Країна театру

На початку червня відгримів IV Всеукраїнський відкритий театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казки України». Газета «Університетське слово» вже писала про ці чудові, насичені театральними подіями і цікавими історіями, дні.

Продовжити читання “Країна театру”

Співпраця Бердянського державного педагогічного університету з фондом The LEGO Foundation

16 червня 2021 року в Бердянському державному педагогічному університеті відбулася робоча зустріч з питань імплементації спецкурсів «Діяльнісний підхід у початковій школі», «Навчання через гру» в освітні програми підготовки фахівців за спеціальностями 013 Початкова освіта і 012 Дошкільна освіта.

Продовжити читання “Співпраця Бердянського державного педагогічного університету з фондом The LEGO Foundation”

Завершити навчальний рік «на мажорній ноті»

Поточний навчальний рік завершився приємною новиною для народного інструментального ансамблю «Барвисті музики». На початку червня прийшло повідомлення про те, що колектив опинився серед переможців зонального етапу Обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування «Спадщина-2021», посівши ІІ місце (ліга лауреатів) у номінації «Українська народна пісня».

Продовжити читання “Завершити навчальний рік «на мажорній ноті»”

Гостьова лекція як форма міжнародного співробітництва

Міжнародне співробітництво у сфері науки і освіти передбачає обмін досвідом і поглядами, фаховий діалог задля формування транснаціонального інтелектуального простору. У цьому контексті й реалізовується інтернаціоналізація вищої освіти, однією з форм якої є гостьова лекція фахівців-практиків, науковців і членів професорсько-викладацького складу для здобувачів вищої освіти.

Продовжити читання “Гостьова лекція як форма міжнародного співробітництва”

Навчальна польова практика майбутніх учителів біології в Бердянському державному педагогічному університеті: 2021

Навчальна польова практика здобувачів вищої освіти спеціальності 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) БДПУ є логічним продовженням лекційного і лабораторного курсів з ботаніки, зоології та інших дисциплін. Фактично – це продовження лабораторних занять безпосередньо на природі.

Продовжити читання “Навчальна польова практика майбутніх учителів біології в Бердянському державному педагогічному університеті: 2021”

Національний семінар «Медіація: навчання і трансформація суспільства»

17 червня ц. р. відбувся національний семінар із поширення інформації про підсумкові результати впровадження магістерських освітніх програм з медіації, які розроблені та реалізуються у межах проєкту Erasmus+ «Медіація: навчання і трансформація суспільства / MEDIATS». Захід відвідали викладачі кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти, у складі завідувачки Катерини Петровської, доцентки Анастасії Тургенєвої, старшої викладачки Анастасії Попової, а також старшої викладачки кафедри правознавства Марини Вруцької.

Продовжити читання “Національний семінар «Медіація: навчання і трансформація суспільства»”

Здобутки молодих науковців факультету філології та соціальних комунікацій

Незважаючи на пандемію, студентська дослідницька робота на факультеті філології та соціальних комунікацій вирує. Здобувачі вищої освіти, що навчаються в магістратурі на освітній програмі «Середня освіта (Мова і література (англійська))», активно беруть участь у науковому житті університету. Так, 23–24 квітня у Полонійній академії в Ченстохові (Республіка Польща) відбулася щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Philological sciences, intercultural communication and translation studies: an experience and chalanges» на якій наш університет гідно представили студенти групи М1АМЛ Крістіна Крива (науковий керівник – д. пед. н., професорка Ірина Глазкова), Дар’я Сластьонова (науковий керівник – д.філол.н., професорка Софія Філоненко) та Володимир Татарін (науковий керівник – к. пед. н., доцентка Тетяна Розумна).

Продовжити читання “Здобутки молодих науковців факультету філології та соціальних комунікацій”

Бердянський державний педагогічний університет продовжує співпрацю з фондом LEGO Foundation у рамках проєкту «Діяльнісний підхід у закладах вищої та післядипломної педагогічної освіти»

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між МОН України та LEGO Foundation з лютого 2021 року викладачі Бердянського державного педагогічного університету за ініціативи першої проректорки БДПУ, докторки пед. наук, професорки Ольги Гуренко викладачки кафедр початкової освіти та дошкільної освіти долучилися до проєкту «Діяльнісний підхід у закладах вищої та післядипломної педагогічної освіти».

Продовжити читання “Бердянський державний педагогічний університет продовжує співпрацю з фондом LEGO Foundation у рамках проєкту «Діяльнісний підхід у закладах вищої та післядипломної педагогічної освіти»”

Планування кар’єри як запорука успішного майбутнього

14 червня 2021 року відбувся вебінар «Правила складання резюме» для здобувачів вищої освіти гуманітарно-економічного факультету Бердянського державного педагогічного університету, зокрема для здобувачів спеціальностей 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 073 «Менеджмент», 051 «Економіка» з використанням платформи Zoom.

Продовжити читання “Планування кар’єри як запорука успішного майбутнього”