Повернувшись із з`їзду…

Провідний фахівець з питань запобігання та виявлення корупції БДПУ Ігор Кальченко 25 квітня ц. р. брав участь у З’їзді представників юридичних навчальних закладів та наукових установ в Харкові в числі 57 делегатів.

ЗЇЗДДДД

Повернувшись із з`їзду, Ігор Анатолійович розповів: «Зважаючи на особливу суспільну значущість Ради прокурорів України, реалізацію підпункту 4 частини першої статті 71 Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року № 1697-18 і із метою забезпечення створення умов для проведення з’їзду представників вищих юридичних навчальних закладів та наукових установ, прагнучи забезпечити публічність і прозорість усіх процедур, широке представництво юридичних ВНЗ і наукових установ було створено Організаційне бюро з підготовки та проведення з’їзду.

Головою Оргбюро призначено доктора юридичних наук, академіка НАН України, ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого В. Я. Тація.

Представники юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ на з’їзді обрали двох членів Ради прокурорів України (РПУ).

Шляхом таємного голосування представниками до РПУ стали: доктор юридичних наук, професор, перший проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ю. П. Битяк, доктор юридичних наук,  професор, декан юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка І. С. Гриценко».

кальченко

 

«Університетське Слово»
Світлини з сайту: http://nlu.edu.ua

Вітаємо наших – президентських стипендіатів!

Учора, 26 квітня, на сайті Міністерства освіти і науки  України появився наказ «Про призначення академічних стипендій

Президента України студентам вищих навчальних закладів на II семестр 2016/17 навчального року».

Приємно, що серед цьогорічних президентських стипендіатів є й троє наших:

Валентина Медведенко – студентка 3 курсу ФФМКТО, Вікторія Попівщая – третьокурсниця ФФСК та Тетяна Чумак – студентка 6 курсу ФДССО.

Вітаємо! Щиро бажаємо дівчатам плідної наукової роботи та успіхів у навчанні!

СТИПЕНДІАТИ

 

«Університетське Слово»

  

Плюс – позитивні емоції

Учора, 26 квітня, відбувся щорічній еко-квест «енергозбереження», в якому взяли участь 8 команд із навчальних закладів Бердянська. Наш університет представляли 2 команди: гуманітарно-економічного факультету та факультету фізико-математичної, комп`ютерної та технологічної освіти. Завдання квесту – пройти 10 локацій та виконати різноманітні завдання з екологічною тематикою.

3767f17a9c0bf280f499e99117a01ff0

Команда геманітарно-економічного факультету зайняла 5 місце, але головне, що ми отримали справжні позитивні емоції та й …смачненьку піцу. Квест відбувся за участі громадської організації "Урбаністичні ініціативи".  

NTuUX0TjSmM  gFNTHyUeHJs

QvgDA1KllTw  RFmSbXKUrwE

Tn7NPajI1Hk  ZDFbPvjv3bQ

Марія Тохтамиш,
голова волонтерського сектору ГЕФ
Світлини автора

The English Language Olympiad: Final

19-21 квітня 2017 року на базі Національного університету «Львівська політехніка» відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Англійська мова» серед студентів вищих навчальних закладів, де англійська мова не є спеціальністю. Організатором цього наукового заходу виступила кафедра прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Всього в олімпіаді взяли участь близько 120 студентів з 84 ВНЗ України, серед них – представники Києва, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Маріуполя, Мелітополя та інших міст.

Бердянський державний педагогічний університет представляли студентка факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Боровська Марія і студентка факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Павленко Дар’я, яких підготували викладачі кафедри іноземних мов і методики викладання Прядко Юлія Павлівна і Салюк Богдана Анатоліївна.

???????????????????????????????

Олімпіада проходила у два етапи. Перший – це 90-хвилине тестування навичок аудіювання, читання і використання мови на платформі Moodle з автоматичною перевіркою результатів робіт. Завдання другого етапу складалося з написання есе та усного спілкування з членами журі на запропоновану тему. Усім роботам був наданий особистий шифр, що уможливило об’єктивність їх оцінювання.

Наші учасниці показали високий рівень володіння англійською мовою на всіх мовленнєвих рівнях і склали достойну конкуренцію провідним ВНЗ України. Дівчата були відзначені сертифікатами учасниць Всеукраїнської олімпіади.

Вітаємо наших студенток і бажаємо їм успіху в подальшому вдосконаленні англійської мови!

1 3

За матеріалами кафедри іноземних мов і
методики викладання

Не заплющуймо очі, не затуляймо вуха…

   Учора, 26 квітня, в університетських «нашоатлантівців» гостювали  хлопці-добровольці, які захищають наш мир та спокій в Широкіно. Розповідає кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музичного виховання БДПУ  Анетта Омельченко: «Ми їм віддали подарунки від студентів та учнів шкіл нашого міста й самі допомогли свіжою курятиною, вологими серветками, печивом, кавою, цукром… Хочеться дуже подякувати Сергію Матвєєву за 100 кг свіжої риби і Павлу Порохні – за постійну допомогу нашим захисникам.

Не можна заплющувати очі і затулити вуха, щоби  не бачити й не чути про військові дії, що за якихось 100 кілометрів від нас. Але ці хлопці там стоять, не пускаючи  далі "сусіда" з «градами» та смертями… І це вже справа совісті кожного з нас – допомагати їм чи ні….

Я хочу подякувати всім небайдужим, щедрим і щирим людям, які вірять нам і підтримують хлопців на передовій»…

фото Ан

«Університетське Слово»
(за матеріалами НАШИХ АТЛАНТІВ) 

Заняття проводить Берт Дрейкслер – наш американський гість

Студенти спеціальності «Право» гуманітарно-економічного факультету мають можливість прослухати лекції іноземних спеціалістів. Цього разу, в рамках договору, для студентів-правників заняття проводить американський юрист, партнер юридичної фірми «Кенделл Брілл Келлі» (м. Лос-Анджелес, США) Берт Дрейкслер.

13

Пан Дрейкслер є визнаним експертом із питань кримінального права та кримінального процесу США. Має 40-річний досвід роботи на посадах федерального прокурора, адвоката, керуючого партнера міжнародної юридичної фірми.

Зустрічі зі студентами факультету проходять у доброзичливій, інтелектуально насиченій, навіть дещо змагальній атмосфері (див. світлини). Студенти дізнаються багато нового й цікавого зі світу американського кримінального правосуддя та про роботу учасників кримінального процесу. Також американський лектор та наші майбутні юристи активно обговорюють та порівнюють положення кримінального закону і практики його застосування, охоче діляться своїми враженнями та спостереженнями.

_DSC1802 Американец 1

1 (4)

Послухати лекції американського спеціаліста й поспілкуватися з ним можуть всі бажаючі. Термін візиту Берта Дрейкслера з 24 квітня по 4 травня ц. р.. Запросив американського фахівця до БДПУ завідувач кафедри правознавства, к. і. н., доцент Дмитро Каменський.

3

Наталка Михайліченко,
лаборант кафедри правознавства
Світлини з архіву кафедри