Філолог – це звучить гордо

Починаючи з часу заснування факультету філології та соціальних комунікацій, його філологічна родина щороку поповнюється розумними, творчими, креативними, залюбленими у слово студентами, які пишаються тим, що вони українці. Дякуючи мужнім і нездоланним Збройним Силам України, які боронять кордони й суверенітет нашої держави, до Дня української писемності та мови 27 жовтня кафедрою української мови та славістики (завідувачка – доц. Світлана Глазова) організовано й проведено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1 курсу спеціальності «Середня освіта. Українська мова та література» урочисту посвяту у філологи-україністи.

Продовжити читання “Філолог – це звучить гордо”

Година єднання «Без мови немає народу…»

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу —

це його мова, ота жива схованка людського духу,

його багата скарбниця, в яку народ складає і своє

давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування...

Панас Мирний

27 жовтня 2023 року в День української писемності та мови здобувачі вищої освіти гр. 4 умл_рмл факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ провели годину єднання «Без мови немає народу…».

Продовжити читання “Година єднання «Без мови немає народу…»”

Рубрика «Технології – це круто!» Технологи факультету ФМКТО вразили своїми досягненнями представників дизайн-освіти української спільноти у Полтаві

26 жовтня 2023 року у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка на базі факультету технологій та дизайну відбулася грандіозна подія – Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти «Дизайн-освіта у професійній підготовці майбутніх фахівців»,  яка об’єднала усіх охочих вивчати, досліджувати, розвивати дизайн та втілювати у життя власні найсміливіші креативні дизайнерські проєкти.

Продовжити читання “Рубрика «Технології – це круто!» Технологи факультету ФМКТО вразили своїми досягненнями представників дизайн-освіти української спільноти у Полтаві”

«БДПУ – простір прогресильної освіти!»

25 жовтня відбувся перший організаційний івент: «Острівець Прогресильності БДПУ: знайомство», на якому учасники “Острівця Прогресильності” Бердянського державного педагогічного університету познайомились з командою ГО Прогресильні.  

Продовжити читання “«БДПУ – простір прогресильної освіти!»”

Наукова співпраця викладачів БДПУ з фахівцями у галузі STEM-освіти

26-27 жовтня 2023 року на базі кафедри фізики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка проходила міжнародна науково-методична інтернет-конференція «Технологічне забезпечення STEM-освіти в умовах підготовки фахівця природничо-математичного напряму».

Продовжити читання “Наукова співпраця викладачів БДПУ з фахівцями у галузі STEM-освіти”

Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2023

27 жовтня відбулася щорічна загальнонаціональна акція – Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2023 до Дня української писемності та мови. До його написання долучилися українці з усього світу. Викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, здобувачі вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Музичне мистецтво), 014 Середня освіта (Хореографія), 024 Хореографія також разом писали диктант, який у цьому році мав назву “Дороги України”.

Продовжити читання “Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2023”

 «Лабораторія педагогічних інновацій»

Дякуючи силам оборони України, які захищають кордони, суверенітет і незалежність нашої держави, завідувачка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, доцентка Віра Бурназова представила Бердянський державний педагогічний університет на офлайн-заході для освітян і молодіжних працівників «Лабораторія педагогічних інновацій», організованому Українським Центром Майбутнього/Ukrainian Center of the Future  у межах програми стратегічного партнерства Erasmus+ у секторі «Молодь» за участі України та країн-партнерів: Польщі, Латвії, Кіпру.

Продовжити читання ” «Лабораторія педагогічних інновацій»”

Відкрита онлайн лекція здобувачів-істориків «Загальновживаний козацький одяг у XVІ-XVIII ст: шароварщина і реальність»

26 жовтня 2023 року на гуманітарно-економічному факультеті відбувся цікавий захід, організаторами якого виступили кафедра історії та філософії спільно з дискусійним клубом «Underground history».

Продовжити читання “Відкрита онлайн лекція здобувачів-істориків «Загальновживаний козацький одяг у XVІ-XVIII ст: шароварщина і реальність»”

Диктант єдності: траса Запоріжжя-Бердянськ – дорога нашої любові

Як і вся Україна студенти факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності. «Дороги України»– його символічна назва, адже з лютого 2022 року десятки тисяч українців вирушили в дорогу подалі від війни, подалі від окупації.

Продовжити читання “Диктант єдності: траса Запоріжжя-Бердянськ – дорога нашої любові”

Українська мова – душа нашої нації, її генетичний код

Щорічно культурна, освітянська і наукова громадськість України відзначає державне свято – День української писемності та мови,  яке було започатковано   1997 року Указом Президента на підтримку “ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства”. Воно відзначалося в Україні 9 листопада, оскільки за православним календарем у цей день вшановують пам’ять преподобного Нестора-літописця. У зв’язку з тим, що з 1 вересня цього року Українська греко-католицька церква та Православна церква України перейшли на новий календар свят, віднині  День української писемності та мови відзначатимуть 27 жовтня. 

Продовжити читання “Українська мова – душа нашої нації, її генетичний код”

Обговорення сучасного українського фентезі на засіданні читацького клубу

26 жовтня 2023 року на кафедрі української та зарубіжної літератури та порівняльного літературознавства відбулося засідання читацького клубу, на якому обговорили роман Світлани Тараторіної «Лазарус». Історія Києва початку ХХ століття, міські легенди, українська демонологія, міфологія, біблійні алюзії, синтез реального і фантастичного – усе це авторка називає «темним міським фентезі з елементами детективу у світі Києва 1913 р.».

Продовжити читання “Обговорення сучасного українського фентезі на засіданні читацького клубу”

Студент року 2023 – знакова подія університету

Список традицій та заходів нашого Бердянського державного педагогічного університету дуже різноманітний та яскравий. Однією із знакових подій з цього списку є «Студент року». І, вже вкотре, ми збираємося онлайн, щоб відзначити найкращих здобувачів, які впродовж навчального року, не дивлячись на всі виклики сьогодення, знайшли в собі сили та витривалість поєднувати навчання зі спортом, мистецтвом, волонтерством, бути лідером серед студентів і при цьому не забувати про власну родину.

Продовжити читання “Студент року 2023 – знакова подія університету”