Післясмак тріумфу

Інтерв`ю


2 (1)

Четвертого березня в актовій залі головного корпусу БДПУ відбувся конкурс «Міс Університет 2016». Минуло трохи більше тижня. Світло, наведене на учасниць, згасло, зала спорожніла, емоції повернулись у помірний лад, і тепер прийшов час дізнатись про відчуття після перемоги, і які зміни відбулись у житті переможниці. І ось мені випала честь порозмовляти для «УС» із володаркою першого місця конкурсу краси нашого університету, студенткою ІІІ курсу соціально-гуманітарного факультету Аліною Поповою.

2 (3) 2 (2) 1 (1) 

– Аліно, дякую, що погодилась на інтерв’ю. Ще раз вітаю з перемогою!

 Дякую! Перемога – це велика несподіванка для мене! Я дуже вдячна своїм батькам, які мене підтримували і вірили в мене. Хочу сказати велике дякую своїй групі і всім, хто вболівав за мене на концерті. Це давало мені багато енергії. Окремо вдячна викладачам соціально-гуманітарного факультету, які всебічно мені допомагали. Це наша спільна перемога, я рада, що СГФ кращий!!!               

– Чи ти уявляла колись, що, вступаючи до БДПУ, ти станеш головною красунею університету?

– Взагалі, конкурс – це не моя стихія. Я звикла бачити себе у спорті й ніколи не пробувала себе у подібному амплуа. Мені допоміг деканат, який висунув мене від факультету і надав мені подібну можливість. Чесно, коли вперше прийшла до студентського клубу, то не знала, що буду колись брати участь у подібних заходах. Я просто старанно ходила на всі репетиції, виходила на сцену, отримуючи задоволення.

 – Як особисто для тебе проходила підготовка до конкурсу, зважаючи на зміни в форматі, порівняно з минулим роком?

– Минулого року участь в конкурсі була в деякому сенсі авантюрою. Взагалі, я була занурена в навчання, лише надіслала світлини, особливо не переймаючись результатом. А цього разу я підійшла до конкурсу серйозно і робила це з задоволенням. Крім того, завжди приємно спробувати себе в чомусь новому, подивитись, як люди сприймають тебе в новій ролі. Я намагалась не пропускати жодної репетиції, прислухалась до нашого організатора – Насті. Безмежно вдячна їй за те, що вона допомагала, і всі ми (учасниці) виступили так чудово саме завдяки їй, бо серед нас нема ні акторів, ні танцюристів. Кожна з нас – звичайна дівчина.

– Аліно, який з етапів конкурсу тобі був до вподоби більше за всіх?

– Мабуть, виступ в стилі «Чикаго», бо ми спробували себе в доволі своєрідному образі – жінки-вбивці, жінки, яку зрадили, тому відкриття такої нової грані мені дуже сподобалась. Всі номери були цікавими, але не можу не згадати окремо про вихід у французькому стилі, бо це було для мене незабутньо, а також, звичайно, в українському національному одязі. Він – близький моїй душі. Вихід у вечірній сукні взагалі викликав відчуття, що ти на справжньому балу. Найбільше ж хвилювання викликав мій власний номер, оскільки я виступала з баскетбольними м’ячами. Якщо порівнювати з іншими учасницями, наприклад, танці, то в танці забутий рух можна замінити іншим, а з м’ячами кожен рух повинен бути відточений. Переймалась тим, що можу помилитись під час концерту, бо це доволі непередбачувано.

– Якщо ми вже торкнулися теми баскетболу, то скажи, що важче: перемогти в баскетболі, навчанні чи на сцені?

– В спорті я звикла перемагати, завжди наша команда, зокрема,  і я ставили за мету перемогу. Баскетбол дає можливість контролювати процес матчу. Ти бачиш рахунок, знаєш, скільки ти закинув, що ти можеш зробити і які в тебе помилки. Щодо навчання, коли я перемагала в конкурсах, програмах, грантах, то в деякому сенсі успіх залежить і від удачі, фортуни… Наприклад, польський навчальний грант я виборола лише з другої спроби. Стосовно конкурсу, я з самого початку не думала про перемогу, для мене думка журі – це п’ять суб’єктивних поглядів, тому, якби навіть не перемогла в конкурсі, то й дуже вже й не переймалась б, оскільки кожен має свою точку зору. На відміну від баскетболу, не відчуваєш контролю над ситуацію, тобто я не знала, які оцінки вони ставлять мені, наскільки майстерно виступаю, що подобається, а що – ні, можливо, щось треба було змінити. Взагалі, це важке відчуття, коли виходила на сцену, то задавалось, що я навіть не дихаю. Подібні емоції я ніколи не відчувала і в цьому є щось надзвичайне.

– Ти, безумовно, маєш багато досягнень в спорті та навчанні. Яке місце серед твоїх звитяг посяде перемога в «Міс Університет-2016»?

– Напевно, я розглядаю спорт, навчання та перемогу на конкурсі, як три окремі ланки. Не можу поєднувати. Я по життю – максималістка, тому звикла отримувати те, що дає мені задоволення. Перемога і є цим задоволенням. Перше місце в  цьому конкурсі – те, що не можу порівнювати ані зі спортивними змаганнями, тому що це теж велика робота, ані з навчанням, тому що в досягненні успіхів у ньому мені допомагають викладачі. Цей виграш – це дуже приємно, несподівано. Я не можу порівнювати ці три ланки.

– Аліно, що змінилось у твоєму житті після перемоги?

– Насправді, нічого не змінилося. Знову почались навчальні будні. Безумовно, приємно, що всі викладачі мене вітають, мною пишається моя група, яка дуже мені допомагала на конкурсі, я відчувала їх підтримку. Також я знайшла подруг. Це – інші учасниці конкурсу. Мені подобається наш колектив, ми ніколи не сварились, після конкурсу ми підтримуємо дружні стосунки. Це – чудово! Моє життя докорінно не змінилось, бо це були нові емоції, заряд енергії, досвід, який я запам’ятаю на все життя.

– Бажаю тобі нових звершень як у спорті, так і навчанні, захистити титул, якщо дозволять правила у наступному році. Окремо дякую за дуже цікаву і вельми змістовну бесіду.

– Дякую, я дуже вдячна за спілкування! Сподіваюсь, що такі «красиві» заходи будуть проводитись ще не раз у стінах нашого університету.

Із Аліною Поповою за завданням редакції
розмовляв Сергій Біленький,
студент-журналіст БДПУ

Наші агітатори – в Гуляйполі

Саме з візиту до міста Гуляйполе учора, 11 березня,  розпочався цикл профорієнтаційних виїзних заходів під загальною назвою «Абітурієнт-2016».

DSCI2098

Наші, університетські, агітатори – Василь Крижко, Людмила Костенко, Юлія Семеняко та Валентина Ектова були присутні на зустрічі випускників Гуляйпільського району з навчальними закладами області. Розповідаючи про наш університет, серед  переваг зазначили про якість навчання, про широкий спектр спеціальностей, про можливість проходження різноманітних закордонних практик, про наявність програми «подвійний диплом» та інше. Діти з зацікавленістю слухали наших представників, ставили питання, які їх дуже цікавлять. В допомозі майбутнім абітурієнтам стали рекламні матеріали про наш університет, які зацікавлено отримали. Тож сподіваємось побачити випускників Гуляйпільського району в лавах наших майбутніх студентів.

DSCI2089 DSCI2096 DSCI2101 DSCI2103

Друга частина зустрічі з Гуляйполем проходила в місцевому краєзнавчому музеї. З цікавої екскурсії залами цього музею ми довідалися про історію цього славного міста, починаючи з давнини. Неабиякий інтерес викликали артифакти, присвячені Нестору Махно, який народився та жив в Гуляйполі.

Людмила Костенко,
завідувач підготовчого відділення БДПУ
Світлини автора