Творчість і професіоналізм – в одній людині

19–20 лютого 2022 р. Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20 екологічного профілю Запорізької міської ради гостинно відчинила двері учасникам ІІІ-го (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання та технологій, в якому взяли участь 74 учні закладів загальної середньої освіти Запорізької області.

Продовжити читання “Творчість і професіоналізм – в одній людині”

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 016 Спеціальна освіта

22 лютого ц. р. викладачі кафедри прикладної психології та логопедії організували та провели І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 016 Спеціальна освіта серед здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Продовжити читання “І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 016 Спеціальна освіта”

Ділимося досвідом

У межах програми надання платних наукових послуг 19 лютого 2022 року викладачі кафедри прикладної психології та логопедії БДПУ провели науковий семінар-практикум «Науково-практичні засади професійної діяльності спеціальних педагогів та практичних психологів». Його учасниками стали більше 50 осіб, серед яких – здобувачі вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеді, практичні психологи, асистенти вчителя, педагоги, які проводять корекційні  заняття з розвитку мовлення, фахівці закладів дошкільної освіти, загальної середньої та спеціальної освіти, представники Інклюзивно-ресурсних центрів.

Продовжити читання “Ділимося досвідом”

«Мандри світами Толкіна»

Ювілей Толкіна в Бердянському державному педагогічному університеті святкували з ініціативи викладачів кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства (завідувачка кафедри професор Ольга Харлан). Розпочали з обговорення найвідомішого твору письменника «Гобіт» в рамках читацького клубу «Каліопа» (ведуча доцент Ганна Александрова), де взяли активну участь викладачі та студенти університету. Для проекту ПРОчитай на каналі «ЮГ» з Іриною Аннінською доцент кафедри Ганна Табакова підготувала спеціальний випуск до ювілею письменника.

Продовжити читання “«Мандри світами Толкіна»”

Студенти БДПУ на чемпіонаті України з пауерліфтингу серед юніорок та юніорів 2022 року

З 12 по 17 лютого в м. Коломия, Івано-Франківської області, проходив Чемпіонат України з пауерліфтингу серед юніорок та юніорів (19–23 років). У складі збірної команди Запорізької області м. Бердянськ на цих змаганнях представляли вихованці ДЮСШ відділу молоді та спорту виконкому БМР тренерів-викладачів Руслана Літуса та Сергія Певнєва.

Продовжити читання “Студенти БДПУ на чемпіонаті України з пауерліфтингу серед юніорок та юніорів 2022 року”

Участь студентів гуманітарно-економічного факультету в роботі Міжнародної конференції з економіки

18 лютого на платформі Webex у гібридному форматі відбулася Міжнародна конференція «The Temporal Problems in Macro- and Microeconomics: Theory and Practical Evidence»: частина учасників була присутня в Братиславському університеті економіки та менеджменту – головного організатора конференції. Іноземні учасники підключилися онлайн – через платформу Webex.

Продовжити читання “Участь студентів гуманітарно-економічного факультету в роботі Міжнародної конференції з економіки”

Активний початок ІІ семестру для Ради молодих учених БДПУ

16 лютого ц.р. відбулось планове засідання Ради молодих учених Бердянського державного педагогічного університету в онлайн-форматі. Порядок денний передбачав три питання:

Продовжити читання “Активний початок ІІ семестру для Ради молодих учених БДПУ”

Гостьова лекція-пресконференція: зв’язок теорії і практики

Одним із позитивних і результативних моментів дистанційного навчання є можливість запросити для участі в аудиторних заняттях практиків. Так, 18 лютого для здобувачів освіти другого курсу спеціальності 024 Хореографія в рамках вивчення освітньої компоненти «Теорія і методика роботи з хореографічним колективом» було проведено лекцію на тему «Організація освітнього процесу в хореографічному колективі», яка була проведена у формі пресконференції із запрошенням роботодавців та хореографів-практиків.

Продовжити читання “Гостьова лекція-пресконференція: зв’язок теорії і практики”

ІІ Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв і талантів «LOVE-STAR»: студенти БДПУ у числі переможців!

Вітаємо здобувачів вищої освіти спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво), переможців ІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв і талантів «LOVE-STAR», який відбувся 12–14 лютого 2022 року за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Висловлюємо подяку керівнику, доцентці кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Олені Бузовій за підготовку призерів і переможців!

Продовжити читання “ІІ Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв і талантів «LOVE-STAR»: студенти БДПУ у числі переможців!”

БДПУ – співорганізатор Міжнародної конференції «The temporal problems in macro and micro economics: theory and practical evidence» (Братислава, Словаччина)

18 лютого 2022 р. давній партнер нашого університету – Братиславський університет економіки та менеджменту (Словаччина) – проводитиме Міжнародну конференцію «The temporal problems in macro and micro economics: theory and practical evidence» (Часові проблеми в макро- та мікроекономіці: теорія та практичні докази). Співорганізатором конференції є Бердянський державний педагогічний університет.

Продовжити читання “БДПУ – співорганізатор Міжнародної конференції «The temporal problems in macro and micro economics: theory and practical evidence» (Братислава, Словаччина)”

Зустріч з практиками. Час з користю

17 лютого ц.р. у рамках діяльності Студентського десанту S016 було проведено інформативний онлайн івент для здобувачів вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта на тему: «Логопедичні заняття онлайн. Чи це можливо?».

Продовжити читання “Зустріч з практиками. Час з користю”

Майбутнє за людьми, які вміють розповідати історії©

11 лютого 2022 р. здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (англійська мова і література)» (гарант програми – Богдана Салюк), відвідали гостьову лекцію «Секрети сторітелінгу». Лекторкою виступила кандидатка економічних наук, доцентка кафедри маркетингу та логістики, директорка офісу промоцій Сумського національного аграрного університету Ксенія Блюмська-Данько.

Продовжити читання “Майбутнє за людьми, які вміють розповідати історії©”