Актуальні питання хореографічної освіти: національно-патріотичний аспект

20-21 жовтня 2023 року відбувся V відкритий науково-практичний семінар «Діалог актуальних дискурсів хореографічної освіти: теорія, методика, практика», організований, за традицією, кафедрою теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Бердянського державного педагогічного університету спільно з Центром дитячої та юнацької творчості ім. Є. Руднєвої м. Бердянськ. Домінантною складовою ювілейного семінару  стала проблематика національно-патріотичного виховання здобувачів позашкільної освіти.

Продовжити читання “Актуальні питання хореографічної освіти: національно-патріотичний аспект”

Зустріч із викладачем болгарського народного танцю Валентином Васильєвим

18 жовтня 2023 року в рамках гостьової лекції з ОК «ТМВ народно-сценічного танцю» для здобувачів 3 курсу спеціальності 024 Хореографія кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін БДПУ відбулася зустріч із Валентином Димитровим Васильєвим, викладачем болгарського народного танцю Міністерства освіти республіки Болгарія, відрядженого до Зразкового центру художньої освіти штату «Няга», філіалу в місті Твардиця республіки Молдови.

Продовжити читання “Зустріч із викладачем болгарського народного танцю Валентином Васильєвим”

Фінансово-економічна грамотність як запорука життєвого успіху

16, 17 та 19жовтня 2023 року на гуманітарно-економічному факультеті Бердянського державного педагогічного університету відбувся ряд заходів із використанням дистанційних технологій, присвячений Дню економіста. Цього тижня здобувачі вищої освіти та викладачі факультету мали можливість бути присутніми на відкритих лекціях з актуальної проблематики. Темами відкритих лекцій стали такі, як історія грошей та банківської системи в Україні та світі, економічна психологія, хитрощі маркетингу та їх вплив на споживача.

Продовжити читання “Фінансово-економічна грамотність як запорука життєвого успіху”

Нове обладнання для реалізації проєкту «Дизайн інклюзивного освітнього середовища закладу вищої освіти»

У Бердянському державному педагогічному університеті приступили до реалізації наукового проєкту «Дизайн інклюзивного освітнього середовища закладу вищої освіти» у рамках конкурсу «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди» Національного фонду досліджень України.

Продовжити читання “Нове обладнання для реалізації проєкту «Дизайн інклюзивного освітнього середовища закладу вищої освіти»”

Актуальні проблеми логопедії та логопсихології

18-19 жовтня 2023 року викладачі кафедри прикладної психології та логопедії Бердянського державного педагогічного університету взяли участь у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми логопедії та логопсихології». Упродовж двох днів у змішаному форматі розглядалися найактуальніші питання сучасної логопедії та логопсихології досвідченими науковими працівниками та практиками України, Молдови, Польщі.

Продовжити читання “Актуальні проблеми логопедії та логопсихології”

Дослідження динаміки професійного вигорання українських викладачів під час війни. Науковий хайлайт

В одному з найавторітетніших наукових журналів світу Scientific Reports Nature ( https://doi.org/10.1038/s41598-023-45229-6 ) вийшла стаття «Burnout dynamic among Ukrainian academic staff during the war» науковців Бердянського державного педагогічного університету Наталі Цибуляк, Яни Сичікової, Анастасії Попової, Сергія Ковачова та Ольги Гуренко та вінницької колеги Людмили Шевченко, у якій авторами проаналізовано динаміку професійного вигорання викладачів українських університетів під час війни.

Продовжити читання “Дослідження динаміки професійного вигорання українських викладачів під час війни. Науковий хайлайт”

Інклюзивна освіта в університетах: чи готові до цього українські викладачі? Науковий хайлайт

Якісна вища освіта передбачає доступність її для всіх здобувачів, у тому числі з особливими освітніми потребами. Тому впровадження інклюзивної освіти є певним показником якості сучасного університету. Та чи готові ми до цього?

Продовжити читання “Інклюзивна освіта в університетах: чи готові до цього українські викладачі? Науковий хайлайт”

Лекція-галерея “НаноАрт: Мистецтво – нова зброя”

На порозі глобальних змін мистецтво та наука сходяться, щоб створити дати світу неймовірний синергетичний потік. Запрошуємо вас на лекцію-галерею “НаноАрт”, де перетинаються межі сучасного мистецтва і передових наукових розробок.

Продовжити читання “Лекція-галерея “НаноАрт: Мистецтво – нова зброя””

Факультет фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти на форумі освітян «Освіта – енергія майбутнього»

22 жовтня 2023 року викладачі факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти взяли активну участь у V Крайовому освітянському форумі «Освіта – енергія майбутнього», який проходив під гаслом «Освіта. Незламність. Разом до перемоги», організованому кафедрою машинознавства та транспорту Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Продовжити читання “Факультет фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти на форумі освітян «Освіта – енергія майбутнього»”