Презентація науково-методичної діяльності катедри початкової освіти в рамках тижня науки

11 травня ц. р. відбулося пленарне засідання катедри початкової освіти, на якому обговорювалися здобутки наукової діяльності викладачів. У цілому, слід зазначити, що за науковими показниками катедра (завідувачка – професорка Алла Крамаренко) посідає перше місце на ФППОМ (декан – професорка Людмила Коваль).

Продовжити читання “Презентація науково-методичної діяльності катедри початкової освіти в рамках тижня науки”

До досконалої підготовки менеджерів освіти

18 травня відбулася зустріч розробників освітньо-професійної програми «Управління закладом освіти» за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки зі стейкхолдерами, які виступали в ролі зовнішніх експертів та порадників. Кафедра менеджменту та адміністрування внесла суттєві зміни до мети освітньої програми, програмних компетентностей та програмних результатів навчання здобувачів другого рівня освіти.

Продовжити читання “До досконалої підготовки менеджерів освіти”

Немає прав без обов’язків

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та на світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Продовжити читання “Немає прав без обов’язків”

Підсумки проведення науково-методичного семінару «Формування виконавської компетентності: методичний аспект»

14 травня 2021 року на кафедрі теорії та методики навчання мистецьких дисциплін відбувся науково-методичний семінар «Формування виконавської компетентності: методичний аспект». Метою науково-методичного семінару було проаналізувати методичні аспекти проблеми формування виконавської компетентності фахівців музичного мистецтва у процесі концертмейстерської діяльності з солістами-вокалістами, інструменталістами, вокальними, хоровими, хореографічними колективами. Щороку науково-педагогічний склад кафедри стає ініціатором проведення науково-методичних семінарів для вчителів ЗЗСО, викладачів музичних шкіл і ЗВО м. Бердянська та Бердянського району тощо. Але в цьому році семінар об’єднав більше 50 учасників не тільки з нашого регіону, а й з інших областей України.

Продовжити читання “Підсумки проведення науково-методичного семінару «Формування виконавської компетентності: методичний аспект»”

Захопливе мистецтво 3D-моделювання

Для учнів бердянської гімназії № 1 доцент кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету Павло Буянов провів захід із 3D-моделювання.

Продовжити читання “Захопливе мистецтво 3D-моделювання”

Дні Європи в Україні на катедрі початкової освіти

Кожної третьої суботи травня в Україні відзначають День Європи. Він для українців – особливий. Ще з давнини Україна є повноправною та невід’ємною частиною цивілізованої європейської спільноти – дружної родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи, а також чудова нагода вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Продовжити читання “Дні Європи в Україні на катедрі початкової освіти”

Експерт – керівник експертної групи: шлях безперервного вдосконалення

Інтеграція системи вищої освіти України в європейський освітній і науковий простір відкриває нові можливості для університетів і сприяє покращенню надання освітніх послуг. Уже стало загальноприйнятою практикою використовувати процес акредитації освітніх програм для розвитку і вдосконалення системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти відповідно до європейських стандартів. Процедура акредитації покликана вирішувати два основних завдання: допомогти закладу вищої освіти визначити сильні та слабкі сторони освітніх програм, виробити конкретні заходи щодо їх удосконалення; надати всім зацікавленим сторонам інформацію про якість освітніх програм і надійність забезпечення якості у закладі вищої освіти.

Продовжити читання “Експерт – керівник експертної групи: шлях безперервного вдосконалення”