Весна починається з пісні

Сьогодні, 3 березня, в актовій залі 5-в корпусу БДПУ відбувся концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню – 8 Березня (див. світлини). Організували це чудове співоче дійство кандидат педагогічних наук, керівник Народного ансамблю народної пісні “Золотий Гомін” Олена Бузова та кандидат філологічних наук, заступник директора Інституту філології та соціальних комунікацій з виховної роботи Оксана Червенко.

Світлина (11)

Ведучі заходу – студенти ІФСК Олексій Савчук та Наталя Гречко, котрі вправно веселили аудиторію цікавими сценками між піснями, віршами та поздоровленнями.

Світлина (7) Світлина (5)

Першим, кому випала честь привітати університетських жінок із святом, був випускник кафедри музичного виховання Максим Сидоренко, який співав під живу музику в виконанні концертмейстера Вікторії Бакум.  

Світлина (10) Світлина (13) Світлина (3) (1) Світлина (12)

Вразили аудиторію студентка 3 курсу ІППОМ Ольга Некрасова та викладач кафедри музичного виховання Дмитро Шилько. Окрім неймовірного співу, дует заворожував глядачів акторською грою. Та й музичний супровід у виконанні викладача та концертмейстера Максима Лук'янчикова нікого не залишив байдужим.

Світлина (8) Світлина (4) Світлина (6)

Студентка ІФСК Оксана Свінтіха декламувала вірш про нелегку долю сучасної жінки.

На черзі було привітання від хлопців-філологів та студентів-соцгумівців, які продекламували вірші, присвячені чарівним дамам.

Олександр Коваленко заспівав “Скажите девушки”, після чого мікрофон перейшов до Любові Мазалової, яка виконала пісню про жіночу дружбу.

На завершення свята Олена Бузова привітала жіночу частину аудиторії, подякувавши ректору БДПУ, професору Вікторії Зарві за її плідну працю, за сприяння в розвитку університетського «співочого мистецтва»… Вікторія Анатоліївна також скористалась можливістю привітати жінок зі святом. Незважаючи на лаконічність, привітання було дуже теплим та щирим. 

На завершення свята присутні мали змогу насолодитися щирим українським співом у виконанні “Золотого гомону”.

Едуард Карнаух,
Кристина Лисенко,
студенти-журналісти БДПУ

У пошуках обдарованих студентів

1Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1247 від 27.11.2015 р. «Про проведення  Всеукраїнської студентської олімпіади у 2015-2016 н. р.» на базі кафедри музичного виховання Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв  БДПУ відбувся І етап Олімпіади зі  спеціальності «Музичне мистецтво», у якій взяли участь студенти 3-4 курсів напряму підготовки «Музичне мистецтво».

Мета І етапу Олімпіади – виявлення, відбір та підтримка обдарованої студентської молоді, розвиток та реалізація здібностей студентів, підвищення якості методичної та навчальної діяльності фахівців, стимулювання творчої праці та активізація навчально-пізнавальної діяльності студентів, підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців.

Підготовкою та проведенням Олімпіади займався організаційний комітет: голова – завідувач кафедри музичного виховання, кандидат педагогічних наук, доцент І. В. Дубінець та члени оргкомітету – кандидат педагогічних наук, доцент  І. М. Пащенко; кандидат педагогічних наук, доцент С. М. Сергієнко; старший викладач Н. П. Ткачова.

2 4

Оргкомітет олімпіади розробив Положення про Олімпіаду, програму заходів, інформаційні листи, бланки протоколів; забезпечив учасників необхідними інформаційними матеріалами; залучив викладачів до підготовки студентів для участі в Олімпіаді; сформував банк типових завдань та умови їхнього оцінювання; розробив критерії оцінювання конкурсних завдань.

6 5

Завдання олімпіади включали ІІ тури, які складалися з декількох завдань – музичної вікторини, тестів, показу фрагментів уроків з вокально-хорової роботи та зі слухання музики.

Цього року до складу журі увійшли: голова – завідувач кафедри музичного виховання, кандидат педагогічних наук, доцент І. В. Дубінець та члени журі – кандидат педагогічних наук, доцент  І. М. Пащенко; кандидат педагогічних наук, доцент С. М. Сергієнко; старший викладач Н. П.Ткачова;  голова методичного об’єднання загальноосвітніх шкіл Бердянська О. А. Дамаскіна.

За результатами проведення І етапу студентської Олімпіади було визначено п’ять переможців. Третє місце розділили – Юлія Кокіна та Юлія Моренко, друге – Ганна Колеснікова та Дарія Чепіжко, абсолютну першість виборола студентка 4 курсу Любов Мазалова, яку рекомендовано до участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської Олімпіади зі спеціальності «Музичне мистецтво» в Мелітопольському державному педагогічному університеті  імені Б. Хмельницького. Також комісія одноголосно вирішила відзначити сертифікатами таких учасників: Ольгу Боднарук, Любов Згурську, Карину Левченко, Євгена Крупіна та Катерину Марченко.

Конкурсанти та їх керівники висловили подяку на адресу керівництва за високу організацію проведення Олімпіади, відзначили, що в цьому році, як і в попередні роки, були запропоновані неординарні конкурсні завдання, які учасники розв’язували з цікавістю. 

Вітаємо переможців, бажаємо їм успіхів та подальших високих результатів!

Інна Пащенко,
кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри музичного виховання
Світлини з архіву кафедри

Здобутки студентів-волейболістів

Із 22 лютого по 1 березня ц. р. на базі Бердянського педагогічного університету проходили змагання з волейболу серед чоловічих студентських команд у рамках спартакіади БДПУ. У змаганнях взяли участь 12 команд. Учасники  були розділені на дві підгрупи. Група «А» – студенти п’яти курсів факультету фізичного виховання, група «Б» – студенти інших інститутів і факультетів (7 команд).

3Gucqgm-IFk

У групі «А» 1 місце виборола збірна команда 3 курсу, 2 місце посіла збірна команда 2 курсу, 3 місце зайняла команда 4 курсу. У групі «Б» 1 місце зайняла збірна команда факультету фізико-математичної і технологічної освіти, 2 місце посіла збірна команда Інституту психолого-педагогичної  освіти та мистецтв (у склад увійшли 3 студенти за спеціальністю «хореографія»), 3 місце має збірна команда факультету економіки та управління. По завершенню ігор у підгрупах були сформовані дві збірні команди.  Команда «А» – збірна команда факультету фізичного виховання і команда «Б» – збірна команда інститутів і факультетів.

_xc0uBXu_n0 0LLt5AIQmk0 CrFGJl7WPZg gdfb4yT9JDo

…А 2 березня на базі БДПУ відбувся традиційний університетський турнір "Кубок Вызова" серед чоловічих команд з волейболу. У ньому взяли участь збірна команда факультету фізичного виховання та збірна команда інститутів і факультетів, а також збірна команда випускників і викладачів БДПУ. Ігри проходили за круговою системою, і місця визначились наступним чином: 1 місце і кубок має збірна команда факультету фізичного виховання, 2 місце посіла збірна команда випускників і викладачів БДПУ, 3 місце зайняла збірна команда інститутів і факультетів.

ATrbwE7twDk LvTmoiVGvAk

За підтримки депутата Бердянської міської ради, голови профспілкового комітету БДПУ Віталія Лоли й Олімпійського Чемпіона, декана факультету фізичного виховання Сергія Кушнірюка спортсмени отримали солодкі й пам’ятні призи. Також суддями та оргкомітетом були визначені кращі спортсмени в різних номінаціях. Пам’ятні призи отримали: в номінації «Кращий гравець турніру» – студент 2 курсу факультету фізичного виховання Олексій Горбуля, студент 2 курсу факультету економіки та управління Дмитро Яременко. У номінації «Кращий нападник» було нагороджено студента 3 курсу факультету фізичного виховання Романа Деревянка, студента 3 курсу факультету фізико-математичної та технологічної  освіти Олександра Єгорова. У номінації «Креативний підхід до гри» нагородили  Романа Богданова – випускника БДПУ. Також була нова номінація – «Тренер – курівник команди», нею нагородили студентку 3 курса Інститута психолого-педагогичної освіти та мистецтв Анастасію Литвиненко. Вітаємо призерів та бажаємо наснаги до нових перемог! Кожен факультет пишається своїми спортсменами, бажаючи їм успіхів у майбутньому.

Аліна Голованова,
кореспондент «Університетського Слова»
(за матеріалами голови спортивного
клубу БДПУ Кирила Пономаренка)
Світлини Дениса Величка

Про форми професійної мотивації бібліотекарів

Сучасні методи роботи бібліотекарів потребують постійної підготовки та навчання нових методик. Завідувач бібліотеки БДПУ Світлана Білокінь стала учасницею міжнародного семінару «Оцінка результатів діяльності бібліотеки та форми професійної мотивації бібліотекарів», який 28-29 лютого ц. р. в Києві проводили Українська бібліотечна асоціація та Goethe-Institut в Україні.

IMG_9122 IMG_9123

Німецькі та українські експерти знайомили учасників із питаннями інноваційного менеджменту та маркетингу в бібліотечній справі, а саме: поширення та використання  інновацій в бібліотечних послугах, лобіювання бібліотечних інтересів, партнерство та спонсорство, визначення критерій оцінки діяльності бібліотеки, мотивування бібліотекарів.

Сертифікат учасника семінару поповнив колекцію відзнак і нагород нашого колективу.

Тетяна Шилова,
бібліотекар 1 категорії
Світлини редакції «УС»

Не будь байдужим!

2 березня 2016 року представники волонтерського загону «Крок на зустріч» Інституту соціально-педагогічної та корекційної освіти БДПУ вирішили організувати майстер-клас виготовлення виробів із солоного тіста для вихованців КУ «Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів», приурочений до свята 8 березня.

IMG_3023 IMG_3025 IMG_3031 IMG_3042

Задоволення отримали не лише діти, а й робітники Центру та волонтери. Адже дитячі посмішки та радісні очі ще нікого й ніколи не залишали байдужими.

IMG_3027 IMG_3034 IMG_3022 IMG_3043

«Ми дякуємо за безцінний досвід, який дає нам наснагу для подальшої роботи», – говорили на прощання  представники волонтерського загону ІСПКО.

Від щирого серця вся наша робота!

Бо всім нам потрібна любов і турбота!

Ганна Мицик,
керівник волонтерського
загону «Крок на зустріч»
Світлини автора