьменко привітала присутніх із минулим ювілеєм, коротко розповіла про досягнення запорізьких журналістів, зокрема, про перемогу Запорізької обласної організації НСЖУ в щорічному творчому конкурсі професійних журналістів – серед 19-ти організацій, вручила найактивнішим бердянським журналістам з нагоди 30-річного ювілею Незалежності України Подяки від центрального офісу НСЖУ та Почесні грамоти від Запорізької обласної організації. 

Продовжити читання “Святкове зібрання бердянських журналістів”

Перші п’ятдесят – політ чудовий!

25 серпня в актовій залі головного корпусу БДПУ вітали доктора історичних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Ігоря Лимана з п’ятдесятилітнім ювілеєм.

Продовжити читання “Перші п’ятдесят – політ чудовий!”

Неформальна освіта як важливий елемент безперервної освіти

Динаміка розвитку сучасного суспільства, постійна зміна вимог до фахівців актуалізують значення неперервної освіти в особистісному і професійному житті людини. У цьому процесі важливою складовою є неформальна освіта, оскільки вона забезпечує оновлення та удосконалення компетенцій особистості протягом життя.

Продовжити читання “Неформальна освіта як важливий елемент безперервної освіти”

Викладачі та випускники ОПП «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» – на презентації результатів та впливу Грантового компоненту Програми ООН із відновлення та розбудови миру

Викладачі та випускники ОПП «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» стали учасниками презентації результатів та впливу Грантового компоненту Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яка відбулася у міськвиконкомі 20 серпня 2021 року. На зустрічі були присутні міський голова м. Бердянськ Валерій Баранов, його заступник Юрій Муха, голова Бердянської районної державної адміністрації Олексій Бакай, начальник Бердянського невідокремленого відділення Запорізької торгово-промислової палати Максим Гончарук, управлінці виконавчого комітету та райдержадміністрації, представники міського центру зайнятості, спеціаліст з розвитку бізнесу Програми ООН Ольга Логвін, менеджери проєктів БФ «Творчий центр ТЦК», експерти з підприємництва, отримувачі грантів, підприємці міста.

Продовжити читання “Викладачі та випускники ОПП «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» – на презентації результатів та впливу Грантового компоненту Програми ООН із відновлення та розбудови миру”

Академічна мобільність викладачів у контексті інтернаціоналізації вищої освіти

Одним із ключових напрямів реформування вищої освіти в Україні є інтеграція у світовий освітній і науковий простір. Серед стратегій реалізації реформ з інтернаціоналізації – мобільність викладацького складу, яка включає в себе стажування і творчі відпустки, гранти та стипендії.

Продовжити читання “Академічна мобільність викладачів у контексті інтернаціоналізації вищої освіти”

Неформальна освіта як джерело розвитку майбутнього вчителя англійської мови і зарубіжної літератури

Неформальна освіта сьогодні є невід’ємною частиною процесу навчання в Україні. Все більше просвітницьких організацій пропонують семінари, тренінги, майстер-класи, воркшопи тощо. Значна кількість освітніх ресурсів є безкоштовними, що відкриває та збільшує можливості дистанційної участі саме здобувачів вищої освіти у неформальній освіті.

Продовжити читання “Неформальна освіта як джерело розвитку майбутнього вчителя англійської мови і зарубіжної літератури”

Вклонилися бійцям за Україну

У День 30-літньго ювілею відродження рідної Вітчизни, по-своєму вирішили відзначити це свято свідомо-патріотичні бердянці. О 10-й годині ранку, зустрілися біля пам’ятника загиблим воїнам в російсько-українській війні. Щоби згадати полеглих у війні з московським окупантом, разом із отцем Святославом помолитися за спокій їхніх душ, згадати окремі моменти з історії України, промовити добре слово на адресу нинішніх захисників України… Промовці – перша заступниця голови райдержадміністрації Ірина Півень, ветерани та інваліди теперішньої війни, гості Бердянська, а також співзасновники ГО «НАШІ АТЛАНТИ» Анетта Омельченко та Степан Герилів – у першу чергу, дякували тим, хто нині на лінії фронту боронить святість рідної землі, вітали рідну неньку та бердянців із ювілеєм…

Продовжити читання “Вклонилися бійцям за Україну”

Величаючи рідний наш стяг…

У День Державного Прапора України, 23 серпня, о 10-й годині в Бердянську стартували традиційні урочистості, яким передувала святкова хода центральними вулицями міста (вул. Горького та Азовський проспект).

Продовжити читання “Величаючи рідний наш стяг…”