“Які ж вони довгі, ті ночі, ті дні…”

Українській дім у Тбілісі (очільниця Валентина Марджанішвілі) — це особливе місце для українців, які знайшли прихисток від війни у грузинській столиці. Він є своєрідним осередком українства, де можна отримати потрібну інформацію, реалізувати будь-які творчі ідеї, знайти джерело натхнення, провести час на майстер-класах, обговорити соціальні або культурні проєкти.

Продовжити читання ““Які ж вони довгі, ті ночі, ті дні…””

Спільне навчання та обмін досвідом – завжди цікаво!

5 листопада 2023 року на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти відбувся круглий стіл «Обговоримо труднощі: досвід учасників Навчально-логопедичної лабораторії». Цей захід був ініціативою учасниць Навчально-логопедичної лабораторії для всіх охочих здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальності 016 Спеціальна освіта.

Продовжити читання “Спільне навчання та обмін досвідом – завжди цікаво!”

ХХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

31 жовтня 2023 р. кафедрою української мови та славістики було проведено І етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. До Конкурсу були залучені 60 найкращих студентів різних факультетів Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “ХХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика”

Пам’ять про закривавлену землю Сандармоху

2 листопада 2023 року студенти 3 курсу УМЛ факультету філології та соціальних комунікацій вшанували пам’ять 1111 в’язнів Соловецьких таборів, розстріляних у період з 27 жовтня по 4 листопада 1937 року в урочищі Сандармох, що в Карелії.

Продовжити читання “Пам’ять про закривавлену землю Сандармоху”

Гостьова лекція для студентів Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського

На запрошення кафедри української мови і літератури Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського 3 листопада «гостьову» лекцію провела доцентка кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства Бердянського державного педагогічного університету Ганна Табакова. Тема лекції: «Помста природи: кліматична фантастика в літературі та кіно».

Продовжити читання “Гостьова лекція для студентів Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського”