Вікімарафон з нагоди 19-річниці з Дня народження української Вікіпедії в столиці Польщі Варшаві

29 січня старший викладач кафедри прикладної психології та логопедії Дарина Литвиченко долучилась до Вікімарафону, який відбувався у Варшаві.

Продовжити читання “Вікімарафон з нагоди 19-річниці з Дня народження української Вікіпедії в столиці Польщі Варшаві”

Памʼять робить нас сильнішими

29 січня, в день вшанування пам’яті героїв Крут, представники студради факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника юним героям в Києві.

Продовжити читання “Памʼять робить нас сильнішими”

Викладачі кафедри ТМНМД успішно пройшли навчання та набули нових компетентностей

Протягом 2022/2023 навчального року в рамках програми «Google Digital Tools for Education» Міністерством освіти і науки України за підтримки Google Україна було організовано безоплатне навчання для педагогічних колективів закладів освіти з метою розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу.

Продовжити читання “Викладачі кафедри ТМНМД успішно пройшли навчання та набули нових компетентностей”

Участь БДПУ в проєкті «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ)

Із початку навчального року здобувачі вищої освіти і викладачі Бердянського державного педагогічного університету відвідують коучинг сесії та отримують індивідуальні консультування з першої психологічної допомоги, які здійснюються в рамках реалізації проєкту Tdh «Підтримка інтеграції переміщених навчальних закладів зі Сходу України в нове середовище та впровадження підходів психосоціальної підтримки в освітній процес», що фінансується німецькою федеральною компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

Продовжити читання “Участь БДПУ в проєкті «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ)”

Заходи, проведені  викладачами ФФСК БДПУ до Дня Соборності

У день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна щороку відзначає День Соборності. Ця дата припадає на 22 січня, а офіційно це свято відзначається Указом Президента України «Про День Соборності України» від 13 листопада 2014 року № 871.

Продовжити читання “Заходи, проведені  викладачами ФФСК БДПУ до Дня Соборності”

Подяка хореографів організаторам «Wintercamp FDSSO»

Табір може бути і в онлайн-форматі. Про це дізналися хореографи завдяки запрошенню заступниці декана з виховної роботи факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Надії Кот і старшої викладачки кафедри прикладної психології та логопедії Дарини Литвиненко в «Wintercamp FDSSO».

Продовжити читання “Подяка хореографів організаторам «Wintercamp FDSSO»”

Зимові зустрічі на ФДССО або як працював WINTERCAMP

«Ніхто з нас не хоче, щоб свята завершувались, адже Новий рік та Різдво – це щось про дива та здійснення мрій…»

Так виглядав анонс Зимового табору ФДССО, який привернув увагу багатьох студентів та викладачів нашого університету, а 220 із них стали його учасниками. Серед них – перша проректорка університету Ольга Гуренко, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Юлія Мельнікова, декан Фдссо Євгенія Линдіна, а також студенти різних факультетів. Звичайно, ФДССОшників було найбільше, але ми радо вітали студентів ФППОМ, ФФСК, ГЕФ.

Продовжити читання “Зимові зустрічі на ФДССО або як працював WINTERCAMP”

Досвід наукової співпраці студентів зі школярами

Співпраця кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін з Центром дитячої та юнацької творчості ім. Є.М. Руднєвої відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради проявляється не лише в проведенні спільних проєктів (наукових, творчих), а й сприяє набуттю професійного досвіду майбутніх хореографів.

Продовжити читання “Досвід наукової співпраці студентів зі школярами”

ІІ місце – теж визнання

Майже як новорічний подарунок під ялинку доценти кафедри прикладної психології та логопедії Євгенія Линдіна та Олена Ревуцька отримали диплом лауреата ІІ премії конкурсу «Краще видання року» за працю «Технології логопедичного дослідження» з номінації «Навчальні посібники» (Линдіна Є.Ю., Ревуцька О.В. Технології логопедичного дослідження. Київ : Освіта України, 2021. -218 с.).

Продовжити читання “ІІ місце – теж визнання”

Міжнародна конференція з питань забезпечення сталого розвитку

12 січня 2023 року відбулося пленарне засідання 4-ї Міжнародної наукової конференції «Роль науки та освіти в забезпеченні сталого розвитку», яку було організовано Сілезькою академією (Катовіце, Польща) спільно з Академією прикладних наук – Вищою школою управління і адміністрації в Ополє, Бердянським державним педагогічним університетом,

Продовжити читання “Міжнародна конференція з питань забезпечення сталого розвитку”

Мрія кожного матеріалознавця – проводити дослідження на синхротроні MAX IV

Наприкінці грудня 2022 року за запрошенням професора Анатолія Попова Інституту фізики твердого тіла Латвійського університету проректорка з наукової роботи Яна Сичікова доєдналася до дослідницької групи науковців Латвії для проведення досліджень на синхротроні MAX IV, а саме на Фінсько-естонському пучку FinEstBeAMS у межах затвердженого конкурсним відбором BeamTime 20220500 Програми доступу користувачів.

Продовжити читання “Мрія кожного матеріалознавця – проводити дослідження на синхротроні MAX IV”