Завітали з казкою

Фоторепортаж

З ініціативи студентської ради Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ студенти підготували святкову казку для діток 1-4 класів Бердянської школи-інтернату.

На сцену до школярів вийшли два ангели – посланці Святого Миколая, гноми – помічники Миколая, які танцювали разом із дітьми, веселились та цікавились їхнім настроєм. Згодом вийшов сам Миколай, якого діти зустріли оваціями; він провів цікаві конкурси. Раптом на свято завітала Баба-Яга з розбійниками, що намагалися зіпсувати свято, навіть ангелів взяли в заручники і пообіцяли їх відпустити, якщо діти відгадають загадки. Діти справились з цим завданням, а на останок Миколай розповідав про добро та показував із своїми помічниками як посміхатись, по-товариськи обійматись. Всі дітки отримали іграшки та солодкі призи.

Максим Тюхта,

студент БДПУ

Фото Світлани Стрілецької,

студентки БДПУ


…І ще одна казка

Стало доброю традицією для студентів факультету економіки та управління БДПУ вітати діток зі школи-інтернату зі святом Святого Миколая. Кожного року напередодні цього чудового свята студентський деканат готує святкову програму: студенти пишуть сценарій, збираються на репетиції костюмованої вистави, збирають кошти на подарунки. Цього року казкові герої завітали до учнів 1-4 класів школи-інтернату ще 17-го грудня. Вони не обмежились тільки тим, що привезли дітлахам новорічні подарунки – настільні ігри для кожного класу та солодощі. Різноманітні забави, веселі естафети, спілкування з Дідом Морозом та Снігуронькою, – все це запам’ятається малечі надовго (див. світлини). Найбільша радість для них – це спілкування – невимушене, щире, від усього серця. Дивлячись на щасливі обличчя дітей, розумієш, як гарно дарувати іншим радість, особливо тим, кому її так бракує в повсякденному житті. Це ж так просто, на це не потрібно багато грошей та часу.

Я дуже пишаюсь своїми небайдужими студентами, які, незважаючи на свою зайнятість (триває ж сесія!), за власною ініціативою за власні кошти, з задоволенням дарують дітям передноворічну казку.

Ірина Нагай,

заступник декана факультету управління БДПУ

Так приємно дарувати комусь свято…

З нетерпінням я чекаю –

Нині свято Миколая:

Як надворі стане темно,

Він приходить потаємно.

…Ось і настала така очікувана пора передноворічних та новорічних свят, подарунків, цукерок і теплих вітальних слів. До Дня Святого Миколая «первачкам» з Бердянської загальноосвітньої школи-інтернату (директор – Галина Мечова) Інститут філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету підготував справжнє свято. Викладачі та студенти не тільки дарували солодощі, книги, іграшки, але й розважали, звеселяли дітлахів. Цю благодійну акцію запропонувала доцент кафедри соціальних комунікацій Людмила Кондакова, її активно підтримали не тільки студенти-журналісти, а й завідувач кафедри Юлія Мельнікова, старший викладач Анастасія Носко.

Студенти читали вірші, вітали малечу, спілкувались… Але основним персонажем став, звісно ж, Святий Миколай, роль якого зіграв головний редактор газети БДПУ «Університетське Слово» Степан Герилів, який подарував дітям ще й блакитно-жовті шарфи від Фонду «Карітас-Київ», які недавно надійшли до університетської Благодійної Скрині «ДоброДій». Старшокурсники, «помічники Миколая», згодом нагородили фруктами та іграшками всіх діточок. Викладачі подарували настільні ігри та м’які іграшки. Активістка Дар’я Калюжна підготувала для малечі цікаві ігри: дітвора вчилася зігріватись у холодну погоду, шуміла, аплодувала, тупцяла та голосно кричала. Навіть дорослих запросили пограти в «Слон, пальма, тостер». В дітей горіли очі, не сходили посмішки з облич – так приємно дарувати комусь свято (див. світлини)!

Заступник директора провела студентам екскурсію навчальними аудиторіями. Добре, коли діти отримують знання в належних умовах: кабінети з партами-мольбертами для зручності письма, магнітофонами, іграшками. А на перервах вчителі вмикають телевізор з повчальними передачами. Старші дітки мають змогу відвідувати комп’ютерні класи.

Кафедра соціальних комунікацій БДПУ зробила все, щоб дітки не почували себе покинутими в такий теплий день сімейного свята. Зворушливий затишок та приємний настрій мали маленькі Миколайчики весь день, а може й більше…

Дар’я Калюжна,

студентка-журналістка Інституту ФСК БДПУ

Світлини Єлизавети Проц та Володимира Гребенюка,

студентів-журналістів БДПУ

«Огні горять, музика грає…»

(Поетична творчість Тараса Шевченка у виконанні студентів-філологів)

Кафедра української літератури та компаративістики Інституту філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету кожного навчального року проводить студентський конкурс виразно-художнього читання творів українських митців. 18 грудня, у переддень шанування пам’яті святого Миколая Чудотворця, відбувся і цьогорічний конкурс, присвячений 200-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Ініціатором і організатором конкурсу виступила кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури та компаративістики Світлана Журавльова. До складу журі увійшли доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури та компаративістики Ольга Новик, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури та компаративістики Марина Богданова, асистент кафедри української літератури та компаративістики Вікторія Білоусова. У лічильній комісії працювали старший лаборант кафедри української літератури та компаративістики Тетяна Хорольська та студентка 11-а групи відділення української та зарубіжної філології Інституту філології та соціальних комунікацій БДПУ Тетяна Живогляд.

Участь у конкурсі взяли студенти 21-ї групи відділення української та зарубіжної філології Інституту філології та соціальних комунікацій БДПУ: Катерина Жидко, Анжела Корхова, Катерина Шиян, Катерина Поповиченко, Валерія Сємілєтова, Макрина Михайлик, Любов Споденюк, Анна Назаренко, Юлія Зубко, Мирослава Луценко, Лілія Пилипенко, Світлана Пилипчук, Єлизавета Кізіченкова, Алла Щербак, Вікторія Палєнкова, Аделіна Кравцова, Анастасія Кураченко, Ганна Муханько, Олександра Михайлова, Олена Скудар. Виконанням віршів Тараса Шевченка студентки продемонстрували свої вміння і навички, здобуті під час вивчення навчальної дисципліни «Практикум з виразного читання».

За результатами голосування студентів-глядачів та роботи журі переможцями конкурсу стали:

І місце – Анна Назаренко («Маленькій Мар’яні»);

ІІ місце – Марина Михайлик («Холодний яр»), Світлана Пилипчук («Якби зострілися ми знову…»);

ІІІ місце – Любов Споденюк («Дівичії ночі»), Олена Скудар («Огні горять, музика грає…»), Олександра Михайлова («Сестрі»).

У номінації «Глядацькі симпатії» перемогу здобула Анжела Корхова («Нудно мені, тяжко – що маю робити?..»).

Вітаємо переможців конкурсу!

Тетяна Хорольська,

старший лаборант кафедри української літератури та
компаративістики
Інституту філології та
соціальних комунікацій БДПУ

Фото Світлани Журавльової