Дні науки на катедрі початкової освіти

У рамках Днів науки на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв (декан – професорка Людмила Коваль) викладачами катедри початкової освіти (завідувачка – професорка Алла Крамаренко) було організовано і проведено різноманітні за формою і змістом заходи.

Продовжити читання “Дні науки на катедрі початкової освіти”

Блогер-батл «Інновації в навчанні дошкільників грамоти» на кафедрі дошкільної освіти

Цьогоріч у рамках щорічного Всеукраїнського фестивалю науки доцентом кафедри дошкільної освіти Лесею Мороз-Рекотовою проведено блогер-батл «Інновації в навчанні дошкільників грамоти» у межах вивчення дисципліни «Навчання грамоти в закладах дошкільної освіти» серед здобувачів 3 курсу (302ДО та 303ДО групи) спеціальності 012 Дошкільна освіта, який тривав з 10 по 13 травня.

Продовжити читання “Блогер-батл «Інновації в навчанні дошкільників грамоти» на кафедрі дошкільної освіти”

Воркшоп «Лялька-комфортер – перша іграшка дитини немовляти»

12 травня 2021 року на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти відбувся воркшоп «Лялька-комфортер – перша іграшка дитини немовляти». Здобувачі 2 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта не лише ознайомились з цікавою історією створення іграшки, яку презентувала Вікторія Семикопенко, а й навчилися її виготовляти. Організувала цей захід та поділилася секретами майстерності доцент кафедри дошкільної освіти Тетяна Єськова.

Продовжити читання “Воркшоп «Лялька-комфортер – перша іграшка дитини немовляти»”

Онлайн-гутірка з майбутніми вихователями «Вчимося мислити критично»

У рамках Фестивалю науки БДПУ старшим викладачем кафедри дошкільної освіти, к. пед. наук, Юлією Семеняко зі здобувачами вищої освіти 202 групи спеціальності 012 Дошкільна освіта було проведено онлайн-гутірку «Вчимося мислити критично».

Продовжити читання “Онлайн-гутірка з майбутніми вихователями «Вчимося мислити критично»”

Педагогічна практика в НУШ

Студенти 31 групи факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв проходили виробничу практику з 9 березня по 16 квітня 2021 року в школах міста та в закладах загальної середньої освіти за місцем майбутнього працевлаштування (керівниці – доцентка Лариса Попова, старша викладачка Ольга Качерова).

Продовжити читання “Педагогічна практика в НУШ”

Академічна доброчесність – повага до інтелектуальної власності

Якісна зміна системи вищої освіти вимагає розроблення нових підходів до навчання та викладання, утвердження чесності та етичних цінностей в освітньому процесі і науковій діяльності, створення нових механізмів побудови комунікації у закладах вищої освіти, що сприятиме формуванню високої академічної культури, носіями якої будуть науково-педагогічні і наукові працівники та здобувачі освіти.

Продовжити читання “Академічна доброчесність – повага до інтелектуальної власності”

Креативна зона «IZONE Energy»

Триває декада технологічної та професійної освіти і 19 травня другий корпус БДПУ знов приймав гостей. Тут працювала креативна зона «IZONE Energy», організована для учнів 10-х класів ЗЗСО №20 нашого міста, яку підготували здобувачі освіти спеціальності 015 Професійна освіта (Енергетика) Олександр Медведенко, Ілля Плачков, Богдан Стулін (група 3ЕН), Катерина Тиховод (група 4ЕН) під керівництвом доцента кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій Сергія Онищенка.

Продовжити читання “Креативна зона «IZONE Energy»”

Юридична гра в освітньому процесі студентів-правників

У межах вивчення дисциплін «Цивільне право» та «Цивільний процес» (викладачка – доцентка кафедри правознавства, адвокатка Катерина Дудорова) студенти 3ПР групи взяли участь у змодельованому судовому процесі. Захід відбувся 19 травня 2021 року в аудиторії 141 головного корпусу БДПУ, яка обладнана як спеціальна зала судових засідань.

Продовжити читання “Юридична гра в освітньому процесі студентів-правників”

Фотовиставка «Всесвіт Вишивки» до «Дня вишиванки»

Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу і щорічно у третій четвер травня ми відзначаємо чудове свято – День вишиванки. У 2021 році святкування припадає на 20 травня. У цей день усі охочі можуть вдягнути вишиванку, тим самим засвідчити шану національним традиціям.

Продовжити читання “Фотовиставка «Всесвіт Вишивки» до «Дня вишиванки»”