Унесок бердянських випускників-філологів і відомих науковців у вихід унікального видання «Нарис історії польської літератури»

Нещодавно в Києві побачив світ підручник у двох книжках Ростислава Радишевського, завкафедри полоністики Київського національного університету імені Тараса Шевченка «Нарис історії польської літератури» (2019. Кн. 1. 512 с.) у серії «Київські полоністичні студії» (Т. ХХХІV). До редакційної колегії увійшла професор Бердянського державного педагогічного університету Вікторія Зарва. Це перший повний методичний і синтетичний виклад польського письменства.

Продовжити читання “Унесок бердянських випускників-філологів і відомих науковців у вихід унікального видання «Нарис історії польської літератури»”

«Здай кров – врятуй життя!»

«Здай кров – врятуй життя!» – під таким девізом пройшла вулична акція приурочена до Всесвітнього дня донора крові, яка відбулась 11 червня перед ТЦ «Дель Мар». Активними учасниками заходу, з числа студентства БДПУ, стали волонтери загону «Палітра добра» і за сумісництвом студенти спеціальності «Соціальна робота» під керівництвом Анастасії Тургенєвої, доцента кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти.

Продовжити читання “«Здай кров – врятуй життя!»”

June ACCESS Training

Другий рік поспіль на базі Бердянського державного педагогічного університету впроваджується проект «English Access Microscholarship Program», яка є дворічною безкоштовною програмою вивчення англійської мови та країнознавства США та розвитку лідерських якостей і активної громадянської позиції підлітків 13–15 років. Проект Access – це міжнародна програма, що діє у понад 80 країнах світу, зокрема в Україні успішно імплементується міжнародною неприбутковою організацією Project Harmony, Inc. Ukraine і фінансується Державним департаментом Сполучених Штатів Америки.

Продовжити читання “June ACCESS Training”