Досвід педагогічної діяльності

14 травня 2021 року відбулася гостьова лекція викладача української мови, української та зарубіжної літератури Бердянського медичного фахового коледжу Ольги Куртової. На лекції були присутні викладачі кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства, здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти освітніх програм «Середня освіта (Мова і література (англійська))», «Філологія» та здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Мова і література (англійська)). Болгарська мова», «Середня освіта (Українська мова і література). Англійська мова».

Продовжити читання “Досвід педагогічної діяльності”

«Дистанційна освіта в Україні: інноваційні, нормативно-правові, педагогічні аспекти»: досвід участі у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції за міжнародною участю

12 травня на базі Національного авіаційного університету відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція за міжнародною участю «Дистанційна освіта в Україні: інноваційні, нормативно-правові, педагогічні аспекти». До складу оргкомітету конференції увійшли дослідники нашого університету, а саме ректор Ігор Богданов та завідувачка кафедри фізики і методики навчання фізики Яна Сичікова.

Продовжити читання “«Дистанційна освіта в Україні: інноваційні, нормативно-правові, педагогічні аспекти»: досвід участі у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції за міжнародною участю”

Методична майстерня

14 травня 2021 року двері другого корпусу БДПУ гостинно відчинилися для шановних гостей – вчителів трудового навчання та технологій закладів загальної середньої освіти об’єднаних територіальних громад Бердянського району. Колектив кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій підготував для них методичний воркшоп.

Продовжити читання “Методична майстерня”

Співпраця кафедри менеджменту та адміністрування із YEP

Продовжуючи свівпрацю із Громадською організацією «Платформа інноваційного партнерства» (YEP™) спільно з партнерами – USAID, Мінцифрою, МОН, USF доцент кафедри менеджменту та адміністрування Тетяна Черемісіна 14–15 травня взяла участь у конференції Startup Campus, яка є частиною проєкту і запланована для підвищення кваліфікації всіх викладачів-учасників ініціативи.

Продовжити читання “Співпраця кафедри менеджменту та адміністрування із YEP”

«І мертвим, і живим, і ненарожденним…»: літературно-музична композиція від студентів-істориків

14 травня 2021 року в рамках Днів науки здобувачами вищої освіти гуманітарно-економічного факультету групи 3СІ спеціальності 014 Середня освіта (Історія) та за участі студенток Олександри Чабаненко, групи 3ІС спеціальності 032 Історія та археологія, і Анни Каїри, групи 2СІ спеціальності 014 Середня освіта (Історія), було проведено майстер-клас з педагогічної риторики в межах вивчення дисципліни «Риторика» (керівник – доцент кафедри педагогіки факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Олександр Голік). Було представлено літературно-музичну композицію за мотивами поеми-послання Тараса Григоровича Шевченка «І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє».

Продовжити читання “«І мертвим, і живим, і ненарожденним…»: літературно-музична композиція від студентів-істориків”

Психологічна складова Фестивалю науки

Науковці-психологи Бердянського державного педагогічного університету відзначали Фестиваль науки у 2021 році онлайн, за допомогою платформи ZOOM та соціальних мереж.

Продовжити читання “Психологічна складова Фестивалю науки”

Педагогічними стежками Лесі Українки

2021 рік оголошено в Україні роком Лесі Українки. У рамках Фестивалю науки у Бердянському державному педагогічному університеті студенти другого курсу 21 групи факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв відкрили для себе Лесю не лише як поетесу, а ще й як педагогиню. Так, 12 травня 2021 року на платформі Зум відбулася лекція доцентки кафедри педагогіки Лілії Ярощук «Стежками педагогічної спадщини Лесі Українки» з нагоди 150-ліття від дня народження письменниці.

Продовжити читання “Педагогічними стежками Лесі Українки”

Перший доктор філософії (PhD) в БДПУ!

14 травня 2021 року в разовій спеціалізованій вченій раді ДФ 18.092.001 Бердянського державного педагогічного університету вперше відбувся захист дисертації на здобуття ступеня вищої освіти доктора філософії зі спеціальності 035 Філологія Мітракової Оксани Олегівни (науковий керівник – Школа Ірина Вікторівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов і методики викладання БДПУ).

Продовжити читання “Перший доктор філософії (PhD) в БДПУ!”

Творчий напрямок наукової діяльності студентів-хореографів

У рамках Днів науки БДПУ студентами спеціальностей 024 Хореографія та 014 Середня освіта (Хореографія) 13 травня у Бердянському художньому музеї імені І. І. Бродського було представлено творчий проєкт «Темна зона». Перформативна форма заходу розкривала одну з глобальних проблем людства – ПАНДЕМІЮ!

Продовжити читання “Творчий напрямок наукової діяльності студентів-хореографів”

Вікторина «Я і академічна доброчесність» для здобувачів спеціальності 231 Соціальна робота

Академічна доброчесність – важлива складова освітньої і наукової діяльності усіх учасників освітнього процесу вищої школи, і необхідна умова якісного освітнього процесу у Бердянському державному педагогічному університеті.

Продовжити читання “Вікторина «Я і академічна доброчесність» для здобувачів спеціальності 231 Соціальна робота”