Логотип для РМУ

Учора, 26 жовтня, відбулося друге засідання правління Ради молодих учених БДПУ. На порядку денному стояли важливі питання: затвердження назви конференції молодих учених БДПУ, обговорення макету сайту для РМУ, проведення соціологічного опитування серед професорсько-викладацького складу університету тощо.

_DSC2244 1

Але найважливішою подією засідання було затвердження символіки РМУ, адже символіка – це неодмінний атрибут самовизначення організації або об’єднання. Ефективний імідж будь-якої установи сьогодні немислимий без корпоративної атрибутики. Саме вона формує фірмовий стиль і включає в себе безліч елементів обов'язкового використання – від логотипу, слогану, гімну до візиток, сувенірів, що і дозволяє створювати унікальне «обличчя організації». Корпоративні відзнаки привертають увагу не тільки до діяльності установи, що дозволяє сформувати позитивний образ у партнерів і співробітників і, будучи зовнішнім візуальним елементом корпоративної культури, відображають ідеологію, стандарти і цінності компанії. Сьогодні навіть невеликі установи прагнуть мати фірмову канцелярію і сувенірну продукцію з корпоративною символікою.

2 3

Логотип для Ради молодих учених БДПУ було створено молодим, але вже відомим у нашому університеті дизайнером – студентом 5го курсу факультету фізико-математичної освіти, комп’ютерних технологій та трудового навчання Сергієм Ковачовим.

3JYjT1R1D8A

Логотип представляє собою стилізовану абревіатуру Ради – РМУ, що утворює своїми контурами чи то квітку, чи то серце, символізуючи прагнення до зростання та любов до науки. Ефект цей посилено кольорами: червоний – символ наснаги, енергії та зелений –  символ росту і перемоги. Буква М має форму фігури людини, руки якої охоплюють весь логотип. Це символ Молодого вченого, що здатен своїм ентузіазмом та жагою до пізнання оволодіти знаннями для розвитку нашої науки.

Logo2

На світлинах можна побачити приклади використання логотипу та варіанти його виконання. На засіданні було прийнято рішення затвердити цей логотип та розпочати роботу над створенням інших атрибутів символіки.

14673074 14673075 14673076

14673077 мокап 1 растяжка 2

А ми хочемо подякувати Сергію за такий неоціненний подарунок та внесок у розвиток і зміцнення Ради молодих учених.

Яна Сичікова,
голова РМУ БДПУ, доцент
кафедри професійної освіти
Світлини автора

Кулінарна подорож до Греції

Основним призначенням гуртків є залучення учнів у вільний від навчання час до вдосконалення вмінь і навичок з обраної професії. Відповідно до цього з кожної професії у коледжі працюють гуртки кулінарного профілю, керівниками яких є майстри виробничого навчання, викладачі спецдисциплін.

DSCF0654 DSCF0661

Учора, 26 жовтня, на великій перерві у стінах навчального закладу відбулась велика подорож до Греції з учнями гуртка «Кулінарна подорож» на чолі з викладачем спецдисциплін Паленковою Ларисою Леонідівною та майстром виробничого навчання Стародубцевою Тетяною Іванівною. Гостями цього заходу були адміністрація коледжу, викладачі, батьки, учні та студенти.

DSCF0668 DSCF0674

Гуртківці пригощали гостей грецькими стравами, розповідали про звичаї Греції, співали та танцювали. Присутні брали участь у вікторині.

Ніхто не був байдужим на цьому заході.

Галина Іванченко,
заступник директора з ВР
Світлини автора

Проблеми та стратегія журналістської освіти

Журналістська освіта на факультетах журналістики в Україні: в якому вона стані, який її зміст та відповідність вимогам часу, проблеми взаємодії медіаринку та освіти – ці та інші питання розглядалися на Загальноукраїнській конференції «Журналістська освіта: що маємо і куди рухаємося?». Захід, ініційований ГО «Детектор медіа», відбувся 25 жовтня 2016 року у Києві. Участь у ньому взяла завідувач кафедри соціальних комунікацій БДПУ, доцент Анастасія Носко.

IMG_20161025_105922

Проведення конференції стало відгуком на критику якості журналістської освіти в Україні, яка з кожним роком зростає. Медіаринок часто незадоволений рівнем знань та умінь випускників факультетів журналістики, оскільки останні не мають достатньо знань та практичних навичок для роботи  в сучасних умовах медіа індус.

14753274_1109201279171495_2845706567609242576_o dutsyk_600

На початку конференції були презентовані результати пілотного дослідження, проведеного ГО «Детектор медіа», «Стан журналістської освіти на факультетах журналістики в Україні», яке ґрунтувалося на оцінці низки показників діяльності кафедр та факультетів журналістики, а також опитуванні представників медіаіндустрії та випускників журналістських факультетів.

IMG_20161025_073837 IMG_20161026_162925 IMG_20161026_163105

 «Основною ціллю дослідження був не рейтинг, а привернення уваги до системи журналістської  освіти, виокремлення основних проблем і тенденцій, – наголосила виконавча директорка ГО «Детектор медіа» Діана Дуцик. – Бо зараз ми підійшли до межі, коли зберігати статус-кво в освіті не можна, ми сподіваємось що дослідження стане поштовхом змін».

Власне, були названі такі проблеми, як: перенасичення навчальних планів філологічними дисциплінами, доволі скромне залучення до викладання журналістів-практиків, слабка технічна база, брак зв’язків з едіа індустрією, слабка інтеграція у міжнародний контекст, проблема комунікації кафедр/ факультетів із зовнішньою аудиторією (детально ознайомитися зі звітом можна за посиланням : http://osvita.mediasapiens.ua/go_telekrytyka/diyalnist/produkty/spetsialniy_zvit_stan_zhurnalistskoi_osviti_na_fakultetakh_zhurnalistiki_v_ukraini/ ).

В рамках конференції були проведені експертні обговорення означених проблем із залученням представників Міністерства освіти і науки України, Незалежної асоціації телерадіомовників, українських медіа та представників вишів із різних куточків України.

Кафедра соціальних комунікацій