Науковий семінар молодих учених

«Будь-який результат – чудовий»

Олександр Ребрій

17 листопада учасники студентського наукового гуртка кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства «Secret History» відвідали онлайн-лекцію у рамках ІІ Наукового семінару для молодих учених від кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Продовжити читання “Науковий семінар молодих учених”

Доброчесний ти — доброчесна країна!

17 листопада, 2023 року кафедра прикладної психології та логопедії, факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти згуртувала здобувачів спеціальності спеціальна освіта у захоплюючій вікторині, присвяченій академічній доброчесності. Ця ініціатива стала важливою частиною святкування Міжнародного Дня Студента.

Продовжити читання “Доброчесний ти — доброчесна країна!”

Серія зустрічей стейкхолдерів ОПП «Прикладна фізика і наноматеріали»

Унікальну можливість для обміну знаннями та досвідом у сфері нанонаук надала серія зустрічей стейкхолдерів ОПП «Прикладна фізика і наноматеріали», ініційована докторкою технічних наук, професоркою Яною Сичіковою. Ця серія має на меті об’єднати провідних експертів у галузі фізики та наноматеріалів для розробки інноваційних проєктів і сприяння міжнародному науковому співробітництву.

Продовжити читання “Серія зустрічей стейкхолдерів ОПП «Прикладна фізика і наноматеріали»”

Робоча зустріч українських користувачів синхротронного випромінювання: підсумки та перспективи

Нещодавно відбулася важлива робоча зустріч українських користувачів синхротронного випромінювання, на якій були обговорені кілька ключових питань, що стосуються майбутнього наукових досліджень у цій області в Україні. Наш університет було представлено проректоркою з наукової роботи, докторкою технічних наук Яною Сичіковою.

Продовжити читання “Робоча зустріч українських користувачів синхротронного випромінювання: підсумки та перспективи”

«Університет без стін: збереження академічного потенціалу в умовах війни». Колективна монографія про стійкість і незламність університетської родини

«Війна в Україні, яка триває вже понад півтора роки, кинула довгу темну тінь на ландшафти як фізичного світу, так і науку. Ця війна принесла не тільки смерть, руйнування та переміщення, але також поставила безпрецедентні виклики для академічних установ, які є основою інтелектуальної та культурної спадщини нашого суспільства.

Продовжити читання “«Університет без стін: збереження академічного потенціалу в умовах війни». Колективна монографія про стійкість і незламність університетської родини”

«Євроінтеграція української освіти й науки України». Конференція проректорів з наукової роботи

Нещодавно відбулася визначна подія у сфері вищої освіти та науки України – 1а Міжнародна науково-практична конференція проректорів із наукової роботи, що зібрала понад 40 провідних фахівців з усієї країни.

Продовжити читання “«Євроінтеграція української освіти й науки України». Конференція проректорів з наукової роботи”

Пориньте у неймовірний Нановсесвіт

У світі, де наука та мистецтво часто йдуть різними шляхами, проєкт Наноарт демонструє, як ці два напрямки можуть об’єднатися заради створення чогось неймовірно важливого і значущого.

Продовжити читання “Пориньте у неймовірний Нановсесвіт”

Наноарт. Наукове мистецтво для миру

Завдяки підтримці Українського культурного фонду співробітники і студенти нашого університету могли змогу стати свідками створення неймовірного культурного продукту, який створювався в межах програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності», ЛОТу 2 «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності» за проєктом Сергія Ковачова «Наноарт. Наукове мистецтво для миру».

Продовжити читання “Наноарт. Наукове мистецтво для миру”

Наноарта. Мистецтво – нова зброя. Відгуки про лекцію-галерею

24 жовтня відбулася подія у інноваційному форматі, а саме Лекція-галерея «НаноАрта. Мистецтво – нова зброя». Спікерами лекції були відомі  експерти в галузі нанонауки та  наукового мистецтва, співробітники Бердянського державного педагогічного університету  Яна Сичікова та Сергій Ковачов. Лекція зібрала понад 70 учасників, які надихалися красою картин, виконаних у жанрі наукового мистецтва Наноарт.

Продовжити читання “Наноарта. Мистецтво – нова зброя. Відгуки про лекцію-галерею”