Визначна подія на кафедрі комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики

Урочистою, визначною та знаменною для викладачів кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики стала вчена рада Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Визначна подія на кафедрі комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики”

Нагородження молодих поетес та поетів

До Міжнародного дня рідної мови, за ініціативи студентської ради факультету філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету, було організовано конкурс авторської поезії. Учасники подали свої творчі доробки українською, російською та англійською мовами.

Продовжити читання “Нагородження молодих поетес та поетів”

Урочисте завершення навчального року

У Бердянському державному педагогічному університеті 1 червня відбулось урочисте засідання вченої ради, під час якого за підсумками навчального року були нагороджені викладачі і працівники університету.

Продовжити читання “Урочисте завершення навчального року”

Відкриття першої в Україні галереї «Наноарт»

«Недостатньо просто говорити про науку, наука повинна бути ілюстрована» – це гасло конкурсу наукових фотографій від Вікіпедії якнайкраще відображує сенс події, яка відбулася в останній день весни в Бердянському державному педагогічному університеті. У 1А корпусі на 2-му поверсі розташувалася перша в Україні галерея Наноарт, яку було створено в межах виконання гранту на персональний проєкт Яни Сичікової «Наноарт. Наука – це мистецтво» завдяки підтримці Європейського союзу за програмою «Дім Європи».

Продовжити читання “Відкриття першої в Україні галереї «Наноарт»”

Під патронатом омбудсмена

Учора, 1 червня, в сесійній залі Бердянської міської ради, під час засідання дня депутата, голова правління Громадської спілки «Вільна громада-комфортне місто», заступник голови Дорадчої ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства Ігор Касьянов представив депутатам громадського представника Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя – співробітника кафедри соціальних комунікацій БДПУ Степана Гериліва.

Продовжити читання “Під патронатом омбудсмена”

Теоретичні та прикладні аспекти медико-біологічних наук

Студенти спеціальності Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) взяли участь у роботі Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Теоретичні та прикладні аспекти фундаментальних медико-біологічних наук» (м. Львів, 20 травня 2021 р.). Бердянський державний педагогічний університет представили здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Біологія та здоровя людини. Фізична реабілітація».

Продовжити читання “Теоретичні та прикладні аспекти медико-біологічних наук”

Вітаємо Сергія Ковачова з призначенням гранту Президента України

Вітаємо молодшого наукового співробітника, графічного дизайнера Сергія Ковачова з призначенням гранту Президента молодим діячам у галузі образотворчого мистецтва для створення і реалізації творчого проєкту «Наноарт».

Продовжити читання “Вітаємо Сергія Ковачова з призначенням гранту Президента України”

Літературно-музична вітальня «Sonne kann nicht ohne Schein, Mensch nicht ohne Liebe sein»

27 травня здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», зібрались у літературно-музичній вітальні, присвяченій прекрасному почуттю – коханню. Лейтмотивом заходу стали слова великого німецького поета Йоганна Вольфґанґа фон Ґете «Sonne kann nicht ohne Schein, Mensch nicht ohne Liebe sein!» («Сонце не може без блиску, люди не можуть без любові»). Господинями вітальні були студентки Альона Чернишенко, Ольга Неліпа, Анастасія Козлова та Діана Алєксєєнко. Технічний супровід забезпечили Ольга Михайлишина і Вячеслав Вишняков.

Продовжити читання “Літературно-музична вітальня «Sonne kann nicht ohne Schein, Mensch nicht ohne Liebe sein»”

Перемоги студентів-хореографів на ювілейному відкритому формі-фестивалі хореографічного мистецтва «BЕRDANCЕ»

Уже п’ятий рік поспіль викладачі хореографії кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін разом з адміністрацією міського Палацу культури імені Т. Г. Шевченко організовують і проводять свято танцю, у якому беруть участь танцювальні колективи міста Бердянська та району, а з минулого року і всієї України. Фестиваль проводиться на честь відомого педагога-хореографа і балетмейстера Арама Карповича Саркісянца, який виховав не одне покоління танцівників та педагогів, які зараз продовжують його справу в місті Бердянськ.

Продовжити читання “Перемоги студентів-хореографів на ювілейному відкритому формі-фестивалі хореографічного мистецтва «BЕRDANCЕ»”

Захист практики студентів-журналістів

31 травня 2021 року у студентів 3 та 4 курсів, що навчаються за освітньою програмою 061 Журналістика, відбулися захисти редакційної та виробничої (радіотелевізійної) практики відповідно.

Продовжити читання “Захист практики студентів-журналістів”

23 зустрічі/92 години разом та 58 документів: підбито підсумки програми підвищення кваліфікації «ARS DOCENDI»

31 травня 2021 року в головному корпусі БДПУ відбулася фінальна зустріч перших випускників програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників нашого університету «ARS DOCENDI», яка стартувала в березні цього року.

Продовжити читання “23 зустрічі/92 години разом та 58 документів: підбито підсумки програми підвищення кваліфікації «ARS DOCENDI»”

У чарівному світі рококо: метод проєктів в освіті філологів

Метод проєктів є одним із найбільш ефективних у сучасній освіті магістрів, що має бути зорієнтована на практику. Тому на факультеті філології та соціальних комунікацій викладачі систематично використовують його під час семінарських занять та самостійної роботи. Так, вивчаючи дисципліну «Актуальні проблеми сучасного літературознавства» (викладач – професор Софія Філоненко), магістранти освітньої програми «Середня освіта (Мова і література (англійська))» виконують навчальні проєкти, присвячені взаємодії жанрів і стилів у зарубіжній літературі.

Продовжити читання “У чарівному світі рококо: метод проєктів в освіті філологів”