Диктант єдності: траса Запоріжжя-Бердянськ – дорога нашої любові

Як і вся Україна студенти факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності. «Дороги України»– його символічна назва, адже з лютого 2022 року десятки тисяч українців вирушили в дорогу подалі від війни, подалі від окупації.

Продовжити читання “Диктант єдності: траса Запоріжжя-Бердянськ – дорога нашої любові”

Українська мова – душа нашої нації, її генетичний код

Щорічно культурна, освітянська і наукова громадськість України відзначає державне свято – День української писемності та мови,  яке було започатковано   1997 року Указом Президента на підтримку “ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства”. Воно відзначалося в Україні 9 листопада, оскільки за православним календарем у цей день вшановують пам’ять преподобного Нестора-літописця. У зв’язку з тим, що з 1 вересня цього року Українська греко-католицька церква та Православна церква України перейшли на новий календар свят, віднині  День української писемності та мови відзначатимуть 27 жовтня. 

Продовжити читання “Українська мова – душа нашої нації, її генетичний код”

Обговорення сучасного українського фентезі на засіданні читацького клубу

26 жовтня 2023 року на кафедрі української та зарубіжної літератури та порівняльного літературознавства відбулося засідання читацького клубу, на якому обговорили роман Світлани Тараторіної «Лазарус». Історія Києва початку ХХ століття, міські легенди, українська демонологія, міфологія, біблійні алюзії, синтез реального і фантастичного – усе це авторка називає «темним міським фентезі з елементами детективу у світі Києва 1913 р.».

Продовжити читання “Обговорення сучасного українського фентезі на засіданні читацького клубу”