Наукові рекорди студентів БДПУ

Цьогоріч Бердянський державний педагогічний університет отримав рекордну кількість переможців у ІІ турі Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (з різних галузей) та у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади (з різних спеціальностей).

Їх – 19!

Серед переможців студенти факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Галацький Владислав, Саліонов Андрій (керівник – доц. Павленко М.П.), Корзун Наталя (керівник – доц. Даннік Л. А.), Медведенко Валентина, Мержевський Руслан, Заволока Євген, Тіткін Ігор (керівник – проф. Хоменко В.Г.), Джансиз Олена (керівники – доц. Онищенко С.В., доц. Даннік Л.А., доц. Рогозіна О.В., ас. Савицька О.С.); факультету дошкільної спеціальної та соціальної освіти Редька Анна (керівник – доц. Лопатіна Г.О.), Коняхіна Дарія (керівник – доц. Лопатіна Г.О., доц. Цибуляк Н.Ю.), Войнікова Маргарита (керівник – проф. Зайцева Л.І.), Свінаренко Ольга (керівник – доц. Ревуцька О.В.), Шалупня Євген (керівник – доц. Тургенєва А. О.); студенти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Дресвянникова Анна (керівник – проф. Барбашова І.А.), Олійник Людмила, Панькова Аліна, Ярошенко Юлія (керівник – доц. Мартиненко О.В.); студенти факультету філології та соціальних комунікацій Крива Крістіна (керівник – проф. Глазкова І.Я.), Леонова Олеся (керівник – проф. Філоненко С.О.).

Вітаємо нашу талановиту молодь та їх керівників, які достойно представляють себе і Університет на національному рівні! Зичимо успіхів, натхнення та подальших звершень у царині науки!

За матеріалами наукового відділу БДПУ

Професор БДПУ Софія Філоненко – голова журі конкурсу «Коронація слова»

25 травня 2019 року Софія Філоненко, професор кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства, взяла участь у засіданні журі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Романи» і втретє була обрана головою журі. У фіналі конкурсу представлені 17 романів, відібраних експертами серед рукописів, які презентують різні жанри: фентезі і наукова фантастика, пригодницькі, психологічні, любовні романи. Журі визначило переможців і авторів, які заслуговують на спецвідзнаки. 19-та церемонія нагородження «Коронації слова» відбудеться 6 червня в Києві, у колонній залі КМДА.

28 травня 2019 року Софія Філоненко взяла участь у церемонії нагородження переможців ІІ конкурсу історичних оповідань «ПРОминуле», заснованого видавництвом «Темпора» і літературним сайтом «ЛітАцкент». На конкурс надіслали більше 100 оповідань на тему «Українська еліта ХІХ століття». Членами журі також були літературознавець Віктор Разживін, доцент Донбаського державного педагогічного університету, та історик Віталій Михайловський, професор Київського університету імені Бориса Грінченка. Автори присвятили свої твори видатним письменникам, художникам, композиторам, вченим, суспільним діячам, меценатам, які представляють стародавні українські роди. Спочатку визначився короткий список з 15 оповідань, а під час церемонії нагородження, яка пройшла в київській книгарні «Є», оголосили імена переможців, якими стали Антон Ситор і Владислав Івченко (3 місце). Наталія Довгопол (2 місце) та Іван Канівець (1 місце). Усі 15 найкращих оповідань видавництво «Темпора» опублікує окремою збіркою.

Кафедра української та зарубіжної літератури
і порівняльного літературознавства
Світлини з сайту ЛітАкцент

Казки України

З 31 травня по 2 червня здобувачі вищої освіти зі спеціальностей «Соціальна робота» та «Соціальна педагогіка» і за сумісництвом активні волонтери Волонтерського загону «Палітра добра» під керівництвом доцента кафедра соціальної роботи та інклюзивної освіти Анастасії Тургенєвої брали участь у Другому Всеукраїнському театральному фестивалі дитячих та юнацьких колективів «Казки України». Організаторами та засновниками театрального свята для талановитих дітей з усієї України виступила громадська організація «ФОРУМ-АРТ» спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Бердянською міською радою.

Цього року свято казок та щасливого дитинства об’єднало близько 150 учасників та мало на меті розвиток інклюзивного напрямку, підтримку дитячого та юнацького театрального мистецтва, а також залучення дітей з особливими потребами до участі у театральному процесі. Основу програми склали вистави чотирнадцяти дитячих та юнацьких театральних колективів, учасниками яких були діти віком до вісімнадцяти років.

Студенти спеціальностей «Соціальна робота» та «Соціальна педагогіка» були залучені до організації та проведення цікавих заходів для учасників фестивалю, зокрема програми-знайомства для дітей з різноманітними іграми та вправами, майстер-класів, а також вирішення організаційних моментів.

Під час участі у фестивалі, у якості волонтерів, здобувачі вищої освіти зі спеціальностей «Соціальна робота» та «Соціальна педагогіка» поспілкувались з колегами і однодумцями, а також отримали цікаву інформацію та натхнення.

 

 
Катерина Тесленко,
здобувач-магістрант –1-го курсу
спеціальності «Соціальна робота»
Світлини з архіву кафедри