Відзначили подяками

30 червня, на заключному засіданні вченої ради Бердянського державного педагогічного університету, викладачів кафедри соціальних комунікацій чекав приємний сюрприз. За сумлінну працю на освітянській ниві, професійну підготовку майбутніх фахівців ЗМІ та з нагоди Дня журналіста ректор університету, професор Ігор Богданов вручив почесні відзнаки: доценту Роману Костромицькому Грамоту міського голови, а доцентці Анастасії Носко – Подяку міського голови.

Продовжити читання “Відзначили подяками”

Дистанційний формат курсів підвищення кваліфікації учителів початкової школи в умовах НУШ

Одним із видів співпраці викладачів катедри початкової освіти (завідувачка – професорка Алла Крамаренко) факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв (декан – професорка Людмила Коваль) з педагогами-практиками України є організація роботи курсів підвищення кваліфікації для вчителів початкової школи. У червні поточного року провідні фахівці названого вище підрозділу Бердянського державного педагогічного університету протягом двох тижнів знайомили співробітників ЗЗСО з інноваційними підходами до організації освітнього процесу в умовах Нової української школи в онлайн режимі, на платформі Zoom.

Продовжити читання “Дистанційний формат курсів підвищення кваліфікації учителів початкової школи в умовах НУШ”

Неформальна освіта з методико-природничої підготовки як складова з реформування НУШ

Державний стандарт початкової освіти (2018), розроблений у рамках проєкту «Нова українська школа», орієнтує вчителя початкових класів на використання в освітньому процесі такого змісту освіти і технологій навчання, який відкриє можливості для формування в учнів компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в соціумі.

Продовжити читання “Неформальна освіта з методико-природничої підготовки як складова з реформування НУШ”

Захист курсових робіт на кафедрі біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ

23 червня 2021 року на засіданні комісії кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ відбувся відкритий захист курсових робіт здобувачів 3 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) з навчальної дисципліни «Теорія та методика фізичної реабілітації».

Продовжити читання “Захист курсових робіт на кафедрі біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ”

Капітальний ремонт гуртожитку: плановий моніторинг дотримання екологічних і соціальних стандартів Європейського інвестиційного банку

Згідно з планом соціального менеджменту субпроєкту «Капітальний ремонт гуртожитку №1 по вул. Університетська (Ульянових), 35, м. Бердянськ (коригування проектно-кошторисної документації)» який реалізується в межах «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», 25 червня відбулося чергове засідання Робочої групи з координації субпроєкту в рамках реалізації Проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Продовжити читання “Капітальний ремонт гуртожитку: плановий моніторинг дотримання екологічних і соціальних стандартів Європейського інвестиційного банку”

Історичний детектив Наталки Сняданко та презентація збірника «Бог дав рок-н-рол тобі»: читацький клуб змінює формат

24 червня 2021 року відбулося засідання читацького клубу, на якому викладачі кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства та кафедри соціальних комунікацій разом зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)» та «Журналістика»; другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійними програмами «Середня освіта (Мова і література (англійська))» та «Філологія», поділилися враженнями від роману Наталки Сняданко «Перше слідство імператриці».

Продовжити читання “Історичний детектив Наталки Сняданко та презентація збірника «Бог дав рок-н-рол тобі»: читацький клуб змінює формат”

Археологічна практика в стінах Бердянського державного педагогічного університету

Археологічна практика є невід’ємною складовою підготовки фахівців спеціальностей 014 Середня освіта (історія) та 032 Історія та археологія. Після минулорічної перерви, спричиненої поширенням Сovid19, цього літа студенти мають можливість знову повернутися до археологічних розкопок на території національного історико-археологічного заповідника «Ольвія» Інституту археології Національної Академії наук України (с. Парутино Очаківського району Миколаївської області). Працюючи під керівництвом міжнародної команди фахівців, студенти закріплюють набуті знання з методики археологічних досліджень та археології України.

Продовжити читання “Археологічна практика в стінах Бердянського державного педагогічного університету”

Виробнича практика: досвід, проблеми, перспективи

22 червня 2021 року в рамках співпраці факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ зі стейкхолдерами відбулася онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти та викладачів кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства з вчителем російської мови та зарубіжної літератури ЗЗСО № 11 м. Бердянська Наталією Решетіло. Учасники заходу підсумували результати виробничої практики, обговорили проблеми організації освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.

Продовжити читання “Виробнича практика: досвід, проблеми, перспективи”

Закінчення контракту – нові горизонти праці

На оперативній нараді ректор БДПУ, професор Ігор Богданов повідомив, що Міністерство освіти і науки видало декілька наказів, які безпосередньо стосуються подальшої долі університету.

Продовжити читання “Закінчення контракту – нові горизонти праці”

Країна театру

На початку червня відгримів IV Всеукраїнський відкритий театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казки України». Газета «Університетське слово» вже писала про ці чудові, насичені театральними подіями і цікавими історіями, дні.

Продовжити читання “Країна театру”

Співпраця Бердянського державного педагогічного університету з фондом The LEGO Foundation

16 червня 2021 року в Бердянському державному педагогічному університеті відбулася робоча зустріч з питань імплементації спецкурсів «Діяльнісний підхід у початковій школі», «Навчання через гру» в освітні програми підготовки фахівців за спеціальностями 013 Початкова освіта і 012 Дошкільна освіта.

Продовжити читання “Співпраця Бердянського державного педагогічного університету з фондом The LEGO Foundation”