БДПУ – на 65 місці у рейтингу цитування ЗВО України у Google Scholar від Webometrics

Неймовірні новини початку року! Бердянський державний педагогічний університет посів 65 місце у рейтингу цитування ЗВО Google Scholar від Webometrics!
Цьогоріч у цей рейтинг потрапили 87 вишів України. Також ці показники увійдуть у загальний рейтинг Webometrics, ТОП-200 Україна та Консолідований рейтинг ЗВО. Тож, маємо сподівання на покращення наших позицій в оцінюванні показників ефективності діяльності.

Продовжити читання “БДПУ – на 65 місці у рейтингу цитування ЗВО України у Google Scholar від Webometrics”

Наука, технології, інновації – запорука плідного співробітництва

Минулого тижня проректор з наукової роботи БДПУ Яна Сичікова та науковий співробітник, дизайнер Сергій Ковачов відвідали з робочим візитом «AZMOL British Petrochemicals», одне з провідних підприємств міста Бердянськ, лідера виробництва нафтохімічної продукції, за запрошенням провідного дизайнера Антона Ніколаєва.

Продовжити читання “Наука, технології, інновації – запорука плідного співробітництва”

Участь викладачів гуманітарно-економічного факультету в конференції за підтримки проєкту USAID «Науково-дослідницьке співробітництво закладів вищої освіти з бізнесом»

28 січня 2022 р. викладачі кафедри менеджменту та адміністрування гуманітарно-економічного факультету Катерина Лєміш, Олена Токаренко, Тетяна Черемісіна, Вікторія Швачко взяли участь у науково-практичній конференції за підтримки проєкту USAID «Науково-дослідницьке співробітництво закладів вищої освіти з бізнесом» (ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», м. Маріуполь).

Продовжити читання “Участь викладачів гуманітарно-економічного факультету в конференції за підтримки проєкту USAID «Науково-дослідницьке співробітництво закладів вищої освіти з бізнесом»”

Викладачі та студенти БДПУ створили унікальний годинник – єдиний у своєму роді

Що означає любити свою роботу? Це відповідально ставитися до своїх виробничих обов’язків, професійно виконувати покладені доручення, відточувати свою майстерність, постійно зростати професійно, відповідати сучасним вимогам спеціальності. Це відомо всім.

Продовжити читання “Викладачі та студенти БДПУ створили унікальний годинник – єдиний у своєму роді”

Друга фаза програми вдосконалення викладання у вищій освіті

Команда нашого університету долучилася до другої фази Програми вдосконалення викладання у вищій освіті, мета якої підвищення якості вищої освіти України шляхом розвитку інституційної спроможності університетів щодо вдосконалення викладання і навчання.

Продовжити читання “Друга фаза програми вдосконалення викладання у вищій освіті”

Колективна монографія виконана з урахуванням досягнень наукової думки в галузі сучасної дискурсології

Глибокі й радикальні зміни в сучасному суспільстві сприяють розширенню можливостей для здійснення комунікації. Безперечним є той факт, що комунікація як засіб актуалізації людської думки присутня в усіх сферах суспільства. Процес наукової комунікації – основний механізм функціювання та розвитку науки, що визначається сферою діяльності та характеризується логічністю викладу, доказами істинності чи хибності висловлювань тощо.

Продовжити читання “Колективна монографія виконана з урахуванням досягнень наукової думки в галузі сучасної дискурсології”

Робоча зустріч ректора щодо питань національно-патріотичного виховання

24 січня 2022 року відбулася зустріч ректора Ігоря Богданова з головою Координаційної ради з питань козацтва ЗОДА Дмитром Сухініним, головним спеціалістом відділу організаційної роботи та внутрішньої політики виконкому БМР Ігорем Зубрицьким та учасниками самооборони майдану, територіальної оборони, членами Великої Ради Міжнародного конгресу українського козацтва Костянтином Шовкоплясом і Юрієм Стріляєвим.

Продовжити читання “Робоча зустріч ректора щодо питань національно-патріотичного виховання”

«Ми – це Україна»: БДПУ долучився до святкування
Дня Соборності України

22 січня 2022 року викладачі, здобувачі та співробітники Бердянського державного педагогічного університету взяли участь в обласній акції до Дня Соборності України «Ми – це Україна». Захід організовано за ініціативи представників влади Маріупольського та Бердянського районів і проведено на кордоні Запорізької та Донецької областей.

Продовжити читання “«Ми – це Україна»: БДПУ долучився до святкування
Дня Соборності України”

Третя Міжнародна наукова конференція

20.01.2022 року о 14.00 за київським часом відбулося пленарне засідання 3-ї Міжнародної наукової конференції «Роль науки та освіти в забезпеченні сталого розвитку», яку було організовано

Продовжити читання “Третя Міжнародна наукова конференція”

У новий рік із цікавими партнерами

«Грудень і січень – дивовижні зимові місяці, наповнені теплими і приємними зустрічами, а також цікавими новими знайомствами» – саме так характеризують цей період декан факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв професорка, докторка педагогічних наук Людмила Коваль, завідувачка кафедри початкової освіти професорка, докторка педагогічних наук Алла Крамаренко та доцентка названого вище структурного підрозділу, кандидатка педагогічних наук Лада Чемоніна.

Продовжити читання “У новий рік із цікавими партнерами”

Бібліотека до Дня Злуки : новий досвід

В історії України ХХ століття є дві «ідеологічно розведені дати»
(С. Кульчицький). Вони стосуються двох історичних подій, пов’язаних з об’єднанням українських земель в одній державі. За змістом вони дуже різні. Різні вони і за визначенням: в одному випадку – злука. В другому – возз’єднання.

Продовжити читання “Бібліотека до Дня Злуки : новий досвід”