Вітання з Мексики

У рамках  Договору про співробітництво між факультетом фізико-математичної, комп'ютерної та технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету та факультетом комп'ютерних наук Заслуженого Автономного Університету Пуебла, Мексика, деканом якого є  професор  Маркос Гонсалес Флорис відбувається стажування кандидата педагогічних наук, доцента кафедри комп’ютерних технологій в управлінні  та навчанні й інформатики Ганни Алєксєєвої. Згідно з  графіком індивідуального плану, учора,  4 квітня,  відбулася зустріч представника нашого університету з групою 001 «Новаторство та талант» другого року навчання  факультету комп’ютерних наук. Своїми першими враженнями з нами ділиться Ганна Миколаївна:

«Академічна група під керівництвом професора, завідувача лабораторією цифрових систем і поновлюваних джерел енергії Хосе Італо Кортеса займається технологією TRIZ.  Теорія рішення винахідницьких задач, або ТРИЗ – область знань про механізми розвитку технічних систем і методах вирішення винахідницьких задач. Автор теорії – Генріх Альтшуллер.

1

Особисті спостереження: дзвінків тут немає, приходить студент просто так на заняття, все дуже демократично. Переглянули мою презентацію і відеоролик про Бердянськ. Пожвавилися і почали задавати питання. Різні. І жодного (!!!) про політичний стан та про війну!  «Які книги і яких авторів читають студенти?», «Чи читають Миколу Островського?», «Яких письменників люблять діти?», «У чому різниця між російською та українською освітами?», «З ким ми межуємо по Азовському морю?», «Що сподобалося в Мексиці?», «Що смачного я їла?» (розповіла про ананас з сілю та  перцем)…   Запитали про мою релігію.  «Чи є можливість культурних розваг?» – розповіла про всі заходи, в яких беруть участь наші студенти. Наш масово-культурний сектор вразив!!! Я зрозуміла, що а Мексиці  студенти тільки вчаться. А дозвілля – це особиста справа кожного. Запитали про різні форми здобуття дипломів. Виявляється, що в них 5 форм: наприклад, можна тільки писати дипломний проект, можна тільки здавати іспит… Запитали, чому з'єднали факультети? Розповіла про демографічний спад народжуваності. – Були здивовані! Їм це не загрожує. Тут з народжуваністю все нормально!

2

Загалом, «зустріч пройшла в теплій і дружній обстановці»!!! Дуже приємне враження від зустрічі. Сподіваюсь, що такі міжнародні заходи продовжать знайомство не тільки з діловим, але й з культурним життям наших народів»…

«Університетське Слово»
Світлини з архів кафедри факультету
фізико-математичної, комп'ютерної та технологічної освіти

Для згуртування зусиль

Сьогодні, 5 квітня, в університетській конференц-залі кафедра української літератури та компаративістики факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ спільно з відділом освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради проводять щорічний регіональний науково-практичний семінар «Актуальні тенденції викладання української літератури», присвячений 190-річчю міста Бердянська та ювілею університету.

_DSC0939 _DSC0936

Заплановано обговорення різних аспектів викладання української літератури в навчальних закладах:

  • Бердянськ очима відомих українських письменників: елементи дослідження на уроках літератури в старшій  школі;
  •  рідне місто в поетичній творчості бердянців: методичний аспект;
  • топоніміка Приазов’я в легендах та переказах у шкільному вивченні;
  • витоки талантів: специфіка роботи з обдарованими дітьми;
  • зустріч з письменниками, творчими особистостями як засіб розвитку читацької компетентності школярів;
  • специфіка сучасного уроку літератури;
  • використання сучасних технологій на різних етапах уроку літератури.

Мета проведення семінару – згуртувати зусилля вчених, методистів, учителів в обговоренні актуальних тенденцій викладання української літератури, зокрема методів, прийомів, форм, які сприяють активізації читацької та творчої діяльності сучасної молоді.

_DSC0938 _DSC0941 _DSC0944 _DSC0946

За результатами роботи П’ятого регіонального науково-практичного семінару «Актуальні тенденції викладання української літератури» планується видання матеріалів семінару.

«Університетське Слово»
(за матеріалами кафедри)
Світлини Павла Тєлькі
(Студклуб)

Висока оцінка чудового співу!

На базі КЗ Палацу Культури «Орбіта» в Запоріжжі з 31 березня по 2 квітня ц. р. відбувся ІІІ Всеукраїнський шоу-фестиваль талантів  «ZaГрай entertainment FEST – 2017».

 У номінації естрадний вокал Бердянський державний педагогічний університет гідно представила Аліна Макаренко – студентка першого курсу факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв (спеціальність – «Музичне мистецтво»). У виконанні учасниці на високому вокально-виконавському рівні прозвучали твори: «A million voices» (П. Гагаріна) та «I’m still standing» (E. John).

Hh-IFN4URUs

За результатами оцінок членів журі, яке очолював – диригент-хоровик, джазовий музикант, заслужений працівник культури України Володимир Артемьєв, представниця університету отримала найвищі бали серед решти учасників та нагороджена Дипломом лауреата І ступеня, який надав їй право взяти участь у Гала-концерті.

Подякою від оргкомітету за активну творчу діяльність з обдарованими дітьми та молоддю на всеукраїнському рівні отримала доцент кафедри музичного виховання Інна Пащенко, яка й підготувала переможницю до участі в конкурсі.

20170403_142803 20170403_142820

Студентка пишається своєю вже не першою перемогою та має надію у майбутньому знову стати учасницею різних Всеукраїнських і Міжнародних фестивалях творчої молоді та студентів.

До речі, Аліна є не лише переможницею різних фестивалів-конкурсів, вона – постійна учасниця університетських та міських концертних заходів, на яких радує та надихає вдячних слухачів своїм чудовим співом.

Вітаємо Аліну, бажаємо творчих успіхів та нових перемог!

«Університетське Слово»
(за матеріалами Інни Пащенко)