Вчимося давати відсіч

У рамках акції «16 днів проти насильства» та освітньої програми StandUP у партнерстві з L’Oréal Paris та організацій Hollaback і UNFPA експертка Фонду народонаселення ООН в Україні, правозахисниця Валентина Ємельяненко провела для студентів факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти тренінг «Протидія домаганням у громадських місцях».

Продовжити читання “Вчимося давати відсіч”

Результати ХІІ Регіонального конкурсу у галузі вокального та інструментального мистецтва «Азовський зорепад»

13-го листопада 2021 року відбулася церемонія нагородження переможців ХІІ Регіонального конкурсу у галузі вокального та інструментального мистецтва «Азовський зорепад», що проходив у цьому році в дистанційному форматі. Незважаючи на складну ситуацію, пов’язану із запровадженням карантину, у тому числі у позашкільних мистецьких закладах, наші учасники знайшли можливість надіслати нам свої мистецькі доробки як у вокальній, так і у інструментальній номінаціях. Цього року більшість учасників традиційно представляли місто Бердянськ, Бердянський район, але й інші райони Запорізької області – Чернігівський, Приморський, Токмацький, Гуляйпільській, місто Запоріжжя. Уперше в історії до мистецького заходу долучились учасники з Київської, Хмельницької та Волинської областей, що дає підставу говорити про Всеукраїнський масштаб конкурсу.

Продовжити читання “Результати ХІІ Регіонального конкурсу у галузі вокального та інструментального мистецтва «Азовський зорепад»”

Забезпечення якості життя – актуальна проблема сьогодення

25 листопада 2021 року на платформіGoogle Meet відбулося пленарне засідання VІ-ї Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Сучасні проблеми забезпечення якості життя в глобалізованому світі». Модератор конференції: проф. WST, к.е.н., доц. Бердянського державного педагогічного університету Тетяна Несторенко.

Продовжити читання “Забезпечення якості життя – актуальна проблема сьогодення”

Представники ГЕФ – на Національному тижні молоді

24.11.2021 р. студенти гуманітарно-економічного факультету, які навчаються за спеціальністю «Право», стали учасниками першого Національного тижня молоді в компаніях «Job Shadowing Week».

Продовжити читання “Представники ГЕФ – на Національному тижні молоді”

Британські адреси Півдня України

НДІ Історичної урбаністики та кафедра історії та філософії БДПУ виступили співорганізаторами міжнародної науково-практичної конференції «Британські адреси Півдня України», яка пройшла 26 листопада 2021 року.

Продовжити читання “Британські адреси Півдня України”

Сила пам’яті: молодь говорить про голодомор


Щороку у четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-33 рр. Цьогоріч – це 27 листопада. Указом президента України Віктора Ющенка від 21 травня 2007 року день вшанування називається «День пам’яті жертв голодоморів».

Продовжити читання “Сила пам’яті: молодь говорить про голодомор”

Формуємо нову культуру поведінки

У Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, який щорічно відзначається 25 листопада, студенти-журналісти, викладачі та співробітники кафедри соціальних комунікацій стали учасниками/цями тренінгу «Протидія домаганням у громадських місцях». Цей захід відбувся за підтримки освітньої програми StandUP у партнерстві з L’Oréal Paris та організацій Hollaback і UNFPA.

Продовжити читання “Формуємо нову культуру поведінки”

Китайська цивілізація: традиції та сучасність

24 листопада на базі Інституту сходознавства імені А. Ю. Кримського відбулася XV Міжнародна наукова конференція “Китайська цивілізація: традиції та сучасність”.

Продовжити читання “Китайська цивілізація: традиції та сучасність”

Кожен із нас має сказати «Ні!» насиллю!

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Здобувачами першого рівня вищої освіти 33ММ групи спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) була проведена виховна година. Під час заходу студенти розповіли про проблему насилля над жінками, була представлена презентація, де розкривалися передумови появи цієї дати, різноманітність проблем гендерного насильства, офіційні статистичні дані щодо насильства над жінками у світі.

Продовжити читання “Кожен із нас має сказати «Ні!» насиллю!”

«Свіча пам’яті», присвячена роковинам Голодомору в Україні

25 листопада 2021 року на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв  було проведено виховну годину, присвячену роковинам Голодомору в Україні «Свіча пам’яті». Відповідальними за проведення були доцентка кафедри теорії та методики мистецьких дисциплін  Анетта Омельченко  та здобувачки  другого рівня вищої освіти  спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) Ірина Кисельова та Роллана Бондаренко.

Продовжити читання “«Свіча пам’яті», присвячена роковинам Голодомору в Україні”

Засідання Ради роботодавців спеціальності 016 Спеціальна освіта

12 листопада 2021 року відбулося планове засідання Ради роботодавців спеціальності 016 Спеціальна освіта. Разом із викладачами кафедри прикладної психології та логопедії у засіданні взяли участь: Андрущенко Олена Олександрівна, директорка Комунальної організації «Інклюзивно-ресурсний центр» Енергодарської міської ради Запорізької області, Глінська Лілія Іванівна, директорка  Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Приморської міської ради Запорізької області, Колодіна Тетяна Василівна, директорка  Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Мелітопольської міської ради Запорізької області, Малуєва Тетяна Владиславівна, директорка  Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Бердянської міської ради Запорізької області, Мозохіна Олена Василівна, директорка  Комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу загального типу № 2 «Зіронька» Бердянської міської ради Запорізької області,          Мурсалова Дар’я Олександрівна, вчитель-логопед Комунальної організації (установа, заклад) «Інклюзивно-ресурсний центр» Енергодарської міської ради Запорізької області та інші.

Продовжити читання “Засідання Ради роботодавців спеціальності 016 Спеціальна освіта”

Участь у семінарі-практикумі напередодні професійного свята

13 листопада 2021 року напередодні Міжнародного Дня логопеда за організації кафедри прикладної психології та логопедії відбувся науковий семінар-практикум «Науково-практичні засади професійної діяльності спеціальних педагогів та психологів» (Модуль1).

Продовжити читання “Участь у семінарі-практикумі напередодні професійного свята”