Любіть рідну мову, бережіть її красу й самобутність!

Материнська ніжна мово!

Мова сили й простоти, –

Гей, яка ж прекрасна Ти!

Ти велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мово – пісня колискова.

Мово – матері уста.

І. Багряний

Мова відіграє важливу роль у консолідації суспільства, його самоідентифікації, є одним з головних здобутків культури кожного народу, відображаючи його історичний шлях.

Продовжити читання “Любіть рідну мову, бережіть її красу й самобутність!”

Кафедра української мови та славістики відзначила День української писемності та мови!

Трембітна мово, музико, калино!

Звучи в розмові,  повсякчас звучи.

Говориш ти – говорить Україна.

О рідне слово, більше не мовчи!

Щорічно 9 листопада культурна, освітянська і наукова громадськість України відзначає День української писемності та мови. Кожна освічена людина повинна досконало знати свою історію і витоки писемності свого народу. Тільки завдяки писемному слову маємо можливість доторкнутися до надбань минулого. 

Продовжити читання “Кафедра української мови та славістики відзначила День української писемності та мови!”

Відповідальність починається з кожного з нас!

Улітку 2021 року Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про встановлення Всеукраїнського Дня відповідальності людини», який буде відзначатись щорічно 19 жовтня.

Продовжити читання “Відповідальність починається з кожного з нас!”

Змінюйте себе, починаючи із власних думок, і світ зміниться навколо вас…

Принципова відмінність впливу позитивних і негативних думок на мозок визначає подальше життя людини. Якщо ми віримо, що зможемо досягти успіху в роботі, навчанні або особистих справах, то чарівним чином притягуємо до себе позитивний результат. Негатив треба викидати зі свого життя. Поки людина живе в негативних емоціях, негативних почуттях і глибоких переживаннях, вона ніколи не буде відчувати себе повноцінно щасливою. Позитивні думки притягують успіх і щастя в життя людини.

Продовжити читання “Змінюйте себе, починаючи із власних думок, і світ зміниться навколо вас…”

Конференція-звіт з виробничої практики PRE-SERVICE вчителів англійської мови

Виробнича практика здобувачів вищої освіти, які навчаються на освітньо-професійній програмі “Середня освіта (англійська мова і література)”, є важливою ланкою фахової підготовки, необхідним етапом їхнього становлення як вчителів англійської мови та зарубіжної літератури.

Продовжити читання “Конференція-звіт з виробничої практики PRE-SERVICE вчителів англійської мови”

Вітаємо переможців обласного конкурсу для обдарованої молоді у галузі науки 2021 році

Радіємо, що молоді науковці Бердянського державного педагогічного університету отримали найвище визнання та перемогу!

Продовжити читання “Вітаємо переможців обласного конкурсу для обдарованої молоді у галузі науки 2021 році”

Міжнародне онлайн стажування у Венеціанському університеті

Членкині наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва», викладачки кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти Анастасія Попова, Ірина Сизоненко завершили науково-педагогічне онлайн стажування у Венеціанському університеті Ка’Фоскарі (Італія), що відбувалось з 13 вересня по 24 жовтня 2021 року.

Продовжити читання “Міжнародне онлайн стажування у Венеціанському університеті”

З чемпіонату світу у Норвегії

З 8 по 13 листопада 2021 року в місті Ставангер (Норвегія) пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок. За національну збірну України у ваговій категорії до 120 кг виступав майстер спорту міжнародного класу, здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня факультету фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Бердянського державного педагогічного університету Олександр Рубець. 420 кг у присіданнях зі штангою на плечах, 295 кг у жимі лежачи та 342,5 кг у тязі штанги принесли Олександру 1057,5 кг у сумі триборства  та четверте місце в цій ваговій категорії. Окрім цього, у нього срібна медаль у присіданні зі штангою на плечах.

Продовжити читання “З чемпіонату світу у Норвегії”

Як жити в “кайф”: психологічний тренінг для студентів-германістів

5 і 11 листопада 2021 року пройшли психологічні тренінги від завідувачки навчальної психолого-консультативної лабораторії Марини Радіонової для здобувачів вищої освіти академічних груп 1ГМЛА і 2ГМЛА факультету філології та соціальних комунікацій. Захід було сфокусовано на визначення усвідомленого ставлення до актуальних потреб особистості та ресурсів для їх задоволення.

Продовжити читання “Як жити в “кайф”: психологічний тренінг для студентів-германістів”

У Мексиці пройшов 9-й SIMEM

1-12 листопада 2021 року в Мексиці пройшов уже 9-й Міжнародний Симпозіум з Мультидисциплінарного Вивчення Пам’яті (SIMEM). Цьогорічна тема SIMEM – «Pensar el pasado para imaginar el future» («Think the Past to Imagine the Future»).

Продовжити читання “У Мексиці пройшов 9-й SIMEM”

Золото з Коломиї

13 листопада в місті Коломия Івано-Франківської області відбувся Кубок України пам’яті Олімпійського чемпіона Ігоря Рибака, майстра спорту України. Здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня факультету  фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету Богдан Тараненко виборов І місце. Результат нашого богатиря в ривку – 160 кг, у поштовху – 202,5 кг. Усі зафіксовані результати Богдана за окремими вправами та за сумою двоборства – 362,5 кг, тобто найкращі в Кубку України 2021 року у ваговій категорії понад 109 кг та є особистими рекордами спортсмена.

Продовжити читання “Золото з Коломиї”

Диктант національної єдності на ФППОМ

9 листопада у День української писемності та мови о 10:30 викладачки катедри початкової освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУкандидатка педагогічних наук, доцентка Ольга Попова та кандидатка педагогічних наук, старша викладачка Крістіна Петрик разом зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 2-го курсу 23ММ групи (спеціальність 014 Середня освіта. Музичне мистецтво) під час заняття з освітнього компонента «Основи академічного письма» на платформі Zoom долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Цього року текст диктанту був з неопублікованого роману відомого українського письменника Юрія Андруховича, який презентував автор.

Продовжити читання “Диктант національної єдності на ФППОМ”