Стартова зустріч проєкту «Відкрита наука для української системи вищої освіти» (Open4UA)

24-25 січня в Міністерстві освіти і науки України відбулася стартова зустріч проєкту «Відкрита наука для української системи вищої освіти» (Open4UA). Проєкт спрямований на реформування системи вищої освіти через надання пріоритету відкритій науці та вдосконалення системи оцінювання наукової діяльності згідно принципів CoARA. Координатор проєкту Олександр Березко. Координатор проєкту від БДПУ Ігор Лиман.

Продовжити читання “Стартова зустріч проєкту «Відкрита наука для української системи вищої освіти» (Open4UA)”

Вчені єдині! Нова віха розвитку «Наукових записок БДПУ»

«Наукові записки Бердянського державного педагогічного університету. Серія: Педагогічні науки» було засновано у 2013 році. Головний редактор видання – ректор БДПУ Ігор Богданов. Вже понад 10 років збірник наукових праць публікує дослідження вітчизняних і закордонних дослідників з актуальних питань педагогіки і освіти. Зараз у нашого видання нова віха розвитку. Тепер Наукові записки БДПУ будуть видаватися Видавничим домом «Гельветика».

Продовжити читання “Вчені єдині! Нова віха розвитку «Наукових записок БДПУ»”

У БДПУ відкрилося відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва

Центр українсько-європейського наукового співробітництва має пріоритетом своєї діяльності допомогу вченим України в участі в міжнародних наукових конференціях і в науково-педагогічних стажуваннях, які відбуваються на території країн Європейського Союзу, вивчення досвіду діяльності закладів вищої освіти та суб’єктів публічного адміністрування у сфері освіти й науки держав Європейського Союзу щодо організації навчального процесу у вищих школах і щодо наукової діяльності.

Продовжити читання “У БДПУ відкрилося відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва”

Відповідальне волонтерство

Саме відповідальності волонтерів/ок та її впливу на формування доброчесності в суспільстві було присвячено першу зустріч у 2024 році Школи волонтерів/ок, заснованої кафедрою соціальної роботи та інклюзивної освіти.

Продовжити читання “Відповідальне волонтерство”