Вітаємо з ювілейним днем народження професора Ігоря Лимана!

23 серпня 2021 року відзначає свій ювілейний день народження професор, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії та філософії БДПУ Лиман Ігор Ігорович.

Ігор Лиман народився у м. Бердянську. Закінчив середню школу № 5 з відзнакою. У 1993 р. закінчив історичний факультет Запорізького державного університету за спеціальністю «Історія».

Продовжити читання “Вітаємо з ювілейним днем народження професора Ігоря Лимана!”

Підвищення кваліфікації викладачів – шлях до удосконалення освітньо-професійних програм здобувачів вищої освіти

На першому серпневому засіданні кафедри іноземних мов і методики викладання Бердянського державного педагогічного університету звітувалися професор кафедри Ірина Глазкова, доцент Оксана Каліберда, які проходили стажування на кафедрі прикладної лінгвістики, порівняльного мовознавства та перекладу Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова (завідувач – професор Наталя Леміш) з 17 травня 2021 року по 25 червня 2021 року та доцент Ірина Шиманович, стажування якої відбувалося на кафедрі лінгводидактики та іноземних мов (завідувач – професор Світлана Шандрук) Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з 24 травня 2021 року по 30 червня 2021 року. Мета стажування полягала в оновленні та поглибленні фахових, науково-методичних компетентностей, підвищенні результативності наукової роботи.

Продовжити читання “Підвищення кваліфікації викладачів – шлях до удосконалення освітньо-професійних програм здобувачів вищої освіти”

Підвищення кваліфікації в режимі «онлайн»

Викладачі кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства регулярно і позапланово підвищують свою професійну майстерність. В умовах карантинних обмежень особливої популярності набули вебінари, онлайн майстер-класи та курси.

Продовжити читання “Підвищення кваліфікації в режимі «онлайн»”

Сучасний формат професійного розвитку викладача

Професорсько-викладацький склад кафедри іноземних мов і методики викладання факультету філології та соціальних комунікацій постійно працює над підвищенням професійної майстерності. Використовуючи можливості дистанційного навчання й підвищення кваліфікації онлайн, лише за минулий 2020–2021 навчальний рік викладачі кафедри взяли участь у десятках конференцій, вебінарів і тренінгів.

Продовжити читання “Сучасний формат професійного розвитку викладача”

Зв’язок з Alma Mater – на все життя!

Ринок праці вибагливий, його примхи інколи докорінно відрізняються від тих вимог і завдань, які ставляться у теплих та просторих аудиторіях нашого університету. Під час лекційних та практичних занять досить важко уявити собі, що на тебе чекає на професійній стежині, що необхідно робити з конкретними учнями під час нестандартної ситуації у шкільній класній кімнаті. Питання та проблеми оточують молодого вчителя з усіх боків, тому дуже важливо мати таке місце, де можна не тільки розповісти про перші успіхи в професійній діяльності, а і з відвертістю поділитися тим, що тебе турбує, отримати пораду та радість від спілкування.

Продовжити читання “Зв’язок з Alma Mater – на все життя!”