Ще один випуск бакалаврів музично-педагогічної освіти впевнено крокує в професійне життя

Результати навчання здобувачів першого рівня вищої освіти оцінюються шляхом підсумкової атестації. Тож, на базі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін 19–20 травня здобувачі вищої освіти ОПП «Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова)» заочної форми навчання складали комплексний кваліфікаційний іспит зі спеціальності.

Продовжити читання “Ще один випуск бакалаврів музично-педагогічної освіти впевнено крокує в професійне життя”

Грантове обладнання допомагає викладачам БДПУ навчати студентів та створювати власні проєкти

У Бердянському державному педагогічному університеті (БДПУ) реалізовується грант «Підтримка дистанційного навчання в БДПУ» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAID).

Продовжити читання “Грантове обладнання допомагає викладачам БДПУ навчати студентів та створювати власні проєкти”

День вишиванки на катедрі початкової освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв

Всесвітній День вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. У 2021 році він припадає на 20 травня. Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Нині ж це свято набуло міжнародних масштабів і український традиційний одяг одягають усе більше людей не лише в нашій країні, а по всьому світу. Метою Дня вишиванки є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій.

Продовжити читання “День вишиванки на катедрі початкової освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв”

Брифінг «Наноарт. Справжня естетика науки»

У межах реалізації персонального гранту Яни Сичікової «Наноарт. Наука – це мистецтво», який підтримує Європейський союз за програмою «Дім Європи» майже щодня відбуваються різнопланові заходи: круглі столи, лекторії, презентації, воркшопи, майстер-класи, виставкові онлайн-галереї.

Продовжити читання “Брифінг «Наноарт. Справжня естетика науки»”

Етнічне свято вишиванки в БДПУ

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Бердянський державний педагогічний університет долучається до цієї святкової події, починаючи з травня 2009 року.

Продовжити читання “Етнічне свято вишиванки в БДПУ”

Формування якісного інтелектуального фонду нації. Зустріч студентів ФФСК з представниками програми «Інтелект України»

19 травня 2021 року кафедрою української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства було організовано зустріч здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітніх програм  «Середня освіта (Мова і література (англійська))», «Філологія», здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Мова і література (англійська)). Болгарська мова», «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», «Середня освіта (Українська мова і література). Англійська мова» і викладачів із представниками науково-педагогічного проєкту «Інтелект України».

Продовжити читання “Формування якісного інтелектуального фонду нації. Зустріч студентів ФФСК з представниками програми «Інтелект України»”

«Українська орігамі». На факультеті філології та соціальних комунікацій відбувся майстер-клас з виготовлення паперової вишиванки

День вишиванки – свято, що не прив’язане до жодного державного чи релігійного. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Продовжити читання “«Українська орігамі». На факультеті філології та соціальних комунікацій відбувся майстер-клас з виготовлення паперової вишиванки”

Круглий стіл «Сучасні технології синтезу наноматеріалів»

Кафедра фізики та методики навчання фізики БДПУ має значні здобутки у галузі наноматеріалознавства. Науковці кафедри займаються питаннями синтезу наноструктур, моделювання нанооб’єктів, дослідженням власних дефектів матеріалів тощо. Ці та інші питання були вкотре висвітлені та обговорені під час круглого столу «Сучасні технології синтезу наноматеріалів», що тривав два дні протягом 19–20 травня.

Продовжити читання “Круглий стіл «Сучасні технології синтезу наноматеріалів»”

Науковий брифінг «Інноваційний вимір збереження біорізноманіття Північного Приазов’я»

Традиційно у травневі дні, коли розмаїття квітучої рослинності наповнює повітря ароматом весни, у стінах Бердянського державного педагогічного університету проходить чимало заходів до днів «Всеукраїнського фестивалю науки». Так, 12 травня 2021 року об 11.00 викладачами кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації факультету фізичної культури, спорту та здоров’я людини було проведено науковий брифінг на тему «Інноваційний вимір збереження біорізноманіття Північного Приазов’я», присвячений «Міжнародному дню біорізноманіття», «Європейському дню парків», «Дню вчителя біології» у рамках Днів науки БДПУ.

Продовжити читання “Науковий брифінг «Інноваційний вимір збереження біорізноманіття Північного Приазов’я»”

Зустріч зі стейкхолдерами в рамках проєктування освітньої програми зі спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія

Формування якісної освітньої програми (ОП) підготовки бакалаврів з фізичної терапії, ерготерапії за спеціальністю 227 Фізична терапія, ерготерапія, окрім інтелектуального потенціалу колективу випускової кафедри, передбачає залучення до цього процесу роботодавців та фахівців практиків. Такий підхід допомагає виявити можливі недоліки чи прорахунки в проєктуванні ОП, врахувати реальні інтереси стейкхолдерів, що, у свою чергу, сприяє підвищенню ефективності та конкурентоспроможності освітньої програми. Також залучення реальних роботодавців на етапі проєктування ОП допомагає сформувати програмні результати навчання, що реально відображатимуть потреби ринку праці цих фахівців.

Продовжити читання “Зустріч зі стейкхолдерами в рамках проєктування освітньої програми зі спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія”

Зустріч, що надихає

На сучасному ринку праці суспільство зацікавлено в конкурентоспроможних фахівцях, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі та вирішувати практичні проблеми в різних сферах. У зв’язку з цим перед закладами вищої освіти постає задача поліпшення якості освітньо-професійних програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів. Однією з умов успішної реалізації освітньо-професійної програми є залучення до проведення аудиторних занять професіоналів-практиків, експертів галузі та представників роботодавців.

Продовжити читання “Зустріч, що надихає”