IV наукова конференція ім. проф. А. Сейліуса “CHALLENGES IN MANAGEMENT SCIENCE AND STUDIES”

17.11.2023 року викладачки кафедри прикладної психології та логопедії та кафедри психології Бердянського державного педагогічного університету – доцентка Олена Старинська та професорка Любов Співак взяли участь у IV науковій конференції ім. проф. А. Сейліуса “CHALLENGES IN MANAGEMENT SCIENCE AND STUDIES” (Виклики управлінської науки та досліджень) (м. Клайпеда, Литва), де виступили з доповіддю “Психічне здоров’я університетських студентів із різним рівнем соціального інтелекту.”

Продовжити читання “IV наукова конференція ім. проф. А. Сейліуса “CHALLENGES IN MANAGEMENT SCIENCE AND STUDIES””

Зустріч гаранта ОПП “Середня освіта (музичне мистецтво)” зі здобувачами 1 курсу другого (магістерського) рівня

15 вересня 2023 року відбулася зустріч гаранта освітньої програми “Середня освіта (музичне мистецтво)” доцентки кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Анетти Омельченко зі студентами-магістрантами 1 курсу.

Продовжити читання “Зустріч гаранта ОПП “Середня освіта (музичне мистецтво)” зі здобувачами 1 курсу другого (магістерського) рівня”

Відбулася V Всеукраїнська заочна науково-практична студентська конференція «Українська мова на порубіжжі ХХ–ХХІ сторіч: мовознавчий та лінгводидактичний аспекти»

У листопаді 2023 року кафедрою української мови та славістики була проведена V Всеукраїнська заочна науково-практична студентська конференція «Українська мова на порубіжжі ХХ–ХХІ сторіч: мовознавчий та лінгводидактичний аспекти», мета якої − висвітлити актуальні проблеми сучасного мовознавства та методики викладання української мови у контексті інноваційних процесів, що відбуваються на всіх мовних рівнях, з подальшим їх використанням у сучасних лінгвістичних та дидактичних дослідженнях.

Продовжити читання “Відбулася V Всеукраїнська заочна науково-практична студентська конференція «Українська мова на порубіжжі ХХ–ХХІ сторіч: мовознавчий та лінгводидактичний аспекти»”

Кіберзлочинність: безпекові виклики сучасності

Минулого тижня відбулася зустріч здобувачів вищої освіти І (бакалаврського) та ІІ (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота зі старшою інспекторкою з оперативного пошуку та партнерства у сфері інформаційних технологій Управління протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції Мариною Задвернюк.

Продовжити читання “Кіберзлочинність: безпекові виклики сучасності”

Толерантність – шлях до згоди

З нагоди Міжнародного дня толерантності, який щорічно відзначається в усьому світі  16 листопада, на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтвБердянського державного педагогічного університетукандидаткою психологічних наук, доценткою кафедри психології Ольгою Фроловою було проведено інформаційну онлайн сесію «Дискримінація в Україні».

Продовжити читання “Толерантність – шлях до згоди”

Живемо тут і тепер!

Життя не стоїть на місці, і кожен день приносить нам нові можливості для зростання та взаємодії. У світлі цього, 14 листопада, коли весь світ відзначає Міжнародний День логопеда, Бердянський державний педагогічний університет виявився в епіцентрі професійних та творчих подій.

Продовжити читання “Живемо тут і тепер!”

Учитель творить Людину. Ці мудрі й ваговиті слова можна сказати тільки про матір і батька (В. Сухомлинський)

Виховання та навчання особистості – це особлива професія, яку не можна порівняти ні з якою іншою справою. Вона має ряд специфічних особливостей, адже ця справа пов’язана з найскладнішим, неоціненним, найдорожчим, що є у житті – з людиною. «…У наших руках – найбільша з усіх цінностей світу – Людина, писав В. Сухомлинський. Ми творимо Людину, як скульптор свою статую з безформенного шматка мармуру: десь у глибині цієї мертвої брили лежать прекрасні риси, які належить добути, очистити від усього зайвого…»

Продовжити читання “Учитель творить Людину. Ці мудрі й ваговиті слова можна сказати тільки про матір і батька (В. Сухомлинський)”