Дерзайте, претендуючи на престижне працевлаштування

Минулого четверга, 27 жовтня, відбулася зустріч представників компанії «WebCase» зі студентами факультету фізико- математичних наук, комп'ютер технологій і трудового навчання БДПУ (див. світлини).

IMG_20161027_133345

Студія «WebCase» створена зовсім недавно командою фахівців із різних областей IT і займаємося комплексною розробкою сайтів "під ключ". Основний напрямок діяльності – створення інтернет-магазинів та індивідуальних веб-сервісів.

IMG_20161027_133401

Директор компанії Ілля Смирнов провів презентацію для студентів факультету, розповівши про перспективи роботи в області Web-програмування. У своєму виступі на наочних прикладах було показано, що в наш час молодому поколінню вигідно розвиватися саме в цьому напрямку IT-технологій.

У процесі спілкування він запропонував студентами застосувати свої вміння і навички, отримані під час навчання в БДПУ, на практиці в компанії «WebCase». Керівництво компанії спеціально створило чотири вакантні місця, на які можуть претендувати всі бажаючі. Для цього достатньо зареєструватися на сайті компанії  http://webcase.studio/ru/training/ і виконати декілька не дуже складних завдань. Після співбесіди Вас обов'язково запросять на безкоштовні курси з подальшим працевлаштуванням.

Шановні студенти, цей вибір  допоможе Вам у майбутньому мати гідний заробіток та престижну професію.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами
старшого викладача кафедри "фудаментальних та інженерно-педагогічних дисциплін
і інформатики" БДПУ Володимира Лаврика)
Світлини автора

Наші – на студентській першості світу!

У Вінниці (на базі ВНТУ) недавно завершився південно-східний європейський півфінал студентської першості світу з програмування ACM-ICPC, в якому брала участь і команда БДПУ (студенти факультету фізико-математичної освіти, комп’ютерних технологій та трудового навчання Олександр Панченко (6 курс), Руслан Тронін (3 курс), Євген Заволока (3 курс).

one

Своїми враженнями та світлинами ділиться  старший викладач кафедри "Фундаментальних та інженерно-педагогічних дисциплін і інформатики" БДПУ Володимир Лаврик:  «На олімпіаді наша команда вирішила 3 завдання, що було середнім показником. В олімпіаді брали участь 150 команд.

Суть олімпіади полягає в тому, щоб написати програму, яка на ввідні дані давала вірний висновок. В умові завдання є деяка кількість вступних даних  які  повинні вивестися в разі вірного написання програми.

four six

ACM-ICPC – це найбільша міжнародна олімпіада програмування,  участь в якій загалом беруть близько 200 000 команд з усього світу (Болгарії, Греції, Ізраїлю, Молдови, Чорногорії, Македонії, Румунія, Сербії, Туреччини та України), яка проходить у 8 етапів.

three

Нагородження переможців та учасників, закриття олімпіади проходило в ресторані «Бурлеск», а спонсорами виступили – facebook, wtn, looksery, livestreem, IBM.

У гуртожитку було цікаво: ми зустріли багато як і старих друзів з минулих олімпіад, так і нових. Славно відсвяткували завершення олімпіади: були ігри, багато розмов та розваг…   

Окрема подяка підприємству «Райагропостач» на чолі з Пономарьовим А. С. за надану спонсорську допомогу команді».

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами
Володимира Лаврика)

Наш професор – на міжнародному семінарі

У межах вшанування 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру в Києві відбувся міжнародній освітній семінар для вчителів соціогуманітарних дисциплін «Громадянське суспільство, соціальні медіа та єврейська історія України ХХ століття». Організаторами семінару  виступили Centropa (Австрія) та ГО «Мнемоніка».

1

Основу семінару складала низка воркшопів, присвячених досвіду створення та презентації учнями документальних фільмів на основі фотоархівів та опитування конкретної пересічної людини, яка пережила головну трагедію ХХ ст. Під час воркшопу вчителі з Німеччини, Польщі, Словаччини, Сербії, Македонії, Угорщини, Молдови та України поділилися власним досвідом та створили мережу транскордонних контактів для подальшої кооперації і співпраці.

2 3

У роботі семінару взяв участь і професор БДПУ Костянтин Баханов (див. світлини).

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами К. Баханова)

Вивчаючи складні теми…

У Києві в рамках Всеукраїнського методичного семінару для освітян «Нова українська школа: навчання/знання про Голодомор» відбувся обмін досвідом між вчителями та науковцями про те, як можна розвивати ключові компетентності у дітей, зокрема при вивченні складних тем, як Голодомор та інші геноциди.

1

Як зазначила у своєму виступі Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, тема Голодомору асоціюється як депресивна інформація, хоча насправді розвиває соціальні та громадянські компетентності, пошану до почуття гідності кожної  людини.

2

Під час заходу Міністр освіти України Лілія Гриневич та представники Науково-освітнього консорціуму вивчення Голодомору (HREC), Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору (HREC in Ukraine) підписали Меморандум про співпрацю. Документ має сприяти розвитку проекту Міжнародної метод лабораторії для освітян «Verba Magistri», яка створює умови для вільного обміну думками вітчизняних та зарубіжних педагогічних працівників і академічних науковців, поглиблює суспільну єдність та діалог між різними регіонами України. Зокрема, вона сприяє розробці та впровадженню в життя інноваційних методик викладання історії Голодомору та інших геноцидів у навчальних закладах України і формуванню на цій основі ключових компетентностей нової української школи – соціальних і громадянських, загальнокультурної грамотності та підприємливості.

3

До роботи цієї лабораторії залучено професора кафедри педагогіки вищої школи, управління навчальним закладом і методики викладання суспільствознавчих дисциплін БДПУ Костянтина Баханова.

«Університетське Слово»
за матеріалами та світлинами К. Баханова)
На світлинах: Підписання Меморандуму; професор БДПУ К. Баханов на брифінгу, присвяченому презентації лабораторії; професор К. Баханов презентує підходи до викладання теми Голодомору під час семінару

Зустріч членів консорціуму проекту ЕРАЗМУС+ у Чернівцях

24-26 жовтня 2016 р. відбулась чергова робоча зустріч членів консорціуму проекту ЕРАЗМУС+ «Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій» (QUAERE).

3 2

Базою зустрічі став Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича.

1 4 5 6

Члени проектної групи Бердянського державного педагогічного університету Ігор Лиман, Ольга Шубіна та Яна Лагута презентували іншим учасникам проекту доповідь “Structure and functionality of internal QA in BSPU”, а також розроблену НДІ Історичної урбаністики тримовну рубрику сайту з матеріалами про проект.

Ігор Лиман, професор БДПУ,
координатор міжнародної діяльності університету
Світлини з архіву Науково-дослідного
інституту історичної урбаністики БДПУ 

 

Із виставки «Інноватика в сучасній освіті 2016» – з медаллю Лауреата І ступеня

25-27 жовтня ц. р. в столиці відбулася VIII Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та IV Міжнародна виставка «World Edu», яка проходили в Київському Палаці дітей і юнацтва. Організатор: Компанія «Виставковий  Світ» за підтримки й участі Міністерства освіти й науки України, Національної академії педагогічних наук України.

3

Виставка налічувала 578 учасників:  університети, академії, інститути, коледжі, наукові установи, професійно-технічні навчальні заклади, школи, дошкільні й позашкільні навчальні заклади, виробники засобів навчання, програм, освітні й культурні представництва, агентства. Одним із учасників традиційно став і наш університет.

1 2

Гостей  нашої експозиції, серед яких  були:  Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь, перший проректор  Університету менеджменту освіти НАПН України Микола Кириченко,  дійсний член Академії педагогічних наук України Неля Ничкало, зустрічали к. пед. н., доцент Павло Буянов та завідувач підготовчого відділення Людмила Костенко.

4

У рамках виставки відбулися семінари, презентації, майстер-класи, під час яких учасники запропонували студентам, старшокласникам, батькам, педагогам, керівникам навчальних закладів усієї України умови прийому й навчання в навчальних закладах, програми обміну, стипендії, гранти, мовні й канікулярні програми, можливості проходження стажувань і подальшого працевлаштування, ділилися досвідом міжнародного співробітництва.

За результатами конкурсу  тематичних номінацій наш університет нагороджено медаллю Лауреата І ступеня за роботу  д. пед. н., професора Ірини Глазкової на тему  «Інноваційні підходи до вивчення англійської мови в навчальних закладах».

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами
завідувача підготовчого відділення БДПУ Людмили Костенко)