Із вдячністю від учителів

Педколектив ЗЗСО № 3 висловлює щиру подяку всім викладачам Бердянського державного педагогічного університету, які проводили курси підвищення кваліфікації з 6 грудня до 10 грудня 2021 р., та методисту Людмилі Костенко за високий професійний рівень їх організації.

Продовжити читання “Із вдячністю від учителів”

Про трансверсальні компетентності: інтернаціональна гостьова лекція для pre-service English teachers

У контексті інтернаціоналізації вищої освіти важливим є міжнародне наукове співробітництво, що передбачає фаховий діалог та ознайомлення здобувачів вищої освіти з досягненнями наукової думки інших країн, зокрема завдяки залученню науковців і членів професорсько-викладацького складу закордонних університетів до гостьових лекцій.

Продовжити читання “Про трансверсальні компетентності: інтернаціональна гостьова лекція для pre-service English teachers”

Синергія, інновації, перспективи: звіт ректора БДПУ–2021

У відповідності до вимог українського законодавства, статуту Бердянського державного педагогічного університету на щорічній конференції трудового колективу, яка відбулася 28 грудня, керівник закладу професор Ігор Богданов традиційно підбив підсумки року, що минає, а також проаналізував виконання Стратегії розвитку БДПУ у 2016–2021 роках.

Продовжити читання “Синергія, інновації, перспективи: звіт ректора БДПУ–2021”

Калейдоскоп подій кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти за І семестр 2021–2022 н. р.

Підбиваючи підсумки І семестру 20212022 року, викладачі кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти впевнилися, що вони на вірному шляху, адже стільки роботи було виконано, що у жодному звіті неможливо відобразити її у повному обсязі.

Продовжити читання “Калейдоскоп подій кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти за І семестр 2021–2022 н. р.”

Слова вдячності від магістрів

Багато поколінь студентів та викладачів створювали історію нашої Альма-матер. Українська вища школа послідовно інтегрується в єдину Європейську освіту. Велика кількість магістрів отримали довічний статус – Випускник Бердянського державного педагогічного університету. Зірковий випуск 2021 року – це ще одна яскрава сторінка нашої історії. Прощання з університетом – урочиста та сумна хвилина, попереду складна, але, сподіваємось, щаслива та світла дорога в Велике життя!

Продовжити читання “Слова вдячності від магістрів”

Профорієнтаційні активності

Упродовж жовтня-грудня ц. р. кафедрою соціальної роботи та інклюзивної освіти було проведено ряд профорієнтаційних зустрічей з учнівською молоддю закладів загальної середньої освіти Запорізької, Донецької та Дніпропетровської областей.

Продовжити читання “Профорієнтаційні активності”

Перші впевнені кроки в професію

У рамках пілотного проєкту впровадження дуальної освіти, започаткованого на спеціальності 024 Хореографія БДПУ на базі народного ансамблю естрадного танцю «МарЛен» Центру дитячої та юнацької творчості імені Є. Руднєвої, засвоюють професію керівника хореографічного колективу здобувачки І рівня вищої освіти 3 курсу Ксенія Марфіян та Софія Самойлова.

Продовжити читання “Перші впевнені кроки в професію”

Майстер-клас «Чарівний світ витинанки»

Напередодні новорічних свят 24 грудня 2021 року для здобувачів вищої освіти Бердянського державного педагогічного університету доцентка кафедри дошкільної освіти Тетяна Єськова провела майстер-клас «Чарівний світ витинанки».

Продовжити читання “Майстер-клас «Чарівний світ витинанки»”

Унікальні світи Джона Толкіна

23 грудня 2021 року відбулося засідання читацького клубу, присвячене ювілею видатного англійського письменника, лінгвіста, професора Оксфордського університету, одного із найкращих філологів світу, засновника жанру фентезі Джона Толкіна. Під час зустрічі обговорювали казку Джона Толкіна «Гобіт, або Туди і Звідти». Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)» і «Середня освіта (Мова і література (англійська))» та другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Філологія» поділилися враженнями від твору, який у них асоціюється з дитинством і читанням у родинному колі. Усі присутні відзначили майстерність Джона Толкіна у створенні унікальних світів із дивовижною природою Середземномор’я та неповторними істотами, могутніми чаклунами і магами, що їх населяють, із вічним протистоянням добра і зла.

Продовжити читання “Унікальні світи Джона Толкіна”

Акція «16 днів проти насильства»: що, де і коли?

У період із 25 листопада по 10 грудня по всій Україні проходила щорічна Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», основним завданням якої було  привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізації діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Продовжити читання “Акція «16 днів проти насильства»: що, де і коли?”

Черговий випуск магістрів управління

20 грудня 2021 року на гуманітарно-економічному факультеті Бердянського державного педагогічного університету відбулося останнє засідання екзаменаційної комісії з захисту кваліфікаційних робіт здобувачів другого рівня вищої освіти зі спеціальності 011 Освітні педагогічні науки, ОПП «Управління закладом освіти».

Продовжити читання “Черговий випуск магістрів управління”

Захист курсових робіт здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія»

23 грудня 2021 року на кафедрі біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ відбувся захист курсових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» на онлайн платформі ZOOM.

Продовжити читання “Захист курсових робіт здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія»”