З повагою – до Трохима Зіньківського…

29 березня ц. р. студенти 5 курсу факультету філології та соціальних комунікацій на чолі з кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри української літератури та компаративістики Валентиною Школою  упорядкували на міському цвинтарі могилу видатного письменника, публіциста та перекладача  Трохима Зіньківського.

1 3 2

Студенти розповідають: «Вивчаючи курс «Українська літературна критика», ми, вражені цією постаттю, вирішили вшанувати його пам’ять. Ми упорядкували землю біля могили та посадили квіти… Але зовнішній вигляд пам’ятника потребує мужніх чоловічих рук. Тож будемо вдячні за будь-яку допомогу…».

4

Шановні друзі-бердянці, поціновувачі літератури, дбаймо про  великих митців нашого міста й після їх смерті. Не забуваймо про їхню звитяжну працю й той неоціненний внесок, зроблений на вівтар слави рідного міста, України…  Навіть незначні наші зусилля можуть зробити велике діло.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами факультету)

Схема проведення розслідування для студентів-журналістів

Учора, в останній день березня, пройшло практичне заняття старшого викладача кафедри соціальних комунікацій Ксенії Лукач на тему: «Схема проведення журналістського розслідування».

6 5 4 3

Студенти 33 групи дискутували з викладачем про проведення розслідування, вибір теми та конструювання гіпотези. На прикладі відеоматеріалів, юні журналісти аналізували результати українських інвестигейторів та дали оцінку своїм колегам. А також, спробували розробити власне журналістське розслідування за схемою розглянутою на практичному занятті.

2 1

Подібний досвід допоможе нашим журналіста краще орієнтуватися під час роботи.

Кафедра соціальних комунікацій
Світлини з архіву кафедри

У процесі дослідження й презентації

27-28 березня ц. р.  в місті Кропивницькому відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Феномен Левка Ревуцького у духовно-мистецькій спадщині української культури ХХ століття", мета якої – активізація наукового мислення, творчо-інтерпретаційного потенціалу та виконавсько-художньої культури студентів у процесі дослідження й презентації творчої спадщини Левка Ревуцького як найбільш творчо потужного митця України, крізь призму діяльності якого розкриваються особливості розвитку українського музичного мистецтва, професійної мистецької освіти і науки у царині Української культури ХХ століття.

IMG_20170327_112929 IMG_20170328_145653

У конференції брали участь студенти спеціальності " Музичне мистецтво" з 9 вишів України (26 студентів). Бердянський державний педагогічний університет представили студентка 6 курсу денної форми навчання Юлія Моренко  та керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Анетта Омельченко.

За найкращу доповідь та презентацію Юлія Моренко отримала Сертифікат.

Конференція 2017_1

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Анетти Омельченко