Дебют першокурсника 2023

У цьому році 3 листопада студентська рада університету організувала Дебют першокурсника, який видався надзвичайно яскравим і захоплюючим. Кожному присутньому було цікаво дізнатися, які таланти долучилися до наших факультетів.

Продовжити читання “Дебют першокурсника 2023”

Рубрика «Технології – це круто!» Кулінарний дебют магістрантів-технологів

Нарешті навчальний рік набрав своєї потужності і колеса освітнього процесу застукали по дорозі здобуття вищої освіти…

Продовжити читання “Рубрика «Технології – це круто!» Кулінарний дебют магістрантів-технологів”

Участь у роботі міжнародного наукового симпозіуму

У четвер, 2 листопада, професор кафедри правознавства Дмитро Каменський взяв участь у роботі міжнародного наукового симпозіуму «International Conference on Business and Technology» (м. Стамбул, Туреччина, 1-2 лютого 2023 р., https://embta.com/).

Продовжити читання “Участь у роботі міжнародного наукового симпозіуму”

На сторожі психологічного благополуччя університетської спільноти

3 листопада у віртуальній залі Бердянського державного педагогічного університету відбулася зустріч представників психологічної спільноти університету на чолі з першою проректоркою Ольгою Гуренко з членами Італійської благодійної фундації «Soleterre».

Продовжити читання “На сторожі психологічного благополуччя університетської спільноти”

Онлайн-лекція «Український переклад та перекладачі: між літературою та націєтворенням» в галузі художнього перекладу Максима Стріхи

«Наш переклад виконував не так інформативну  функцію просто дати почитати людям тексти тими мовами, яких вони не знають, як це було в щасливіших країнах, а радше виконував функцію зробити з цього народу націю»

Максим Стріха

2 листопада учасники студентського наукового гуртка кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства «Secret History» відвідали онлайн-лекцію доктора фізико-математичних наук, професора, першого віцепрезидента Академії наук вищої школи України, лауреата премій Максима Рильського і Григорія Кочура в галузі художнього перекладу Максима Стріхи, організовану Державною службою якості освіти в Полтавській області до Дня української писемності та мови: «Український переклад та перекладачі: між літературою та націєтворенням».

Продовжити читання “Онлайн-лекція «Український переклад та перекладачі: між літературою та націєтворенням» в галузі художнього перекладу Максима Стріхи”

Бердянський «Хогвардс» – гордість  університету 

Бібліотеки є надзвичайно важливими інституціями, які мають численні переваги та відіграють важливу роль у житті суспільства та окремої людини, адже саме вони зберігають і надають доступ до величезної кількості інформації та знань – книг, журналів, документів, архівів, що дозволяє людям вчитися, досліджувати і розширювати свій кругозір. Це розуміють і здобувачі вищої освіти першого курсу факультету філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету. 2 листопада разом зі своїми кураторами, доцентами Оксаною Дубровою, Іриною Школою, Юлією Мельніковою та професором Володимиром Нищетою, вони мали унікальну можливість здійснити віртуальну екскурсію до бібліотеки БДПУ, яку поза очі усі називають Хогвартсом.

Продовжити читання “Бердянський «Хогвардс» – гордість  університету “

«І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь»

Другого листопада по всій Європі святкували день народження Європейського союзу. Представники наукового гуртка з проблем мовленнєвого розвитку також долучилися до цього святкування в цікавій формі. На чолі  з науковим керівником Аллою Омеляненко провели розширене засідання в змішаному форматі для педагогічних колективів закладів дошкільної освіти № 214, 386,392 міста Дніпро.

Продовжити читання “«І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь»”

Хто ти? Представся!

Дебют першокурсника –це один із масштабних та яскравих заходів серед студентства. Наш Бердянський державний педагогічний університет з ініціативи студентського самоврядування 3 листопада провів цей фестиваль, який вже декілька років поспіль відбувається в онлайн режимі. Та це не заважає студентам проявляти себе, демонструвати свої таланти та захоплення.

Продовжити читання “Хто ти? Представся!”

Яскраві таланти та здібності презентували здобувачі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) на щорічному традиційному заході «Дебют першокурсника»

Щорічна подія, яку завжди з нетерпінням чекає студентство та викладачі, – Дебют першокурсника – відбулася 2-го листопада 2023 року на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв.

Продовжити читання “Яскраві таланти та здібності презентували здобувачі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) на щорічному традиційному заході «Дебют першокурсника»”

Розширюємо кордони та руйнуємо стереотипи в сучасній корекційній психології

Продовжуємо знайомити учасників «Студентського десанту S016» з крутими спеціалістами нашої країни та далеко за її межами у рамках рубрики «ППЛ – порадник практикуючого логопеда». Ми вирішили розширити кордони та запросили корекційного психолога, щоб дізнатись про особливості психологічної роботи з дітьми з ООП.

Продовжити читання “Розширюємо кордони та руйнуємо стереотипи в сучасній корекційній психології”