Розпочато конкурсний відбір студентів БДПУ на академічну мобільність до університету Генуї (Італія) в рамках Erasmus+

Конкурсний відбір проводиться в рамках реалізації проєкту двосторонньої академічної мобільності між Бердянським державним педагогічним університетом та Universita’ degli Studi di Genova (Італія) за програмою Еразмус+ (КА107). Період навчання в Італії – другий семестр 2021-2022 начального року.

Продовжити читання “Розпочато конкурсний відбір студентів БДПУ на академічну мобільність до університету Генуї (Італія) в рамках Erasmus+”

Гостьова лекція в рамках співробітництва викладачів педагогічних університетів Бердянська та Києва

16 листопада 2021 року доцент кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету, кандидат наук з фізичного виховання та спорту Осіпов Віталій Миколайович, на запрошення кафедри медико-біологічних і валеологічних основ здоров’язбережувальної освіти та фізичного виховання Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова, провів гостьову лекцію. Віталій Миколайович є також практикуючим фізичним терапевтом Національної мережі центрів хребта «Eurospine». Тема лекції була присвячена масажу як методу лікування і реабілітації.

Продовжити читання “Гостьова лекція в рамках співробітництва викладачів педагогічних університетів Бердянська та Києва”

Основи судової балістики для здобувачів-правознавців

Сьогодні в межах лекцій з криміналістики на запрошення професора кафедри правознавства Бердянського державного педагогічного університету Дмитра Каменського магістранти спеціальності 081 Право, працівники підрозділів Національної поліції України – Максим Блєднов та Анатолій Дзедзицький розповіли студентам про такий напрям у криміналістиці, як судова балістика. На онлайн-заході було дуже цікаво послухати, які стадії проходить експертиза з розпізнавання зброї. Також ми дізналися про деякі нюанси транспортно-трасологічної експертизи та про деталі щодо складення слідчими протоколів про кримінальні ДТП. Спікери зум-заходу розповіли, як потрібно себе поводити в разі ДТП, закцентували увагу на перших необхідних діях.

Продовжити читання “Основи судової балістики для здобувачів-правознавців”

Засідання Ради роботодавців спеціальності 016 Спеціальна освіта.

12 листопада 2021 року відбулося планове засідання Ради роботодавців спеціальності 016 Спеціальна освіта. Разом із викладачами кафедри прикладної психології та логопедії у засіданні взяли участь: Андрущенко Олена Олександрівна, директорка Комунальної організації «Інклюзивно-ресурсний центр» Енергодарської міської ради Запорізької області, Глінська Лілія Іванівна, директорка  Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Приморської міської ради Запорізької області, Колодіна Тетяна Василівна, директорка  Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Мелітопольської міської ради Запорізької області, Малуєва Тетяна Владиславівна, директорка  Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Бердянської міської ради Запорізької області, Мозохіна Олена Василівна, директорка  Комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу загального типу №2 «Зіронька» Бердянської міської ради Запорізької області, Мурсалова Дар’я Олександрівна, вчитель-логопед Комунальної організації (установа, заклад) «Інклюзивно-ресурсний центр» Енергодарської міської ради Запорізької області та інші.

Продовжити читання “Засідання Ради роботодавців спеціальності 016 Спеціальна освіта.”

Вітаємо із затвердженням на посаді!

Наказом Міністерства освіти і науки України від 15.11.2021 р. №461-к Богданова Ігоря Тимофійовича призначено ректором Бердянського державного педагогічного університету строком на п’ять років з 16 листопада 2021 року до 15 листопада 2026 року як обраного за конкурсом на умовах, викладених в контракті.

Шановний Ігорю Тимофійовичу!

Щиро вітаємо Вас із призначенням на посаду ректора Бердянського державного педагогічного університету!

Продовжити читання “Вітаємо із затвердженням на посаді!”