Грамоти – учасникам, Подяка – викладачам

Минулого тижня на базі педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Початкова освіта». В олімпіаді взяли участь 57 учасників із 31 вищого навчального закладу України.

Не залишився осторонь цієї події й наш університет. БДПУ представляли студенти 5 курсу факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Єгор Абрашкін та Юлія Караянова. Ці майбутні вчителі початкової школи довели, що вони ґрунтовно володіють науково-педагогічними і методичними знаннями, вміють їх майстерно застосовувати, здатні до глибокого осмислення і творчого застосування надбань сучасної педагогіки і методики початкової школи.

За результатами практичного туру наші «олімпійці» були нагороджені Грамотами: Єгор – за кращий урок літературного читання й педагогічне мовлення, а Юлія – за педагогічну елегантність.

1 2

   Журі й оргкомітет другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Початкова освіта» окремою Подякою відзначили діяльність викладачів кафедри початкової освіти БДПУ, які забезпечили високий рівень підготовки студентів до участі в студентській олімпіаді.

Щиро вітаємо наших учасників олімпіади, бажаємо творчої наснаги, нових відкриттів, успішних стартів на всіх життєвих дорогах!

Колектив викладачів і студентів
факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв

На світлинах: учасники
Всеукраїнської студентської олімпіади зі
спеціальності «Початкова освіта» Юлія Караянова та  Єгор Абрашкін.

Про те, про що важко сказати…

Із 13 по 22 квітня ц. р. у холі головного корпусу БДПУ проходить арт-виставка «Те, про що важко сказати», організована за сприяння викладачів та студентів факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв. Вона проводиться в рамках проекту «Інтеграція через діалог», що здійснюється за підтримки Міністерства освіти і науки України, Європейського Союзу, ГО УМНІЦ, Всеукраїнської Асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба».

Проект передбачає надання освітньої, психологічної та інтеграційної допомоги дітям, які постраждали від збройного конфлікту на Сході України та анексії Криму. Арт-виставка має на меті сприяти покращенню процесу інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади, формуванню почуття співпереживання і розуміння ситуацій, у яких перебувають вимушені переселенці. Виставка – це низка концептуальних зображень, за допомогою яких діти з числа внутрішньо переміщених осіб висловили власне бачення хибних стереотипів, з котрими їм доводиться зустрічатись у нових життєвих обставинах. Арт-проект – спроба продемонструвати те, що іноді надто важко передати словами.

Ф1 (1) Ф3 (1)

Ф4 (1) Ф5 (1)

Автор ідеї та фотограф: Христина Музичук.

Сюжет і візуальні образи: діти з числа внутрішньо переміщених осіб.


«Університетське Слово»
(за матеріалами факультету)

Вітаємо нашого «Олімпійця»

13-14 квітня 2017 року у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди проводився ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Соціальна педагогіка» серед студентів вищих навчальних закладів.

Бердянський державний педагогічний університет представляв студент 303 групи спеціальності «Соціальна педагогіка» факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Євгеній Шалупня (наукові керівники: доценти Катерина Петровська, Наталя Захарова, ст. викладач Анастасія Тургенєва).

Програма Всеукраїнської олімпіади складалась з трьох турів: І тур – теоретичний – передбачав виконання тестових завдань та розв’язання соціально-педагогічних ситуацій; ІІ тур – науковий – передбачав захист власного наукового дослідження з використанням сучасних інформаційних технологій; та ІІІ тур – практичний – демонстрація фрагменту соціально-педагогічного заходу, з розв’язання проблеми власного наукового дослідження.

1 2

Євгеній успішно справився з численними завданнями. На практичному етапі студент захищав роботу на тему «Профілактика ризикованої поведінки у молодіжній субкультурі» та демонстрував особливості застосування інтерактивного методу роботи соціального педагога – форум-театру. За результатами ІІІ туру Євгеній став переможцем у номінації «За артистичність у презентації соціально-педагогічного заходу».

«Олімпійця» щиро вітали декан факультету Лариса Казанцева, викладачі кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти й студенти.

Бажаємо Євгенію наукових і творчих успіхів у досягненні поставленої мети й реалізації професійного потенціалу!

Анастасія Лазаренко, Христина Дімітрова,
студенти 502 групи спеціальності «Соціальна робота»

Досвід від Джона Поггі

Минулої п'ятниці, 14 квітня, у 142 аудиторії головного корпусу БДПУ пройшла лекція американського практикуючого юриста Джона Поггі, в якій, зокрема, йшлося про різницю між романо-германською та англосаксонською правовою сім'єю… 

Запросив Джона Поггі та здійснював синхронний переклад завідувач кафедри правознавства БДПУ Дмитро Каменський. Це неймовірно корисний досвід спілкування з професійним американським юристом. Студенти також отримали змогу перевірити свій рівень знань англійської мови.

dIdlVdhrV-c

Після лекції студент ГЕФ Андрій Рожнов провів для Джона та його дружини екскурсію Бердянськом. Гості залишилися задоволенні та обіцяли завітати знову.

YcUwN_xRdGo

Катерина Жук,
заступник голови інформаційного сектору ГЕФ БДПУ
Світлини автора