Кримінальний детектив про колоніальну Індію: на засіданні читацького клубу обговорили роман Абіра Мухерджі «Людина, що підводиться»

27 травня 2021 року на кафедрі української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства пройшло засідання читацького клубу, на якому обговорювали роман Абіра Мухерджі «Людина, що підводиться». Викладачі кафедри разом зі здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти освітніх програм «Середня освіта (Мова і література (англійська))», «Філологія» та здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Українська мова і література). Англійська мова», «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)» традиційно поділилися враженнями від прочитаного роману. Індійський колорит твору, жанр кримінального детективу, історичний контекст, постколоніальна проблематика, сучасні паралелі – усе це і багато інших аспектів викликало цікаві дискусії серед присутніх.

Продовжити читання “Кримінальний детектив про колоніальну Індію: на засіданні читацького клубу обговорили роман Абіра Мухерджі «Людина, що підводиться»”

Година зі сером Вальтером Скоттом

25 травня здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти академічної групи 2ГМЛА, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», взяли участь у Тижні іноземних мов, що був організований кафедрою іноземних мов та методики викладання факультету філології та соціальних комунікацій.

Продовжити читання “Година зі сером Вальтером Скоттом”

Стипендіат Національної академії наук України

Магістранту першого курсу спеціальності 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології) Марку Буркуту, який навчається на факультеті фізико-математичної комп’ютерної та технологічної освіти, за результатами конкурсу присуджена стипендія Національної академії наук України для молодих учених. Стипендія призначена Президією Національної академії наук України розпорядженням №240 від 20 квітня 2021 року.

Продовжити читання “Стипендіат Національної академії наук України”

Інклюзія в позашкіллі – не просто, але можливо

27 травня 2021 року на базі Компетентнісного центру інклюзивної освіти при факультеті дошкульної, спеціальної та соціальної освіти в БДПУ в рамках відкритого методичного фестивалю «М-fest BRD» за темою «Якість освіти в ЗПО: сучасні реалії та перспективи», організованого Бердянським Центром дитячо-юнацької творчості імені Є. М. Руднєвої відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради Запорізької області у партнерстві з Бердянським державним педагогічним університетом, відбувся семінар «Науково-методичні засади організації інклюзивної освіти в закладах позашкільної освіти».

Продовжити читання “Інклюзія в позашкіллі – не просто, але можливо”