У гостях у ЦДЮТ

12 травня у Бердянському центрі дитячої та юнацької творчості імені Євгенії Руднєвої відбулася творча зустріч старшого викладача кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій, кандидата педагогічних наук Таїсії Черемісіної з керівниками гуртків декоративно-ужиткового мистецтва.

Продовжити читання “У гостях у ЦДЮТ”

Святкування Дня Європи здобувачами спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво)

13 травня на кафедрі теорії та методики навчання мистецьких дисциплін (спеціальність «Музичне мистецтво») відбувся виховний захід, присвячений святкуванню Дня Європи в Україні.

Продовжити читання “Святкування Дня Європи здобувачами спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво)”

Обговорили актуальні питання мистецько-педагогічної освіти

11 травня 2021 року в рамках проведення Днів науки в Бердянському державному педагогічному університеті на факультеті психолого-педагогічної освіти на мистецтв відбулося засідання студентської наукової секції «Актуальні питання мистецько-педагогічної освіти», організоване кафедрою теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, на якому були присутні понад 50 здобувачі вищої освіти денної та заочної форми навчання спеціальностей 024 Хореографія та 014 Середня освіта (Хореографія) (керівник секції – к.пед.н., ст. викладачка Юлія Тараненко, секретар – концертмейстерка Ольга Смолка).

Продовжити читання “Обговорили актуальні питання мистецько-педагогічної освіти”

Колектив кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін

щиро вітає кандидатку мистецтвознавства, доцентку

Марину ПОГРЕБНЯК

з успішним захистом докторської дисертації.

Бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових планів, енергії

і натхнення в професійному зростанні і майбутніх наукових пошуках!

Популярні жанри – у фокусі студентських наукових студій

11 травня 2021 року у рамках Фестивалю науки на факультеті філології та соціальних комунікацій відбувся студентський науковий семінар «Популярні жанри в літературі», організований кафедрою української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства (завідувачка – професорка Ольга Харлан) на базі платформи відеоконференцій Zoom.

Продовжити читання “Популярні жанри – у фокусі студентських наукових студій”

Історичний турнір на гуманітарно-економічному факультеті

13 травня в рамках Днів науки на гуманітарно-економічному факультеті під керівництвом к.і.н., доцента кафедри історії та філософіїСвітлани Баханової було проведено історичний турнір, у якому брали участь студенти-історики 1-4 курсів. Студенти сформували власні команди та придумали назви. Усього було три команди: 1) «Ватра» (Юрій Красніков, Аліна Нестеренко та Владислава Проценко); 2) «Три дубки» (Олексій Стьопін, Ганна Каіра, Іван Ревін); 3) «Характерники» (Ольга Яковець, Анастасія Бондаренко, Андрій Байрак). Кожна команда готувала свої доповіді за такими питаннями: 1) Київська Русь: федеративна держава чи недоформована імперія? 2) Засновники Русі: поляни, варяги чи хозари? 3) Улус Джучі і Східна Європа: зустріч чи зіткнення цивілізацій? Турнір проходив у три етапи, у кожному з яких учасники побували у ролі доповідачів, опонентів та рецензентів.

Продовжити читання “Історичний турнір на гуманітарно-економічному факультеті”

Круглий стіл «Соцмережі та маніпуляція свідомістю людини. Як запобігти?» на гуманітарно-економічному факультеті

12 травня 2021 року в рамках Днів науки на гуманітарно-економічному факультеті викладачами кафедри історії та філософії, працівниками бібліотеки БДПУ та здобувачами вищої освіти гуманітарного відділення було проведено круглий стіл, присвячений сучасним соціальним мережам та їхньому впливу на свідомість людини. Завідувачка відділом обслуговування бібліотеки Ірина Філон підготувала огляд літератури на тему: «Маніпуляція свідомістю в соцмережах». Ця проблема має декілька вимірів: криза експертного знання і джерел отримання знання в епоху постмодерну; презирство до правди і фейки інформаційних війн сучасності і, нарешті, те, як створені і працюють соціальні мережі і якою є наша поведінка у них.

Продовжити читання “Круглий стіл «Соцмережі та маніпуляція свідомістю людини. Як запобігти?» на гуманітарно-економічному факультеті”

Запрошуємо в світ хендмейду

З початку тижня в другому корпусі БДПУ триває традиційна виставка творчих проєктів студентів факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти, розроблених під керівництвом викладачів кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій. Розмаїття експонатів, що постійно оновлюються і є результатом кваліфікаційних та курсових робіт, вражають та надихають усіх шанувальників рукотворної краси.

Продовжити читання “Запрошуємо в світ хендмейду”

Перемога у конкурсі відеороликів до Міжнародного дня англійської мови

До Міжнародного дня англійської мови, що відзначається щорічно 23 квітня, Regional English Language Office Kyiv за сприяння Посольства США в Україні проводив конкурс відеороликів, мета яких – популяризація вивчення англійської мови. Головна ідея полягала у креативному підході до створення відео.

Продовжити читання “Перемога у конкурсі відеороликів до Міжнародного дня англійської мови”

Удосконалюючи ОПП: робоча зустріч зі стейкхолдером

Практична підготовка здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти є невід’ємною складовою освітнього процесу в Бердянському державному педагогічному університеті. Виробнича практика з англійської мови та зарубіжної літератури включена до освітньо-професійної програми «Середня освіта (Мова і література (англійська))» як окремий освітній компонент.

Продовжити читання “Удосконалюючи ОПП: робоча зустріч зі стейкхолдером”

Долучилися до участі у міжнародних конференціях

29 квітня 2021 року на базі наукової платформи Open Science Laboratory (м. Київ) відбулася XV Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні виклики і актуальні проблеми науки, освіти та виробництва: міжгалузеві диспути». Метою конференції було всебічне міжвідомче обговорення наукових і практичних проблем сьогодення; пошук шляхів розвитку та інтеграції науки, освіти і виробництва.

Продовжити читання “Долучилися до участі у міжнародних конференціях”