Дотримання правил безпеки життєдіяльності – понад усе!

Саме під таким гаслом проходив тиждень (23 – 27 вересня 2024 року), упродовж якого здобувачі вищої освіти  факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв активно брали участь у серії важливих заходів.  Кожна зустріч була спрямована на те, щоб допомогти нагадати, а першокурсникам розповісти про те, як діяти в надзвичайних ситуаціях, реагувати на загрози в повсякденному житті, особливо під час війни.

📅 23 вересня здобувачі вищої освіти 11ПО групи (кураторка — асистентка кафедри педагогіки Карина Коваль) взяли участь в онлайн-заході, де детально розглядалися способи безпечної поведінки під час повітряної тривоги. Учасники дізналися, як швидко й безпечно дістатися до найближчого укриття та інформувати про надзвичайні ситуації. Кожен зміг поділитися власними думками щодо подолання загроз і пропонувати власні варіанти їх вирішення.

Того ж дня студенти 12П групи (кураторка — асистентка кафедри початкової освіти Тетяна Фатьянова) пройшли інструктаж із безпеки життєдіяльності, під час якого було розглянуто правила дій при оголошенні сигналу «Увага всім! Повітряна тривога». Особливу увагу приділили швидкому пошуку найближчого укриття та мінімізації ризиків.

📅 Здобувачі вищої освіти м11ПО групи (кураторка — завідувачка кафедри педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Крістіна Петрик)  на виховній годині, присвяченій основним принципам безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану,  обговорили правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, акцентували увагу на особистій безпеці, правильному використанні засобів індивідуального захисту та взаємодії в критичних умовах.

📅 24 вересня здобувачі вищої освіти 14ММ та 33ММ груп (кураторка — завідувачка кафедри теорії та методики мистецьких дисциплін, кандидатка педагогічних наук, доцентка Олена Бузова) взяли участь у кураторській годині з акцентом на психологічну підтримку та розвиток стресостійкості. Студенти не лише вивчали правила безпеки, але й дізналися про методи збереження спокою у стресових умовах. Здобувачі вищої освіти с13ПО та 31ПО груп (кураторка — кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри початкової освіти Марина Нестеренко) обговорили практичні аспекти реагування на сигнали небезпеки, розглянули важливість комунікації та взаємодії під час надзвичайних ситуацій, що допоможе їм бути готовими до реальних викликів.

📅 Здобувачі 22П, 32П, 42П, м12П груп спеціальності 053 Психологія  взяли участь в онлайн-заході, на якому особливу увагу було приділено не лише правилам безпеки, а й способам розвитку стресостійкості (модераторка — кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри психології Ольга Фролова). Присутні активно ставили запитання про психологічні аспекти безпеки та отримали дієві поради, як заспокоїти себе та близьких під час повітряних тривог і зберігати психологічну рівновагу.

📅 26 вересня здобувачі 21ПО групи разом з кураторкою старшою викладачкою кафедри початкової освіти Тетяною Мухіною на виховній годині повторили, як діяти в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема  згадали правила поведінки під час евакуації, а також методи самозахисту, що допоможуть мінімізувати ризики в кризових ситуаціях.

📅 Того ж дня зі здобувачами вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мистецтво. Музичне мистецтво) проведено онлайн-захід на тему «Стратегія інформаційної війни. Кібербезпека» (модераторка — кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри теорії та методики мистецьких дисциплін Анетта Омельченко), на якому обговорювали основи цифрової грамотності та кібербезпеки, а також  алгоритм отримання доступу до освітніх матеріалів на платформі «Дія. Цифрова освіта».

📅 27 вересня кураторську годину зі здобувачами 23ММ та м13ММ груп   кандидатка педагогічних наук, доцентка Вікторія Григор’єва присвятила   правилам поведінки під час сигналу повітряної тривоги, методам евакуації та інструкціям з безпеки в надзвичайних ситуаціях. Особливу увагу було приділено пожежній безпеці, електробезпеці та правилам безпечного користування транспортом.

Тиждень став важливим кроком до підвищення рівня безпеки здобувачів вищої освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв. На кожній зустрічі лейтмотивом було неухильне дотримання кожним правил безпеки, турбота про власне життя і здоров’я та своїх рідних, що, безумовно, так потрібно в умовах війни. 

Дякуємо здобувачам за активну участь та кураторам за професійний супровід! 🙌

#ФППОМ #БДПУ #Безпека #Життєдіяльність #Освіта


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print