Наші – на ярмарку…

Сьогодні, 11 березня, в Бердянському Центрі культури і творчості «Софіт» проходив «Волонтерський ярмарок», де представники громадських організацій міста презентували свою діяльність, а також провели майстер-класи з різних волонтерських напрямків.

Ф1

Зокрема, директор благодійної організації «Helper.Ua» Олена Однолько прийшла не тільки, щоб розповісти про діяльність свого об'єднання, а й познайомитися з іншими небайдужими жителями Бердянська, які готові зробити місто краще.

ЯЯ

Один із засновників університетської волонтерської організації «Наші Атланти», редактор газети БДПУ «Університетське Слово» Степан Герилів, в свою чергу, демонструючи на екрані майже сотню свіжих світлин із поїздок у зону АТО, розповідаючи не тільки про історію створення організації, причини написання книги «НАШІ АТЛАНТИ: жертовність во ім`я спасіння», а й закликав бердянців активніше долучатися до університетського волонтерського руху, оскільки війна триває, а захисникам нашим дуже вже потрібні наша підтримка, увага, допомога…

Секретар міської ради Олексій Холод і керуюча справами виконкому Олена Фойт, які також взяли участь у відкритті ярмарку, в неформальній обстановці спілкувалися з волонтерами, котрі, в свою чергу, діоиоися проблемами, у вирішенні яких могла б посприяти місцева влада.

«Волонтерський ярмарок» тривав до 14-ї години. Він є частиною проекту «Зміцнення спроможності та мереж громадських організацій Запорізької області» в рамках Української ініціативи щодо підвищення впевненості (UCBI) при фінансуванні Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Університетське Слово»
Світлини  Ігоря Хижняка

Із засідання Літературної вітальні

Кожний пересічний українець знає, що 9 березня  це не просто дата у календарі, це ще й день народження українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

_DSC8161 _DSC8152 

До цієї дати працівники бібліотеки підготували та провели засідання Літературної вітальні, присвячене величному сину України, поету, прозаїку, драматургу та художнику.

Гостями вітальні стали затяті шевченкознавці – доктори  філологічних наук, професор  Вікторія Зарва та Ольга Новик, які розказували про вплив творчості генія на їх розвиток як науковців, про добрі зміни в історії та культурі сьогодення.

Прекрасно вписались в атмосферу розмови і відеоматеріали та музика, яку підібрали фахівці медіацентру.

Студенти Інституту філології та соціальних комунікацій, факультету фізико-математичних дисциплін також були активними учасниками засідання Літературної вітальні. Юні поціновувачі зачитували вірші та уривки з творчості Шевченка.

Тетяна Шилова,
бібліотекар І категорії
Світлини з архіву бібліотеки БДПУ

Приєднуйтеся до конкурсу!

До річниці святкування Дня незалежності Греції голова Бердянського товариства Ірина Нагай та старший викладач кафедри початкової освіти ІППОМ Тетяна Володько організували Загально-університетський конкурс  малюнків на тему: «Греція: міфи, реальність, сьогодення», в якому виявили бажання взяти участь студенти всіх факультетів та інститутів БДПУ. На нашому сайті викладаємо пронумеровані світлини робіт, виконаних у різних техніках, для ознайомлення, а он-лайн голосування проходитиме з 10.03.16 по 23.03.16 (для визначення переможця глядацьких симпатій). Основного переможця конкурсу визначить журі в складі: провідного фахівця з виховної роботи БДПУ Омельченко А.І, голови Бердянського товариства Нагай І. Д., доцента кафедри політології і права Папанової В. А., доцента кафедри початкової освіти ІППОМ Малицької О. В., старшого викладача кафедри початкової освіти ІППОМ Володько Т. К., редактора газети БДПУ «Університетське Слово» Гериліва С.М.. Відкриття виставки учасників Загально-університетського конкурсу «Греція: міфи, реальність, сьогодення» та нагородження переможців відбудеться на Святкуванні Дня незалежності Греції 24 березня в Бердянському художньому музеї ім. Бродського о 16.00. Запрошуємо всіх підтримати наших талановитих студентів.

к (1) к (2) к (3) к (4)

к (5) к (6) к (7) к (8)

к (9) к (10) к (11) к (12)

к (13) к (14)

P.S. Якщо виникає проблема з голосуванням, просимо перейти за таким посиланням: goo.gl/forms/UQzCVadWBb

«Університетське Слово»