Кримінальний детектив про колоніальну Індію: на засіданні читацького клубу обговорили роман Абіра Мухерджі «Людина, що підводиться»

27 травня 2021 року на кафедрі української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства пройшло засідання читацького клубу, на якому обговорювали роман Абіра Мухерджі «Людина, що підводиться». Викладачі кафедри разом зі здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти освітніх програм «Середня освіта (Мова і література (англійська))», «Філологія» та здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Українська мова і література). Англійська мова», «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)» традиційно поділилися враженнями від прочитаного роману. Індійський колорит твору, жанр кримінального детективу, історичний контекст, постколоніальна проблематика, сучасні паралелі – усе це і багато інших аспектів викликало цікаві дискусії серед присутніх.

Продовжити читання “Кримінальний детектив про колоніальну Індію: на засіданні читацького клубу обговорили роман Абіра Мухерджі «Людина, що підводиться»”

Година зі сером Вальтером Скоттом

25 травня здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти академічної групи 2ГМЛА, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», взяли участь у Тижні іноземних мов, що був організований кафедрою іноземних мов та методики викладання факультету філології та соціальних комунікацій.

Продовжити читання “Година зі сером Вальтером Скоттом”

Стипендіат Національної академії наук України

Магістранту першого курсу спеціальності 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології) Марку Буркуту, який навчається на факультеті фізико-математичної комп’ютерної та технологічної освіти, за результатами конкурсу присуджена стипендія Національної академії наук України для молодих учених. Стипендія призначена Президією Національної академії наук України розпорядженням №240 від 20 квітня 2021 року.

Продовжити читання “Стипендіат Національної академії наук України”

Інклюзія в позашкіллі – не просто, але можливо

27 травня 2021 року на базі Компетентнісного центру інклюзивної освіти при факультеті дошкульної, спеціальної та соціальної освіти в БДПУ в рамках відкритого методичного фестивалю «М-fest BRD» за темою «Якість освіти в ЗПО: сучасні реалії та перспективи», організованого Бердянським Центром дитячо-юнацької творчості імені Є. М. Руднєвої відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради Запорізької області у партнерстві з Бердянським державним педагогічним університетом, відбувся семінар «Науково-методичні засади організації інклюзивної освіти в закладах позашкільної освіти».

Продовжити читання “Інклюзія в позашкіллі – не просто, але можливо”

Гостьові лекції для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Початкова освіта»

24-26 травня ц. р. деканом факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв д. п. н., проф. Людмилою Коваль було організовано серію гостьових лекцій на платформі Zoom для здобувачів першого та другого рівнів вищої освіти, які прочитала авторка підручників з математики для початкової школи д. п. н., проф., член-кореспондент НАПН України, завідувачка катедри математики та методики її навчання Державного закладу «Південоукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського» Світлана Скворцова.

Продовжити читання “Гостьові лекції для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Початкова освіта»”

«Хімія? Алхімія? Ні! – Електрохімія!» – майстер-клас синтезу наноструктур

«Теорія – це те, у що не вірить ніхто, крім її автора. Експеримент – те, чому вірять всі, крім його автора» (А. Ейнштейн)

Продовжити читання “«Хімія? Алхімія? Ні! – Електрохімія!» – майстер-клас синтезу наноструктур”

Підсумки Днів науки на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв

25 травня 2021 року на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв відбулося засідання вченої ради, на якому обговорювалися підсумки проведення Днів науки та науково-дослідної роботи викладачів кафедр та здобувачів вищої освіти за навчальний рік.

Продовжити читання “Підсумки Днів науки на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв”

Зростаємо професійно

Навчання та викладання онлайн сьогодні стали невід’ємною складовою професійної компетентності освітян. Нові виклики та шляхи розв’язання психолого-педагогічних проблем стали темою дискусії методичного воркшопу для майбутніх вчителів іноземної мови «Teaching English Online», який відбувся 26 травня. Цей захід було проведено в рамках загальноуніверситетського Тижня іноземних мов з метою ознайомлення здобувачів вищої освіти з можливостями інтернет-платформ та інших ресурсів, що мають значний потенціал для організації захоплюючого та результативного онлайн навчання іноземних мов у різнорівневих групах.

Продовжити читання “Зростаємо професійно”

Профорієнтаційна робота на гуманітарно-економічному факультеті.

Ласкаво просимо!

24 травня 2021 року викладачі кафедри економіки, підприємництва та фінансів гуманітарно-економічного факультету брали активну участь у заході «День відкритих дверей університету».

Продовжити читання “Профорієнтаційна робота на гуманітарно-економічному факультеті.”

Другий міський тур олімпіади з «Комп’ютерного дизайну»

У неділю 23 травня відбувся другий тур олімпіади з «Комп’ютерного дизайну», в якому взяли участь учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 та студенти факультету фізико-математичної комп’ютерної та технологічної освіти, які вдало виконали завдання першого туру та були запрошені до участі в наступному.

Продовжити читання “Другий міський тур олімпіади з «Комп’ютерного дизайну»”

Торгівля людьми: як медіа висвітлюють проблему

Упродовж чотирьох днів, з 19 до 22 травня, на онлайн-платформі Zoom відбувався семінар-тренінг «Висвітлення проблематики торгівлі людьми в медіа». Його організатори – Сьодерторнський Університет (Стокгольм, Швеція), Міжнародна організація з міграції, Рада країн Балтійського моря та Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка – запросили до участі в семінарі 20 студентів-журналістів з різних куточків України. І серед них – першокурсник заочного відділення спеціальності 061 Журналістика Арсеній Мельніков, який поділився враженнями з редакцією:

Продовжити читання “Торгівля людьми: як медіа висвітлюють проблему”

Формуємо освітню траєкторію з ОП «Фізична терапія, ерготерапія» у співпраці зі стейкхолдерами

Практична підготовка здобувачів вищої освіти є невід’ємною складовою освітнього процесу зі спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія. Освітня програма (ОП) «Фізична терапія, ерготерапія у травматології і ортопедії», яка започаткована в Бердянському державному педагогічному університеті, включає 24 кредити клінічних практик (клінічного навчання) з фізичної терапії, ерготерапії тривалістю не менше 6 кредитів кожна.

Продовжити читання “Формуємо освітню траєкторію з ОП «Фізична терапія, ерготерапія» у співпраці зі стейкхолдерами”