Яскраве підтвердження професійної компетентності майбутніх учителів хореографії

7 червня 2021 року в головному корпусі Бердянського державного педагогічного університету відбувся комплексний кваліфікаційний іспит зі спеціальності з практикумом здобувачів вищої освіти 4 курсу денної форми навчання спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія).

Продовжити читання “Яскраве підтвердження професійної компетентності майбутніх учителів хореографії”

І знову наші викладачі в журі міжнародних конкурсів!

З 4 по 7 червня на базі Палацу культури «Іскра» (м. Маріуполь) за сприяння та підтримки лабораторії естетичного виховання та мистецької Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, Інституту сучасного мистецтва Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, управління культури і туризму Донецької ОДА, Донецького обласного навчально-методичного центру культури, асоціації діячів культури і мистецтв Донеччини, Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості ПК «Іскра» м.Маріуполь відбувся ювілейний ХХ Міжнародний фестиваль-конкурс «Майбутнє країни», у якому взяли участь більше 200 учасників чотирьох вікових категорій у жанрі інструментального, вокального, хореографічного, театрального мистецтва.

Продовжити читання “І знову наші викладачі в журі міжнародних конкурсів!”

Підсумки проведення І Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мистецтво та мистецька освіта в сучасному соціокультурному просторі»

3-4 червня 2021 року кафедрою теорії та методики навчання мистецьких дисциплін на базі факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Бердянського державного педагогічного університету було проведено І Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Мистецтво та мистецька освіта в сучасному соціокультурному просторі».

Продовжити читання “Підсумки проведення І Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мистецтво та мистецька освіта в сучасному соціокультурному просторі»”

Німецьке суспільство крізь призму розвитку в країні науки і культури

3 червня 2021 року – у межах проєкту «Запрошені професори» кафедра журналістики і дидактичної філології ЖДУ імені Івана Франка зініціювала гостьову лекцію «Особливості сучасної системи освіти Федеративної Республіки Німеччини (на прикладі м. Гамбург)».

Продовжити читання “Німецьке суспільство крізь призму розвитку в країні науки і культури”

Віртуальна екскурсія галереєю «Наноарт»

У 1а корпусі Бердянського державного педагогічного університету розташована перша в Україні унікальна галерея «Наноарт», яка вже стала родзинкою не тільки нашого вишу, а й міста Бердянська. Відкриття галереї стало можливим завдяки реалізації гранту на персональний проєкт Яни Сичікової «Наноарт. Наука – це мистецтво», який підтримує Європейський союз за програмою «Дім Європи».

Продовжити читання “Віртуальна екскурсія галереєю «Наноарт»”

Фінальні результати дистанційних математичних конкурсів для школярів. Співробітництво продовжується

Підбиті підсумки дистанційних математичних конкурсів «Сімейна математика» (СМ) для учнів 5-6 та 7-9 класів та «Математика. Логіка. Інтелект» (МЛІ) – для 10-11 класів.

Продовжити читання “Фінальні результати дистанційних математичних конкурсів для школярів. Співробітництво продовжується”

Екскурсії галереєю «Наноарт»

31 травня в стінах Бердянського державного педагогічного університету відкрилася перша в Україні галерея «Наноарт». Це виставка унікальних картин, що створені на перетині науки і візуального мистецтва. Кожна картина представляє собою зображення наноструктури, отримане на надпотужному мікроскопі. Кольорова обробка такого зображення робить його естетично привабливим та художньо досконалим.

Продовжити читання “Екскурсії галереєю «Наноарт»”